Podden – hur är det att vara med podcast?

I januari startade min vän Marina och jag en podd. Vi har pratat om det länge men jag har inte känt mig redo – egentligen har jag nog varit orolig för att dra på mig ett merjobb jag inte kan ro hem och jag har också känt lite skav, tänk om människor tycker jag är korkad och att jag pratar för fort? Har jag inte väldigt nasal röst förresten – jobbig att lyssna på?
Ofta tänker jag väldigt snabbt och det kanske kommer ut innan tanken är klar och då vet jag inte om jag kan kan stå för det sedan…

När jag skriver bloggposter likt den här så skriver jag, raderar, skriver om, läser igenom, ändrar texten och ofta låter jag även min man ta sig igenom inlägget innan jag trycker på publicera. Jobbar likadant med Instagram – sällan är det något spontant som kommer rakt ur huvudet ut till allmän beskådan – nä, fy fanken, då har jag noll kontroll och det funkar inte för mig.

Men podden är ett annat format. Lagt kort ligger, det som sagt  är sagt och sedan är det upp till lyssnaren att tolka detta ut sitt perspektiv. I talets form finns fler nyanser än i skrift så det är förlåtande – man kan har ett skratt i mungipan och raljera över något som absolut inte skulle funka på bloggen. I alla fall, vi valde att dra igång podden i januari och målet är att köra prick ett år och spela in ett avsnitt i veckan. Vi köpte in tjänsten med studio, utrustning, klipp och hela grejen så man kan ju säga att detta blev en ganska saftig investering för både Marina och mig detta år. Men å ena sidan så lägger vi inte en krona i marknadsföring och tyckte det det här var både en spännande utmaning och ett mervärde för våra respektive verksamheter,

Jag driver mitt varumärke KLco med kläder, teblandningar, butik och webbshop samt min arbete som influencer – eller som jag gärna vill beskriva det, digital kreatör.
Marina driver Strömma Farmlodge och Sonjas Veranda i Tvååker och är en av de mest drivna kvinnor jag känner. Hon är oängslig, rolig, smart, mjuk och jävligt vass. Vi har alltid väldigt fina stunder ihop och det är ofta henne jag ringer då jag vill prata företagande. Vi har olika verksamheter och mycket att  lära av varandra och nu finns det alltså en podcast där vi pratar om detta – Marina & Krickelins Podcast.
En podd där vi delar våra tankar kring företagande, kreativt skapande och livet på västkusten.
Det har visat sig att vi pratar om mer än företagande och formatet ger en helt annan möjlighet att vara ärlig, sårbar och bjuda på en del humor. Ja, vi har fått mycket fin feedback om att det är härligt och kul  att lyssna på våra samtal om fredagarna och att det är många som känner igen sig i våra stora och små vardagärligheter vi tar upp.
Är det ens ett ord  vardagsärligheter?

Har ni lyssnat på podden? Ge oss gärna lite feedback.
Nu på måndag spelar vi in nästa avsnitt och då ska min man Jonas vara med och prata om ekonomi. Jag tänker att vi kan ställa lite frågor om allt möjligt- inte bara det som handlar om pengar. Har ni någon fråga ni vill att jag tar med till honom?
Blir det många så kanske vi får göra ett blogginlägg av det också.

Ha en fin dag nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Podden – hur är det att vara med podcast?

 1. Inget pratämne, men gratulera honom gärna till höjdarprestationen han stod för förra söndagen!

 2. Härlig podd med bra mix av innehåll och du pratar lika bra som du skriver, jättebra & inspirerande. En sak till, så bra att ni nämner varandra vid namn nu så här i början när det är lite svårt att veta vem av er som pratar, toppenbra!

 3. Jag älskar eran podd, och båda er två. Grymma och kloka och roliga. Tycker verkligen inte du varken säger något konstigt eller låter konstig så det sitter nog bara i ditt huvud. Men förstår vad du menar, är också en person som har kort väg mellan hjärna och mun men har kommit fram till att det behövs sådana människor med. Så kör på bara!

 4. Va kul. Älskar er pod!
  Tips kring att driva företag i lågkonjunktur.
  Olika strategier att ta sig igenom en lågkonjunktur – Gasa? Bromsa? Spara?
  Ekonomi i praktiken.
  Budget – hur får jag en bra överblick?
  Tips och tankar om prognos framåt är jag nyfiken på och inspirerande tips i allmänhet kring entreprenörskap och företagande!