Just den här tiden på året – då dagarna börjar bli ljusare och längre, då fåglarna börjar hitta hem igen och små snödroppar kikar upp i rabatterna – ja, då börjar jag alltid snegla på min vårgarderob.

Jag har varit velig i min klädstil under åren, hoppat runt bland olika märken och stilar. Jag har haft plaggen ett tag och sedan sålt vidare då jag tröttnat. Inte så hållbart i längden egentligen – även om någon annan får väl användning av plagget. Jag vill ju ha en garderob och en stil att leva med i många år –  tvätta plaggen varsamt, laga då knappar faller av och ha plagg som slits ut av för mycket användning.

När jag kikar in i min garderob och ser vilka kläder jag håller mest av så är det alla mina plagg från Nygårdsanna. Jag vet inte hur många år och hur mycket jag använt mina randiga linnebyxor. Och min skjortor och klänningar. Dessa skulle jag aldrig sälja vidare eller tröttna på.

Idag var jag inne och kikade på vårnyheterna på deras vackra hemsida och föll än en gång pladask för deras kampanjfoton. Jag finner så mycket inspiration här. I både bild och text på hemsidan.
Hela företaget är helt fantastiskt.
En gång var faktiskt Anna inne och hälsade på mig på jobbet och jag blev så himla glad och smickrad – har så stor beundran för henne och fick nästan nypa mig lite i armen.

Storyn bakom varumärket har jag läst flera gånger. Så inspirerande.
Och extra kul att vårda kläderna och bära dem med stolthet då man vet så mycket om arbetet bakom.

“Jag lärde mig sticka och sy som femåring. I nioårsåldern gjorde jag mina första egna plagg. Det var mor, mormor och farmor som lärde mig. Det var fantastiskt att växa upp med de duktiga kvinnorna och Dalarnas starka hantverkstradition. Jag var klädintresserad. Men hemma i Mora fanns inte mycket att köpa. Så jag sydde eget, sydde om och höll på hela tiden. Jag tänkte aldrig att jag skulle jobba med kläder.” Anna

Det är lustigt det där vart ödet leder oss i livet.

Galet snygg hög midja med ett linne till. De randiga byxorna kanske bör ersätta mina gamla som nästan går sönder på låren på grund av välanvända. Och den vita blusen är ju definitivt en klassiker. Måste låta håret växa ut så jag kan ha det i en knut så här.

Har du något favoritmärke som du helst bär och inspireras mycket av?

Fotona lånade jag från Nygårdsanna.

Bildcred till dessa :
Design: Nygårdsanna Bengtsson
AD: Anna Romson
Fotograf: Carl Bengtsson
Fotoassistent och retusch: Jakob Sandell
Fotografagent: Skarp Agent
Modell: Kajsa Mohammar
Location: Linkoping

Kommentarer till “Dessa behåller jag alltid i garderoben

 1. Håller med dig! Har blivit en riktigt duktig klädvårdare sedan jag ”hittade” till Nygårdsanna för många år sedan. Sliter på kläderna tills de faller sönder och lagar det jag kan.
  De vita kläderna har tyvärr en väldig tendens att bli gula med tiden. Har någon miljövänliga tips för att bevara dem krispigt vita så länge som möjligt?

 2. Randiga byxorna&västen är ju så snygga.Ja,överhuvudtaget är Nygårdsannas kläder fina… men alltför dyra för många av oss.

  1. Dessa är mina favoriter också. ja, det stämmer, jag förstår det. Min plånbok har sannerligen sett olika ut genom åren och jag har heller inte haft råd.
   De kostar mycket men förhoppningvis kan man kanske lägga undan en liten peng då och då, önska sig bidrag då man fyller år och sedan köpa sig ett drömplagg som sedan håller hur länge som helst. Undrar om man kanske kan kolla Tradera – och så vet jag att Nygårdsanna har två outlets i sverige också. Massa kramar till dig.

 3. Så fina plagg, älskar klänningen först i inlägget! 😍 Jag har en hel del Filippa K-plagg i garderoben, som jag använder flitigt. De funkar till så mycket tack vare klassiskt snitt, och kvaliteten är super. Filippa K:s merinoullströjor är såå grymma!

 4. Äger bara plagg från Nygårdsanna. Några klänningar är från en kollektion som gjordes för MQ (om jag minns rätt) för kanske 20 år sedan. Ja, det är dyrt, men jag planerar mina inköp, vårdar det jag har och känner mig alltid (alltså alltid) fin och bekväm.

 5. Haller med dig,absolut vackraste!!Har inte rad att köpa mycket men det jag har ar mina allra mest älskade plagg..

  1. Håller med dig – dessa plaggen får man verkligen spara till. Men det är det värt för man använder dem som tusan – brukar tänka cpu, “cost per use”. kram

Kommentarer stängda