Min blick följer tre roströda falkar som glider över hustaken här i byn, Jag står på terassen och följer deras dans över himlen – fascineras av deras skådespel. Dansen får min hjärna att vila och jag kan inte tänka mig att göra något annat just nu. Fåglarna flyger genom mängden av duvor och svalor som också har en enorm flygtrafik över takpannorna – de tre falkarna turas om att slå sig ner nära mig och äter upp sina byten. Är det små ödlor tro? Larver?
Min ögon anstränger sig för att observera noggrant. Jag dricker upp kaffet och går ner i köket och fixar frukost. Avokado, ägg, ost och melon.

Om aftonen står jag på terassen och spanar efter falkarna igen. Ja, där är de. Bland svalorna glider de runt och jag undrar om de ska ryttla. Har läst att just dessa rödfalkar sällan ryttlar.
Ja, jag har blivit en person som googlar fåglar och läser på.
Kan berätta att ryttla är en flygförmåga hos vissa fåglar att “stå stilla” i luften genom att kraftfullt, men inte nödvändigtvis snabbt, flaxa upp och ned med vingarna samtidigt som de reser upp kroppen något. Detta resulterar i fågelns huvud befinner sig över ungefär samma punkt relativt marken över tid.
Rödfalken häckar i områden runt om Medelhavet och österut till östra Kina. Rödfalken häckar kolonivis på klippbranter och i ruiner, gärna nära människan. Den födosöker i stäppliknande miljöer, i gräsmarker och icke-intensiv odlingsbygd.  Rödfalken jagar företrädesvis insekter, gärna i flock och ryttlar sällan.

Vi kom i fredags och min puls gick från 120 till 60 så fort jag gick in genom den violetta dörren.

Har nog aldrig behövt semester så mycket som just nu. Därav ingen hälsning härifrån förrän nu. Jag har nämligen lagt min telefon långt in i garderoben hela dagar och endast ägnat mig åt sömn, god mat, läsa böcker, petank på torget , kortspel, strandliv och antikmarknader.

Förra sommaren var vi också nere en längre period direkt efter skolavslutning men då såg situationen helt annorlunda ut – minns ni?
Här kan ni läsa ett inlägg jag postade 16 juni förra året. 

Då var det ganska mycket jobb med att ställa ordning och måla huset vi flyttade in i. I år står VILA högst upp på prioriteringslistan. Äventyr står på andra plats och vi har redan varit ute och paddlat kajak i en flodfåra och mött på både sköldpadda och ormar.

Jag har fyndat franska böcker på en antikmarknad – givetvis. Åh, vad jag älskar att strosa runt med mina ungar på dessa ställen och leta godbitar tillsammans.

Nu är det tidig tisdag kväll och det ska vara fest i byn denna afton. Jag sitter på balkongen utanför mitt sovrum och hör hur panflöjtar, pianotoner och glada sångröster repar från torgets scen. Det kommer bli dans och jag undrar om jag blir den som står och kikar nyfiket under lugg eller om jag svänger runt med min man på dansgolvet.

Fast just nu känns det rätt mysigt att bara lyssna på festligheterna på avstånd. Sorlet från byrestaurangen fyller vårt lilla torg utanför och det är fortfarande 27 grader även fast klockan visar 19.37. Nä du. Nu måste jag runda av detta blogginlägg. Middag vankas.
Jag skulle fixa Moules Frites men fann inga bra musslor i matbutiken så det blir pasta med tomatsås istället.

Ses snart igen.

Kommentarer till “Vykort från Languedoc – sommarlov i södra Frankrike

  1. Så härligt ni har det, finns inget bättre än slow leverne.. här saknas ännu värmen men kanske i morgon. Ha ett bra sommarlov!

Kommentarer stängda