Känner mig nästan handlingsförlamad efter senaste dygnets nyhetsuppdateringar och pusslande i arbets- och familjeliv. Allt är mer eller mindre inställt eller flyttat på och jag vill bara ligga i sängen och glo på humorserier med ett barn på varje arm.
Idag har jag jobbat hemma med digitala möten och samtidigt haft barn och hund som sällskap.
Dagen peakade verkligen då stormen nästan fick glasrutorna på huset att ge med sig och plåttaket på poolen slet sig. Jag fick flyga ut och lägga mig över stora delar med hela min tyngd och ringde helt förtvivlat efter min man som fick springa hem från jobbet. haha, vilken sjuk syn det måste varit.
Min man kom hem och sa att universim talar verkligen till oss med stora versaler. Pandami och storm med 35 sekundmeter. Herregud.

Hoppas ni är ok där ute och tar hand om er.

Tänkte visa lite vad jag pysslade med igår. Jag hade nämligen fått några PT-timmar i födelsedagpresent av Lisa Burenius.

Personlig tränare i konst alltså. Jag fick verkligen träna mina kreativa muskler den här förmiddagen.

Först ville Lisa att jag skulle jobba med olika färgskalor och testa få ihop massa olika av endast fyra kulörer.

Det var jätteskoj och väldigt lärorikt.

Därefter fick jag i uppgift att stå framför en spegel och måla ett självporträtt utan att titta på pappret och utan att lyfta pennan. Längst upp till vänster ser du min första. Sedan gick det bara bättre och bättre ju…
De två sista fick jag titta på pappret men inte lyfta pennan.

Sedan blev det klipp och klistra med kulörerna jag blandat ihop. En del målade jag rakt på.

Jag hade som önskan att måla min egna bukett rosor i en vas och fick ungefär samma övning. Måla utan att lyfta pennan, tänka på rymden och kompositionen.

Efter jag målat konturerna så skapade jag en grön bakgrund innan jag började med blommorna i buketten.

Nu börjar det ta sig lite kanske.
-Nja, det blev väl sådär? sa jag.

-Du måste backa, sa Lisa och tog målningen och höll upp med en bit avstånd.

Och den blev ju helt ok kände jag då och försökte få tillbaka målningen för att måla lite mer.
-Nej, nu är det bra. Nu ska du öva på en annan och testa dig fram, håll många målningar igång samtidigt och hitta din väg, fortsatte Lisa.

Sedan pratade vi om att måleri är lite som fotografi. Man finner hur ljuset faller, rätt komposition, färger och djupet…

En fantastiskt grej som jag varmt rekommenderar. Ta kontakt med @lisaburenius om du vill boka in dig på något liknande. Fungerar även i grupp såklart.

Dagen avslutades med en varm kram och ett kallt dopp med min vän Anna Linton. Fy satan vad kallt det var om fötterna och smalbenen. Ska inte glömma att ta med badskor nästa gång.

Imorgon ska jag skriva om min träff med Hannes men är ni nyfikna redan nu så kan ni kika in på hans fina blogginlägg från vår dag ihop härhär.

Hur har dagen varit för er? Har den varit lite upp och ner för er också?

Kommentarer till “PT med Lisa – träning i konst

 1. Vilken fin gåva och dag🙏Minns när du gick på målarskola i Kulturhusets källarvåning…..Din lärare hette Jesus,du tyckte att det var så annorlunda 🌟

 2. Gud vilken bra idé! Årets julklapp känner jag!!
  Vill även testa alla övningarna du beskrev, som ett eget litet konstspa. Mycket inspirerande och tjusigt dokumenterat!

 3. Åh vilken underbar present! Bästa idéen ju med PT i måleri. Hon är grym hon den där Lisa 🙂

  Livet är verkligen konstigt just nu. Oro i magen över jobb och framtid. Men har en plan i min handbok för mitt företagande att ta till när inte saker och ting blir som planerat. Känns skönt att landa i något, för en skörstark person som mig.

  Tack för att en får titta in här och få landa i något annat. Ha en fin dag!

  1. Men inbrott upp på detta?! Fy farao. Känner med er. stor kram till er. Nu får vi hålla ihop och stötta varandra genom detta.

 4. Fint jobbat! Så bra att ta sig tid att testa olika uttryck. Det handlar ju om samma sak fast på olika sätt. Heja konsten! Härligt att ha dig här ❤️

Kommentarer stängda