Detta inlägg är ett betalt samarbete med Albert – den digitala matteläraren 

Nämen. Nu sitter han där vid skärmen igen…

Visst har vi haft lite skilda åsikter kring hur mycket skärmtid man ska ha under sommarlovet…
Det kanske du känner igen?

Men en klok man sa till mig en gång “tänk inte på tiden barnen lägger ner framför skärmen utan på vad de använder den till”
När vår familj fick möjligheten att testa Albert den digitala matteläraren så blev vi alla sittandes i långa klurande stunder i vår trädgård..

För mig var matte det värsta ämnet under min skolgång- jag hade ont i magen varje gång jag skulle ha lektion eller läxor och jag kände mig korkad.

Nu som vuxen förstår jag attdet var en konsekvens av att pedagogiken inte funkade för mig – det var inte tillräckligt intressant och roligt. Jag kunde därför inte ta till mig matematik. Det har naturligtvis påverkat mitt liv – som jag kämpat… buhu…
Därför vill så gärna att mina barn ska ha en skönare inställning till matematik.

Det finns en självklar koppling mellan goda matematikkunskaper och att ha en förståelse för sin ekonomi – och det är ju något man unnar man alla.

Albert hjälper barnen att steg-för-steg lösa alla matteuppgifter de behöver kunna för sin årskurs, och han gör det på ett enkelt, roligt och pedagogiskt sätt. Tänk att läxhjälp kan vara så tillgängligt!

Jag läste att Albert inte föddes för att barnen älskar matematik. Tvärtom faktiskt!
Målsättningen var att få inlärningen att bli rolig och lättförståelig. I Alberts läxhjälp finns det en massa nya och roliga sätt att lära sig matematik.

Att ta några stunder under sommarlovet till detta har varit klockrent. Igor tycker mest om Algebra och Tals Användning. Blir alldeles varm i magen av hur klurig han är i sina tankar och hur lätt han sätter uppgifter där jag själv verkligen får tänka till. Heja Igor!

Igor har använt min dator men en surfplatta hade givetvis fungerat lika bra – eller till och med bättre kanske för barn i denna ålder. Då kan man ju trycka på skärmen precis som barn i denna ålder är vana vid.

Albert är en svensk innovation med mål att hjälpa elever till bättre skolresultat. Genom att göra inlärningen enklare, roligare och mer begriplig. Inte en dag för tidigt tänker jag! Tack som tusan!

Otto har laddat hem appen till sin telefon och blev snabbt försjunken i uppgifterna. Jonas älskar siffror och även han tyckte detta var roligt sätt att utmanas och skaffa kunskap tillsammans.

De som går i högstadiet nu är uppvuxna med internet och vana vid att hitta svar på sina frågor med ett klick. Här kan man få hjälp direkt.
Albert är anpassad för barn mellan 3-17 år. Albert är kopplad till läroplanen och vet vilka mål barnen behöver uppnå. 

Matte är ju ganska speciellt. Förstår man och räknar rätt så tycker man att det är roligt och vill räkna mer. Men om man inte förstår så är det lätt att tro att matte inte är något för en. Så var det ju för mig som barn.

Man vill  få barnet att känna att ” aha, jag är ju rätt så bra faktiskt!” – & det tycker jag Albert hjälper till med alldeles strålande.

Nu kan ni också testa barnens digitala mattelärare Albert – helt gratis fram till skolstart den 20:e Augusti.

Hur bra?! Rekommenderar att ladda ner direkt och testa!

Kommentarer till “Så bra! Albert – Den digitala Matteläraren

Kommentarer stängda