Jag har ett vansinnigt enkelt och gott tips att dela med er. En vit pizza med zucchini och citron. Inspirationen har jag hämtat från en favoritrestaurang i Varberg, Bar Glou Glou.

Köp färdig pizzadeg på surdeg i matbutiken eller pizzabullar på närmsta pizzeria. Be snällt, de flesta pizzerior vill säkert sälja en färdiggräddad pizza.

Du behöver crème fraîche, lagrad ost, mozzarella, god olja, eko citroner, zucchini och chiliflakes som topping.

Värm upp ugnen på max. Kavla ut din pizzadeg och lägg på bakplåtspapper. Bred på crème fraîche, lägg på ost, hyvla zucchini med mandolin och riv rikligt med citronzest på.

Innan du kastar in plåtarna i ugnen så ringlar du en god olja över dina pizzor. Toppen att ha en pizzasten eller plåt för att baka pizza men nu har jag ju inte det. Brukar lägga plåten längst ner rakt på ”golvet” i ugnen så den får knaprig botten, halva tiden lyfter jag upp den längst upp i ugnen så den får yta. På detta sätt kan jag ha två plåtar inne hela tiden. Vill inte säga en speciell tid för det är individuellt för ugn och botten ~ bäst du själv har koll. 7-10 minuter…?

Den ska absolut bli välgräddad med krispig botten tycker jag. Riv bitar av mozzarella med fingrarna, riv eventuellt lite mer citron över och toppa med chiliflakes eller färsk chili. Så gott!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Pizza med citron