Packar lätt

På byrån står förra årets rosor fortfarande kvar. De är nästan vackrast när de är helt utslagna och börjar nicka. Granen åkte ut redan på annandagen faktiskt och allt juligt är nu nerpackat igen. Endast några stjärnor kvar i våra fönster för att skänka lite mysig belysning nu under den mörka delen av året.

Jag har farit runt i huset och försökt att packa för varma dagar samtidigt som halva familjen packar för över en meter snö. Jag åker med en av pojkarna söderut för lite jobb blandat med surf och fin kvalitetstid ihop. De andra drar till fjällen.
Jag har två pass, visum, solglasögon och så har jag lyckats dra fram mina gamla jeansshorts. Men vart är resten…? Typ min fina baddräkt från Ganni? Har jag redan slarvat bort den? Ghaaaaa….

Ses bland palmerna nästa gång…

Kommentarer till “Packar lätt

 1. Jag skulle gärna vilja höra dina åsikter vad gäller resande och vårt klimat. Flygresor är ju en stor bidragande orsak till problemet med koldioxiden, ändå flyger du väldigt ofta utan att reflektera över detta i bloggen. Tack i övrigt för en finfin blogg!

  1. Har för mig att jag läste Kristin göra en ganska rimlig och bra reflektion runt detta ämne i samband med en resa förra året.
   Ser fram emot att se lite härliga surfbilder för oss som stannar hemma.

  2. Hej,
   Nu finner jag tyvärr inte inlägget där jag skrivit om detta innan.
   Men- mina åsikter kring resor och klimatet är tudelat minst sagt. Det ingår i mitt jobb att resa och det är något jag verkligen jobbat hårt för att kunna arbeta med.
   Eftersom jag vet att vi människor växer som ödmjuka individer om vi ges möjlighet till att uppleva andra kulturer och andra sätt att leva på som skiljer sig från oss i Europa. Att se världen på olika sätt och kunna sprida detta vidare till andra genom mina kanaler är en fantastisk förmån. Jag kommer inte byta detta jobbet inom det närmsta.
   Jag belastar miljön med mina resor. Ja. Jag inser att flyg är en bidragande orsak till miljöförstöring. Möjligt att det är många som anser att det är oförlåtligt att sätta sig på ett flyg nuförtiden och jag har djup respekt för de som väljer att avstå. Innan jag själv tar det beslutet så försöker jag att göra andra kloka klimatsmarta val i min vardag och ska jag resa inom Sverige så väljer jag alltid tåg eller så tar jag cykeln. Nu har jag ju börjat köra bil eftersom jag nyss tagit körkort men försöker begränsa detta också.
   Mycket fokus läggs kring transporter när man pratar kring klimatfrågan – Bra!
   Det är viktigt att också veta att boskapssektorn står för 18 procent av de mänskliga växthusgasutsläppen globalt, enligt en FN-rapport. Det är mer än bilar, flyg och båtar tillsammans. Skrämmande faktiskt.
   Med det sagt vill jag absolut inte säga att alla som avstår från kött ska flyga runt med gott samvete. Vi får alla ta vårt ansvar i den viktiga klimatfrågan.
   Jag vet dock att jag inte kommer ta beslutet att sluta flyga detta året eftersom jag har ett nystartat företag där det ingår att resa till de länder jag handlar med. Beklagar om jag gör dig besviken. Ha det fint Kristin

Kommentarer stängda