Jag befinner mig i Värmland – är här och jobbar fram till imorgon. När jag arbetar med destinationer på detta vis så blir det alltid väldigt intensivt arbete  – jag har märkt att följare och kunder får ut mesta möjliga av upplevelsen om jag postar bilder och texter löpande medan jag är på plats. Det blir autentiskt, hjärtligt och personligt samtidigt som följaren känner att den är med på mitt äventyr.

Kunden jag jobbar med just nu har köpt utrymme på Instagram bara så jag kommer inte täcka upp denna resan på bloggen men jag kan ju dela några bilder jag valde mellan till “första bild” för inlägg i feed på Instagram. Kristin på spa i bastu med otrolig mosaik? Samma influencer men lutad mystiskt bakåt? I varma källor? Eller gåendes ner för en trappa till ett museum?

Vilken tycker ni passar bäst? Beror såklart på vad budskapet är men ibland är det inte alls det som slår igenom i bruset när folk scrollar faktiskt.

Jag är här för att berätta om kultur och arkitektur främst. Och så äter jag såklart god mat och bor på hotell som kunden valt ut – dessa skriver jag också om men fokus är kultur som sagt.
Hade jag valt en bild på ett museum eller ett foto jag tog på otroliga Lars Lerins akvareller från Lofoten så hade inte så många stannat och velat läsa mer , tyvärr – detta säger i alla fall min erfarenhet i vad jag postar i min kanal.

Jag behöver plocka in mig själv i en vacker miljö för att locka intresse – det kan ju låta helt knasigt och världsfrånvänt men det är kanske bara att se till sitt eget beteende på sociala medier då man scrollar. Så det är alltså inte så att jag tycker att jag själv är en oemotsåndlig och superhet person som måste stå framför kameran för mitt eget ego…
Det är det som går hem helt enkelt och då gör jag så. Jag står i kök, i vardagsrum och utanför växthuset…hahaha… den observanta har också lagt märke till att jag ofta och gärna vänder huvudet lite åt höger för jag tycker själv att det blir finast på foto med håret och med min “uppåtnäsa ” Som jag förövrigt haft komplex över i hela mitt liv till jag fyllde trettio år – då började jag plötsligt uppskatta min profil istället och rata bilder som togs rakt fram ifrån.
Så kontentan är att det är klokt att plocka in mig själv i den miljön jag vill skriva om jag vill nå ut till fler människor och få bra räckvidd – och det är ju det det hela går ut på, Visa upp spännande upplevelser i Värmland för att få så många som möjligt att välja just detta resmål då de semestrar i Sverige. Som förövrigt är ett fantastiskt land att resa genom!
Vilka pärlor jag får uppleva via mitt arbete och sedan ha förmånen att förmedla vidare i mina digitala kanaler.

Nu blev det bilden med mig framåtlutad i bastun för min kollega sa att jag såg “lite svår och onaturlig ut” på den där jag lutade mig bakåt och jag var inte jättenöjd med håret på den bilden i vattnet. Den med gula väggen var fin men bastun kändes mer unik. Funktionen att lägga till fler bilder och filmer i en karusell på Instagram finns ju så man kan fylla på med annat för att rama in budskapet bra.

Igår jobbade jag nonstop med bilder, redigering, research, anteckningar och texter från 05.20 till sen kväll på varenda liten stund i bilen, hotellet eller då vi åt mat. Hoppas jag får en liten lucka för en promenad eller en löptur i eftermiddag. Jag har dock världens roligaste jobb så det är inte ett dugg synd om mig såklart.

Ja, där fick ni en liten inblick i mitt arbete och mina tankar kring bildval dessa dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Så här jobbar jag när jag är på resande fot

  1. Jag älskar Lars Lerins målningar från Lofoten. 😊 Fina foton på dig i en vacker miljö och en intressant text. 🌸

  2. Vilken spännande och intressant text! Kul att läsa om detta och hur dina tankar går. Ser så så fint ut på din tripp!

  3. Jätteintressant att fö läsa dina tankegångar och mer om hur ett sådant jobb går till. Jättefina bilder,