För tre år sedan slutade jag helt att bleka slingor eller färga mitt hår – ja, jag la ner alla slitsamma behandlingar och  bestämde mig för att vårda det jag har istället. Inte försöka se ut som något annat än mig själv – mina mörka hårstrån fick växa ut och blekas naturligt av solen istället och få sig två små klipp varje år. Så skönt!
Bästa beslutet någonsin. Jag både sparar pengar och kvalitet. Dessa kronor lägger jag istället på att vårda håret både inifrån och utifrån.

Sedan flera år tillbaka äter jag MSM som är ett svavel som sägs vara bra för kroppen och göra både hår och naglar starkare.
MSM kan vara en hjälp vid t.ex. ledproblem, värk, inflammation, eksem, torr och kliande hud samt vid håravfall, försämrad hårkvalitet och sköra naglar.
Mycket av den mat som vi äter innehåller MSM men för den som vill öka sitt intag kan ett kosttillskott med MSM pulver eller tabletter vara ett bra sätt.

Jag har också börjat använda mig av Ceremonias skalpmassage med hårolja och massageborste.

Svimmade lite över de vackra lådorna och kommer inte slänga dessa i första taget.

Jag tvättar håret en eller två gånger i veckan och min rutin ser ut så här:

Kvällen innan tvätt masserar jag in Ceremonias olja i hårbotten och sover med detta.
Jag använder mig av ett schampoo som min frisör rekommenderar och tvättar igenom i hårbotten två gånger. Därefter handdukstorkar jag och lägger i en hårmask som jag låter sitta minst 30 minuter medan jag gör något annat. Därefter sköljer jag igenom och tar balsam. En ursköljning till och därefter handdukstorkar jag och låter det självtorka efter jag adderat lite Leave in-kräm som är vårdande och fuktgivande. Ibland tar jag hårolja i topparna också – det beror på hur torrt jag känner att håret är.
Jag fönar aldrig håret – bara om det är något väldigt speciellt och jag behöver styla mitt hår. Försöker vara sparsam med plattång också men ska jag gå på dessa verktygen så tar jag definitivt ett värmeskydd innan.

Under veckorna använder jag sedan detta spray. Ett torrschampoo som också ger bra volym. Brukar faktiskt spraya in lite redan första dag efter tvätt för att få lite volym i mitt hår som har många fina och tunna hårstrån.

Sådär ja – så här gör jag. jag älskar denna rutin och tycker det är så mysigt att ta hand om både hud och hår, känns lyxigt och snällt mot mig själv på något sätt . Jag har sannerligen inte någon bra kvalité på mitt skandinaviska hår men jag försöker göra det bästa med det jag har. Och det är grymt skönt att behöva slippa de där dyra  stunderna med blekning hos frisören. Har börjat färga mina ögonbryn istället 😉

Med detta sagt. De här grejerna är ju inte direkt billiga men ganska dryga och räcker länge. Men gudarna ska veta att det verkligen funnits stunder i livet då jag inte kunnat ta mig råd till att hålla på så här.

Stor kram och fin dag till er. Jag ligger fortfarande i sängen här i vår lilla franska by. Lillebror är krasslig och vi får se vad vi hittar på. Inte helt ovanligt om man säger så då han har både astma, allergi och ofta drar på sig både det ena och det andra.
Jag blev också alltid sjuk när min familj skulle iväg och resa så jag antar att han går i sin mors fotspår. “Host host” låter det från övervåningen nu – ska genast förse honom med honungsvatten och c-vitamin…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Om håret

 1. Hej!
  Jag undrar var du köper produkterna från Ceremonias? Skulle vilja testa detta kit!

 2. Uppskattar också att läsa om hårvårdsrutiner! Har själv rakt, typiskt skandinaviskt hår, många tunna strån. Gör många tunna slingor, ljusa några ggr om året. Upplever att det ger ett lyft och struktur till mitt platta hår. Det blir liksom lite strävare, annars utan är det så mjukt och fisigt 🙃
  Skulle dock gärna låta bli allt detta (produkter och behandling +värmeverktyg) men känner att det behövs annars blir håret sååå platt.

 3. Leste dagens innlegg med interesse. Hva er MSM? Er norsk og skjønner ikke alltid alt på svensk.
  Høres skjønt ut å være i Frankrike. God sommer! 😎☀️

  1. Det heter MSM på norsk også. Det er gott for hud, hår og negler. Men i Norge trur jeg man fremst ser det som ett tillskott etter trening. Sunkost selger f.eks. og trur nok de fleste helsekostbutikker har.

 4. Älskar att läsa om andras hårrutin. Jag går också åt det naturliga hållet sedan tre år tillbaka. Slutade färga och använda extensions som jag använt regelbundet i ca 15 år. Mitt hår växte aldrig längre än till axlarna eftersom det var så slitet att det gick av. Nu vårdar jag istället med argan eller kokosolja och tvättar med aleppotvål eller annan ekologisk tvål och sköljer en gång i månaden med äppelcodervinäger. Tar kosttillskottet silicea också. Äntligen börjar håret få lite fyllighet. Spännande också att se sitt hår växa ut helt naturligt. Mitt är lockigare än tidigare. Tror aldrig jag kommer färga igen.

 5. Jag kör också helt naturelle med mitt hår. Slutade färga, slinga, klippa mm för 15 år sedan då jag hade en period av arbetslöshet och behövde spara pengar. Min korta frisyr fick växa ut och min svägerska toppar det ca två gånger/år. Nu har jag en god ekonomi men låter ändå håret vara helt naturligt, känns bra och lite rebelliskt. Jag har schampo, balsam mm från Olaplex och stylar med Lernberger Stafsings produkter. Äter MSM och Priorin (tappade en del hår när jag började äta Cerazette och Priorin har verkligen gjort jobbet). Nu välkomnar jag mina gråa strån(är 46)…