Ingen var gladare än jag då min feber försvann efter två dygn och jag slapp ställa in mer denna vecka. På fredagen hade jag nämligen bestämt mig för att åka inåt landet och besöka Anna Ileby i Värnamo. Denna konstnär är helt fantastisk och en så stor talang! Det är Anna som gjort min header här på bloggen. Och ser du konstverket här på väggen?
Älskar det.
Anna ska även få göra min nästa tatuering. En supertalang med andra ord.

Rolig och ödmjuk också. Och det är verkligen två  av de bästa egenskaperna tycker jag. Vi ramlade båda två fort ner i de tunga samtalen om livet och jag tycker det är så avväpnande när man bara blöder ut och visar sig mänsklig – det är så mina bästa samarbeten och relationer börjar.
Och så blev jag inbjuden till ateljén också, det är alltid inspirerande.

Det här var helt nytt för mig – någon form av puderfärg. Har redan glömt vad det hette tyvärr … kanske Anna kan fylla på här nere i kommentarfältet då hon läser inlägget.

Anna och jag har skoj grejer på gång under detta året och det känns roligt att ha med henne i mitt team framöver.

Men alltså – vem vill inte jobba med Anna!?  Kolla porträttet hon gjort av Greta! Hoppas jag har möjlighet att komma på Annas utställning i Värnamo den 7 mars. Gå dit om du kan.

Nästa stop var i Norra Hammar.
Här mötte jag upp Karin på Dakabom – jag skulle kolla på vackra gamla möbler.
Det tog en lång stund innan jag gick runt och spanade in möbler för vi ramlade snabbt ner i intressanta samtal kring något vi båda brann för. Antar att det var en sådan dag – öppen som en bok, sårbar och ärlig – då får man ofta samma bemötande.  Önskar att samhället i över lag var lite mer så. Att vi pratar med varandra om det verkliga livet – upp och ner.

Men till möblerna nu då – visst var denna skänk vacker?

Kikade på tallrikshylla. Eller heter det tallriksställ?  Fint oavsett. Såg ni det Johanna Bradford varit med och skapat?

Borde köpt en eller flera  av dessa nu när jag tänker efter.
Så fint att få kika runt här i Dakaboms lokaler. Ett väldigt inspirerande möte på många plan.
Ser fram emot att visa mina köp för er när de är på plats.

Här hemma idag. Jag började dagen med en loppistur, sedan var Igor och jag på hans ju jutsu -träning innan vi drog till bion och sjönk ner i med knät full av popcorn. Älskar lördagar.
Snart blir det Jonas goda risotto här hemma och sedan melodifestivalen. Imorgon drar vi iväg på sportlovsutflykter – vi ska hälsa på Sofia på Mokkasin i Katrineholm och sedan familjens fina storebror. Längtar.

Kommentarer till “På spännande besök inåt landet

 1. Vad fint att få ett ansikte på den som gjort porträttet av Dig i headern..
  v i l k e n talang..! ofta tänkt, men slarvat med att säga,
  – sådan SJÄL i porträttet av Dig.

  Ser också nu att det fyllts på av Anna vad det där pudriga var
  för något, vad fint, jag blev nyfiken..! Tack..!

  .. och det där dakabom.. ett ställe som får mig att sakna Sverige
  och den där känslan vi har. Det tål att sägas igen, – Du får mig också
  ofta att sakna Sverige. det är fint. Tack, Kristin..!

 2. Låter som riktigt sköna&fina dagar. Gretas porträtt ojojoj.Annas målningar vill jag gärna se mer av och Dakaboms möbler vill ju en gå och skrota runt bland en hel em.ju.

Kommentarer stängda