Vi tar och kikar på lördagens äventyr tycker jag. Mina vänner gav mig en pizzakrs hos Prostens Pizza i födelsedagspresent. Världens bästa gåva – en upplevelse man kan göra gemensamt.

Vilken dag det blev! Är fortfarande alldeles varm i magen av alla skratt, härlig kunskap och av all matkärlek.

På Prästgården i Skrea Backe utanför Falkenberg huserar Lisa Lemke och Marcus Nordgren samt resten av familjen som bor här. De älskar bra pizza och att ha människor runt omkring sig  –  och de älskar att laga mat på bra råvaror. Perfekt kombo för att öppna pizzahak i uthuset där det redan fanns en bra ugn att använda för ändamålet.

Först fick vi en genomgång och kurs i hur man sätter en riktigt bra pizzadeg. Hemligheten är att använda väldigt lite jäst och ha bra framförhållning.
Att göra en bra pizzasås är inte så svårt. Och man behöver inte ens koka den. Mixa bara solmogna och hela tomater på burk med riven vitlök, finhackad basilika, finriven permesan, en nypa salt & nymalen peppar.

Sedan blev det dags för oss att baka  var sin pizza. Markus gick igenom de olika grejerna vi kunde lägga på. Inte den klassiska rivna skinkan och burkchampinjonerna direkt…

Det är bra att steka och gratinera vissa tillbehör före. Svampen blir jättegod om man steker i lite vitlök och smör innan och potatisen och jordärtskockan blir god om man gratinerar den först. I stekpannan hade också svartkål, olja och vitlök vänt innan de lades på pizzan.

Kavla ut och dra till rund form med mjöl. Snabb med tomatsåsen och en halv mozarella av bra kvalité. Sedan kan man ösa på med det man gillar men välj att vara enkel med topping så de gifter sig med varandra. Överst en riktigt god ost.

Jag bestämde mig för att göra en blanco pizza – utan tomatsås alltså.

Koncentrationen var på topp och runt om oss stod tjejerna pratandes, väntade på sin tur och fyllde upp glasen med naturvin.

Men hallå! Hur god blev inte min!!!?
Creme fraiche och mozzarella i botten, jordärtskocka, stekt svamp, hyvlad fänkål, svartkål, potatis och en god ost ovanpå – sedan en snabb sväng in i ugnen. Toppade med gremolata – mixad persilja, citron, olja, vitlök & lite salt.

Lisa och hennes dotter kom förbi och snackade en stund. Så mysigt!
Det bubblar alltid av positiv energi kring Lisa.

Vi började duka fram bordet och var redo att slå oss ner.

De sista pizzorna gräddades.

Sedan blev det dags att slica upp och äta. Givetvis delade vi med oss till varandra så alla fick smaka av de olika pizzorna.

Jag köpte med mig pizzadeg hem – vi skulle ha gäster på kvällen och det passade kalasbra att visa mina nya skills.

Så nöjda, mätta, glada och fnittriga. Tack tjejer, vilken roliga och lärorik dag vi hade!

Vi avslutade med ett kalldopp i Falkenberg innan vi satte oss i bilarna och körde hem till Varberg igen. Tänk att det bara är 30 minuter mellan oss – inget avstånd alls. Ska hänga mer i Falkenberg – älskar den mysiga staden.

Kommentarer till “På Prostens Pizza med tjejerna

Kommentarer stängda