Nu är jag där igen – har så mycket tankar och bilder jag vill dela på bloggen men har varit tvungen att prioritera annat framför bloggen. Så deppigt – Älskar ju att komma hit.

Men i alla fall. Så här såg det ut genom min lins innan jag drog iväg på gårdagens jobb hos FGL igår. Frostigt i växthus med vissnande vinrankor och tomatplantor. Ganska vackert ändå.

Jag skulle hämta några äppelpajer som hade fått stå ute över natten för att svalna och hållas nerkylda fram till användning. Vi skulle nämligen ha en Utvecklingsdag inom sociala medier för 25 personer hos FGL.

Så spännande och kul. Miranda och jag tycker det är så bra att vi kan ordna den här sortens möten i vår lokal – en plats att dela tankar, erfarenheter och inspireras på.
Jag packade bilen full av grejer och körde iväg.

En mycket givande dag – fylld av skratt, kunskap, god mat & nätverkande. Allt handlar om kommunikation och möten. Både digitalt och fysiskt – det får oss att växa inom och utveckla vår fulla potential.

Jag hinner inte riktugt berätta mer om detta nu för jag ska till stranden och fota för att sedan ta möte på jobbet. Vi har förresten fått nya grannar hos FGL. Längtar efter att berätta! Nyfiken?
Svimmar nästan av  lycka  över de som ska flytta in.

Avslutar med en av de frågorna  som ställdes i detta inlägg häromdagen.

Hej!
Jag ville fråga dig om ditt förhållande till träning och till att motionera överhuvudtaget, för det tycks vara jätteharmoniskt. Har det alltid varit så?

Skenet bedrar! Jag började springa lite när jag var över 30, surfat lite och gjort yoga sporadiskt –  för 1,5 år sedan blev jag dock medlem på ett gym i min hemstad.

Jag är en “allt eller inget-människa” .
Jättejobbigt för de omkring mig och mig själv stundtals men också jättehärligt. Det gör att jag har massa energi och går igång som tusan och får då ofta med mig andra.
Det är underbart!
Men så kommer det ett hinder och jag slirar ur vägbanan lite –  därefter har jag så svårt att komma upp på vägen igen, även om jag vet att jag mår bra av det.
Så är träningen för mig.
Det går alltså i vågor – jag kommer in i ett flow och tränar då flera dagar i veckan. Mår så otroligt bra i skallen och har aldrig ont i ryggen, orkar mer och är världens gladaste. Jag går till gymmet med min kompis, bokar upp mig på tabata och TRX & så löper jag i slingan med min hund.
Sen kommer jobb, förkylning eller något med barnen i mellan och då prioterar jag bort träning. Yogar då bara lite hemma i en kvart någon gång samt står i plankan i ren frustration tills jag blir svettig på grund av ilska mot mig själv för att jag inte prioriterat något som gör mig välmående och glad. Haha!

Mitt tips är att boka upp dig med vänner eller en PT så har du svårare att hitta ursäkter. Alla mår bra av att röra sig fysiskt och livspusslet med barn och jobb blir lättare om hjärnan får det som utsöndras under träningen. Serotonin, dopamin, noradrenalin & endorfin är guld ju.
För mig handlar det inte om utseende – det handlar om att jag vill kunna tänka klart, vara pigg och orka mer samt vara så stark så jag kommer upp på brädan när jag surfar.

Ha en bra dag nu!

Kommentarer till “Om utveckling och träning

  1. Har utmattningssyndrom och fick rådet att ta det lugnt med träningen “kanske bäst att du bara går ut och går?!?” Men jag tog mig inte ut för jag var rädd att jag inte skulle orka gå hem igen, så jag bestämde mig för att fixa ett gymkort. Det här var för 6 veckor sedan. I början tog jag det lugnt och cyklade i max 30 minuter i långsam takt, sakta har jag ökat på och efter någon vecka tog jag hjälp av en pt. Nu styrketränar jag 3 ggr i veckan, och motionerar 3 ggr. Totalt blir det ca 7,5 tim träning i veckan, fortfarande inte för intensivt eller för tungt men tillräckligt för att få upp flåset och bli svettig. För första gången på 1,5 år känner jag mig glad igen, mycket piggare och framför allt starkare mentalt (men fortfarande ganska virrig och dålig koncentrationsförmåga). Gymmet blev det avgörande för mig, att vända upp igen efter en lång tid i nedförsbacke. Ibland tänker jag att det hade varit bra om jag förstod det mycket tidigare, men jag var inte redo då. Behövde sova i två månader först. Jag tycker fortfarande inte att det är superhärligt att träna, men precis som du skriver så får jag så mycket tillbaka av det. Serotonin, dopamin, noradrenalin och endorfin är guld ju. AMEN PÅ DET!

    Kram till dig <3

    1. Tack för din kommentar! Så viktig och bra att läsa för andra i samma situation. kram och fin helg

Kommentarer stängda