Vintern kom till Halland igår kväll och vi vaknade till en snövit värld denna morgon. Så mysigt!
Imorgon ska jag leta fram våra adventsstjärnor och förbereda inför helgens advent, fylla på vår ljuslåda, köpa amaryllis och beställa girlanger från min lokala blomsterbutik. Och så ska jag göra en stor sats Golden Milk som jag kan ha i kylskåpet. Denna gyllene varma vinterdryck är fantastisk under säsongen och barnen älskar den.

Jag river  två stora tummar färsk ingefära och gurkmeja, mortlar både kardemummakärnor och pepparkorn och blandar detta med mald kanel.

Detta kokar jag upp med vatten så det blir som en pasta som jag låter kylas ner och sedan häller på en burk att förvaras i kylen.

När det är dags att göra min golden milk så värmer jag havremjölk eller mandelmjölk och sedan vispar jag ner ett par matskedar av min pasta och smaksätter med lite honung. Detta vispar jag med min matchavisp så det blir ett härligt skum.

Detta är så gott. Ni måste testa!

Kommentarer till “Så här gör du Golden Milk

  1. Silar du av allt du kokat upp eller häller du i det på burk med vattnet? Och är det två stora tummar av både ingefära och gurkmeja eller två sammanlagt 😊🙏🏻🎄❄️♥️☕️

      1. Hur mycket kanel tar du? Hur mycket svartpeppar? Har endast gurkmejapulver hemma som jag behöver använda upp. Hur mycket tror du motsvarar 2 tummar färsk? 🙋‍♀️🎄⭐

Kommentarer stängda