Hej där.

Jag har ägnat hela dagen åt att plöja poddar och måla vårt sovrum. Det blev kalasbra och nu, efter bastu och middag, har jag ramlat ner i soffan med en skön känsla i kroppen. Uppfylld av olika livsöden jag lyssnat på under dagen och trött i kroppen efter att ha målat både väggar och tak i två strykningar.
Men så bra jag blev klar, risken är annars att allt står huller om buller i flera veckor tills jag “får feeling” igen och det är verkligen inte något som känns skönt. Då känner jag mig alltid så misslyckad och ogenomtänkt – typiskt adhd-drag kan jag tro.

Tusen tack för att ni delade med er av egna erfarenheter och kloka reflektioner i förra inlägget om NPF. Jag skulle vilja lägga till att om ni lever med adhd där hemma så tycker jag att “Adhd – från duktig flicka till utbränd kvinna” är otroligt bra och jag uppmanar alla som lever bredvid att läsa denna också.

Författaren Lotta Borg Skoglunds egna ord:
“Under mina år som läkare har jag träffat många flickor och kvinnor som kämpat så hjärtskärande hårt för att få ihop sina liv. Trots intelligens, trots begåvning och livsklokskap, trots vita knogar och ständiga omstarter berättar de för mig att de bara inte får livet att fungera. Tyvärr har vare sig forskningen eller vården haft ett särskilt stort intresse för flickors och kvinnors unika utmaningar vid adhd och kunskapen om den här stora gruppen av kämpande människor är fortfarande skrämmande låg. Den här boken är till er.”

Imorgon är jag med i en podd och jag pratar om ett ämne jag tidigare aldrig har varit så öppen med i sociala medier. Känns både läskigt och skönt på samma gång – hoppas den tas emot med värme och får andra att lyfta blicken för ett vår tids mest stigmatiserande ämne och folksjukdom.

Kommentarer till “Poddar, boktips och ny färg på väggarna

  1. Tack Kristin – Lyssnade precis på din berättelse- har inte riktigt ord.
    Du är en helt fantastisk person och mamma och jag tror att det kommer gå bra!
    Önskar din son all lycka!

  2. Men oj vilket viktigt poddavsnitt. Jag är så tacksam att du delar med dig och så himla viktigt att du belyser att det är en beroendesjukdom.
    Att det just är en sjukdom som ingen väljer självmant att ha.
    Vi måste våga prata om svåra saker❤️

Kommentarer stängda