Detta inlägg innehåller reklam för egen verksamhet

Detta år växlar vi upp och jobbar ännu mer med FGL Store.
Miranda har sagt upp sig får sin fasta tjänst och jobbar nu som frilans och  jag försöker bolla vårt gemensamma företag med mina egna åtaganden från blogg och foto.
När det kommer till prioriteringar just nu så kommer blogg före foto i år då det genererar mer inkomster och tar mindre tid och övrig tid är det full fokus på FGL Store.

Det går helt okej för oss. Vi har inte tagit ett endaste lån sedan starten för fem år sedan och vi har nu råd att husera i den här fina lokalen, ta in hjälp med packning då det behövs och vi kan också lyfta en ersättning från vårt bolag varje månad.

Det har alltså tagit oss fem år att bygga ett företag som vi kan lyfta en ersättning från och vi båda har haft andra jobb vid sidan av under tiden. Vill verkligen inte romantisera det egna företagandet på något sätt utan vara tydlig med att det krävs mycket jobb och en hel del tålamod. Vi hade dock inte som mål i början att kunna livnära oss på FGL och har inte gett 100% från början – känns bra så här i efterhand – att se så man fungerar ihop och att det bär sig innan man klipper band till trygghetslinor.

Våra egna respektive bolag fakturerar FGL ett arvode varje månad och så väljer vi sedan själva hur stor lön vi behöver plocka ut från våra egna bolag för att få vardagen att gå runt.
När ett företag växer så betyder det automatiskt mer omkostnader och vi gör vårt bästa för att klara av stora inköp och planera upp försäljningen under året. Vi får hjälp av en riktigt duktig revisor – det är dyrt men så värt. På det sättet kan vi fokusera på att göra det vi är bra på och lämna över det som stjäl energi på annan part.

Det är spännande, roligt och vansinnigt läskigt att driva eget.
Allt började med att vi ville ut och resa och fotografera tillsammans – nu skapar vi kollektioner ihop och har skapat ett livsstilsmärke som vi driver i våra digitala kanaler.

Så spännande att bygga upp ett företag kring digitala medier.
För oss handlar det om så mycket mer än att sälja kläder  – vi vill förändra världen och använder våra digitala kanaler för att nå ut med viktiga budskap, dela med oss av inspiration och skapa möten.  Jag använder ofta vårt varumärke då jag föreläser om hur man kan jobba med ett trovärdigt och personligt budskap i sociala medier.

Att vi har möjlighet att vara med hela vägen, veta hur kläderna skapas, i vilka arbetsmiljöer  och välja att jobba med så hållbara alternativ som möjligt känns också fint i magen.

Vi försöker alltid vara påhittiga med hur vi kan göra oss mer intressanta och roliga att följa. Man kan följa vårt jobb “behind the scenes” i storys på Instagram där vi delar med oss av produktionen och vårt arbete i lokalen. Man kan också ta del av våra “stories” på hemsidan där vi delar med oss av vårt arbete, nyheter eller vad som är på gång.

Häromdagen fick vi in en ny klänning i vårt sortiment och kom på idén att vi skulle låta våra följare hjälpa oss att ge den ett namn. Resultatet – No Stress Dress. Perfekt namn på en skön klänning

Våra kunder är av det härligaste slaget. De kommer in i butiken från fjärran städer och delar med sig av de mest värmande orden och peppen. Häromdagen hade en tjej med sig en ask kola till oss. Så gulligt!
Ofta kommer hela gäng med tjejer som gör besöket till en destinationsutflykt – då tar de Strömma, ett dopp i havet och en lunch på Verket samtidigt.

Jag har berättat om att vi skapar olika events i lokalen förr här på bloggen. Middagar, spelningar, yogaevents, workshops och föreläsningar.

Sist ut innan sommaren var föreläsningen vi anordnade tillsammans med Kvinnojouren i Varberg.

Vår vän Anita var på plats för att berätta om sitt viktiga arbete att hjälpa kvinnor och barn som flyr från sina hem här i Sverige.

Egentligen var jag inte ett dugg förvånad över att den enda mannen som dök upp var Annas  lilla knodd på sex veckor.
Men så sorgligt ändå.
Män slår kvinnor och barn i vårt samhälle – men de vettiga männen vill inte vara med och bekämpa detta tillsammans med oss kvinnor. De vill inte sluta upp vid vår sida och bekämpa våldet. Hur kommer det sig?

De behövs.

Vi började med att hälsa alla välkomna och berättade lite om FGL’s engagemang i att sprida ljus över ett av våra största samhällsproblem. Jag läste denna text:

Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem.
Tusentals kvinnor och barn söker skydd på landets kvinnojourer varje år. Varje dag begås runt 100 våldtäkter. Vart tionde barn tvingas uppleva pappas våld mot mamma. Över hela världen är mäns våld ett hinder för kvinnor och barns mänskliga rättigheter.

Vi berättade om kollektionen Sisterhood – om att vi med hjälp av våra kläder och digitala kanaler vill göra skillnad.

Sedan tog Anita över och fick oss alla att tänka till kring de fördomar vi har kring  kvinnomisshandel.
“Är det inte så att vissa kvinnor söker sig till män som slår dem? Och nog är det väl bara att lämna honom om han nu är så våldsam?”

Anita pratade också om att kvinnor som blivit misshandlade i tidigare relationer ofta träffade liknade män och berättade om vad det berodde på. Hon berättade också om att när dessa kvinnor till slut träffar en bra man som inte misshandlar så känner kvinnorna ofta att något känns fel och att mannen är “tråkig”. Jag har själv upplevt den känslan efter att ha levt i en destruktiv relation med mycket fysisk och psykisk våld i fem år. Aldrig vågat säga det högt för jag har känt mig som världens knäppis att inte vara tillfreds när allt är precis som det ska vara.
Anita berättade då att dessa kvinnor är vana vid ett ständigt adrenalinpåslag 24 timmar om dygnet. “Fight or flight” som hon kallar det. Precis! Att ständigt vara på vakt över att någon ska attackera en i sitt eget hem gör konstiga saker med psyket.

När Anita pratat färdigt så skapades intressanta samtal kring ämnet och vi alla vi så otroligt mycket med oss från denna afton. Inte ett öga var torrt.

Tacksam över att får ha det jobbet vi har och för att kunna vara med och påverka. Göra världen till en lite bättre plats och bygga broar för en vackrare framtid för oss alla.

Kommentarer till “Om jobbet och viktiga budskap

 1. For et flott og viktig innlegg! Tommel opp for den jobben dere, og andre, gjør for alle de kvinner og barn som opplever en voldelig hverdag.

  1. Det är viktigt att göra skillnad om man har möjlighet känner jag. Tack för peppen!

 2. Så fint og inspirerende innlegg, fantastisk at dere löfter menns vold mot kvinner som en del av FGL! Og så bra at du viser at det faktisk tar litt tid å mye jobb å bygge opp en bedrift. Liker virkelig alle dine innlegg om entreprenörskap.

  1. Det var verkligen roligt att höra! Känns bra i magen att dela med sig av detta och inte bara trädgård och inredning 😉 kram och tack

 3. Ni är så inspirerande, i sommar tar jag familjen med på en dagstur till Falkenberg och Varberg, kanske vi ses:-)
  Ha en fin vecka
  Kram Caroline

 4. Hej! Superbra inlägg, och viktigt.. hoppas jag får vägarna förbi er butik någon gång. Tänkte fråga vart den fina koppen med ett ”k” på är ifrån? Så fin!

  Stor kram

 5. Så snygg klänning och passande namn. Har planerat en resa till Varberg snart. Då är er affär ett måste. Vad bra du skriver! Gillar så din blogg med så många fina tankar som gör att man känner hopp.

Kommentarer stängda