Jag har fått en nykärlek till att springa runt på loppisar och leta guldkorn. Det är roligt att försvinna i skattjaktens värld, strosa runt bland alla pensionärer och doft av kanelbullar med en podd i öronen. Bästa sortens utflykt.

Den här tavlan fyndade jag för 20 kronor. Tror den ska få komma upp i sovrummet.
Där skymtar mimosan också ser jag.

För hur bra var det inte att vända buketten upp och ner och för att torka. Ska samla på torkade buketter och hänga vackert i mitt uterum.

I Cannes blommar mimosan för fullt nu såg jag här hos @leponteil. Längtar till den dagen jag återkommer till deras lilla fina hotell i Antibes. Där kan man snacka loppis på riktigt.

När vi besökte vintagemarknaderna här hade jag världen pulspåslag och pirr i magen – på ett bra sätt alltså.

Jag håller på att skriva ett inlägg om mitt arbete som influencer.
Jag vet att det finns mycket frågetecken och fördomar kring detta yrke. Tänker att det beror på okunskap och för att branchen är så pass ny. Och handen på hjärtat –  i vissa sammanhang nämner jag inte att jag jobbar som influencer.
”Jag jobbar som fotograf och med sociala medier” brukar jag ofta säga.
Helt sjukt faktiskt! Jag borde ju vara stolt och glad över att jag driver en stor livsstilsblogg som når ut till så många männskor varje dag, att jag har en röst och har möjlighet att dela inspiration,  kunskap och hopp i ämnen jag brinner för.

Men som sagt, mer om detta i ett inlägg framöver. Har du några frågor om yrket så skriv gärna det i kommentarsfältet så tar jag med detta i inlägget.
Ha en bra dag.

Kommentarer till “Om loppisfynd & jobb

 1. Jag tycker att titeln influencer är så missvisande. Men, men, nåt ska ni väl kallas 🙂
  Tycker mer att ni är en blandning av författare och bildkonstnärer. En del av er även med lite inslag av journalistik med en personlig vinkel. I alla fall er som jag läser.
  De som mest skriver om dagens outfit och liknande, samt har reklaminlägg nästan jämt, de läser jag inte, för det är inte intressant för mig. De tycker jag borde ha en titel som typ marknadsförare/reklambyrå. Vilket verkligen inte är dåligt det heller.
  Sen så fattar jag verkligen ingenting av nyfikenheten över vad du och andra influencers tjänar. Det är väl som för alla andra frilansare och egenföretagare helt beroende på hur hårt man jobbar, samt tillgång och efterfrågan på det man har att sälja.

  1. tack för din kommentar! Du har helt rätt – titeln är så bred och det är verkligen varierad kvalitet bland de som jobbar med detta. Jag vill gärna se mig själv som konstnärlig inspiratör och skribent.

 2. Intressant, tror många tycker det låter lyxigt. Undrar alltid hur man kan få till en ”ordentlig” inkomst och hur man approachar företag eller om dom kontaktar dig 🤷🏼‍♀️

  1. Hej, det förstår jag. Det har inte varit helt lätt att få ekonomi i detta och det var inte förrän efter många år med arbetet jag kunde börja lyfta en lön från mitt bolag.
   Jag ska absolut skriva lite om hur jag jobbar med företag och hur vi får kontakt. tack för din kommentar.

 3. Kan man bli en mini-influenser med typ bara ett Instagram konto? En som inte visar sig själv så mycket utan mest sitt hus och sprider lite tankar bara? Jag har en liten idé, kan man bolla den med dig? Gör du Instagram- kurser ibland? 🙂

  1. Hej, Visst kan man det. Har man ett drivande intresse och är beredd på att lägga ner mycket tid på att bygga upp ett Instagram-konto så finns det också möjlighet att jobba med det.
   Jag föreläser en del om hur jag själv byggt upp min digitala närvaro och har också planer på att utveckla den verksamheten.

 4. Många tassar lite kring ämnet men jag har följt flera influensers över tid och måste få ett hyfsat rakt svar på frågan hur mycket man tjänar, ungefär iallafall, på ett år eller/månad. Många av er influensers bor ju väldigt flådigt och det verkar resas en hel del samt investeras i inrenoveringar av olika slag.

  1. De flesta influencers bedriver sin verksamhet i egna aktiebolag, och uppgifterna om omsättning mm är offentliga och kan lätt fås på hemsidor som tex allabolag.se
   Den månadslön man tar ut som ägare till ett aktieföretag är inte särskilt relevant. De flesta företagare lägger sig på en summa som maxar SGI:n (strax under 40 000 per månad), och tar utöver det ut utdelning till lägre beskattning. Inget konstigt med det, vill jag tillägga, man betalar så otroligt mycket i skatt som företagare.
   Vad gäller influencers så gör flera rätt blygsamma resultat i sina bolag, man förstår att det är maken/sambon som står för merparten av hushållets inkomster samt möjliggör konsumtionen och fastighetsköp mm, när influencerns egen omsättning tex underskrider 150 000 kr. Därtill sker det en hel del sponsring i form av resor och prylar som såklart bidrar till ”flådigheten”. Så bilden av framgångsrika influencers är inte alltid sann, även om några få absolut drar in stora inkomster. Kan vara bra att hålla i minnet.

  2. Hej, jag tycker MN svarar ganska bra på din fråga här. Det är bara att kolla på Alla Bolag vad jag omsätter i mitt bolag per år och precis som hon också skriver så kan bilden av framgångsrika influencers ibland vara skev.

   Jag började plocka ut en egen rimlig lön från mitt bolag 2016 då jag sa upp mig från min fasta anställning och blev helt egen. Det har tagit tid och jag har lagt ner väldigt mycket jobb för att få ekonomisk bäring i mitt bolag. Inget kommer gratis – inte ens för influencers, även om man kan tro det. 😉
   Jag väljer också att plocka ut en utdelning per år. Vissa månader fakturerar jag bra och vissa månader fakturerar jag knappt något – det beror på hur jag jobbar.

   Gällande framgång – Jag tycker också det beror också på vad man mäter framgång i – mäter man det i pengar, räckvidd eller vilket socialt ansvar man tar med sin plats i detta offentliga forum. Vilken skillnad gör man för andra – positiv eller negativ. Gör man ett positivt avtryck till omvärlden då man har möjlighet att nå ut så tycker i alla fall jag det är en stor framgång 🙂

   Och också precis som Marita skriver – om att vara influencer “Det är väl som för alla andra frilansare och egenföretagare helt beroende på hur hårt man jobbar, samt tillgång och efterfrågan på det man har att sälja.”

  1. Tusen tack!!
   Detta ska jag skriva mer om – var så säker. Jag är ofta väldigt snabb och vågar testa saker jag egentligen är livrädd för – brukar tänka att jag redan har varit med om det värsta och att jag är odödlig och världens modigaste 🙂 Sedan ligger jag i en pöl och gråter stundtals och funderar på vad fan jag håller på med.

 5. Och jag är nyfiken på hur du jobbar med pris. Inte hur mycket men hur…jobbar du med en prislista, gör offerter eller har du ett fast pris för dina olika samarbeten? Hur tänker du kring det?
  Ser också fram emot ditt inlägg. Så intressant att höra kring entreprenörskapet av ditt yrke, tycker ni som jobbar med detta är fantastiska. Tänk, ni har skapat ett helt nytt yrke – ett yrke där många kvinnor faktiskt kan tjäna pengar och få ta plats i samhällsdebatten. Heja er!

 6. Jag har en fråga. Jag fattar ju vad en influencer gör. Jag har ju själv inspirerat människor till att teckna och måla, hela mitt yrkesverksamma liv, genom att visa hur jag gör, hur jag tänker och presenterat tekniker. Jag gick 6 års konst och design utbildning. Nu gillar jag din stil och tänk mycket, men hur blir man influencer? Vad finns det för krav på att kalla sig influencer? Jag har ju sett endel som kallar sig influencer, som jag i allafall upplever helt oinspirerande. Så jag tycker det känns lite svårt att sätta fingret på, när är man en influencer? Nyfiken på inlägget! Mvh Annelie

  1. Bra fråga! Vad finns det för krav egentligen – det finns många som kallar sig själva influencers och det finns också många som får denna titel som egentligen skulle vara mer bekväma med någon annan titel.
   Influencer rakt översatt är ju “påverkare” – Så det gäller i princip alla som har en kanal där de kan nå en stor grupp människor och har möjlighet att påverka dem.

Kommentarer stängda