Är det dags för lite förebilder? Hur såg det egentligen ut när vi köpte huset här nere?

Man får kanske backa bandet lite för er som inte var med från början. Vi åkte alltså på en weekend till Languedoc och var ute och gick i byn vi bodde i dagen innan vi skulle åka hem. På en balkong stod det en “till salu” – skylt och jag fick en magkänsla och frågade min man om vi inte skulle ringa mäklaren och be om att få kika in. Har aldrig gjort något liknande innan och vi båda blev alldeles pirriga. Mäklaren kom och mötte upp oss och visade oss runt.
Här kan du läsa mitt första inlägg härifrån.

Här står jag och mäklaren på övervåningen. Där barnen nu har sina sängar och där dörrarna gränsar till takterassen. Det låg inget golv på varken terassen eller i detta rum.

Jag kunde helt klart visualisera en mysig takterass här – tänkte mig riktigt vackra stenplattor men det slutade med ett golv i trä.

Men vi tar oss ner till entrén och börjar på bottenplan tycker jag?
Här går man in genom det violetta dörren och stiger rakt in i kök och matrum. Drömfångaren och klockan hängde kvar och skapade skön feeling.

Och köket var en blandning av spännande kulörer.

Jag gillar ju gult men här gjorde den sig inte. Förstod inte den här öppna spisen – när och hur skulle man använda den och vart skulle man ställa en vanlig spis och kylskåp? Men tryggt med Madonnan där på spiselkransen.

Här fick man kisa för att se potential. Men vi såg den – absolut!

Ner med överskåpen, den öppna spisen och lite ny färg så blir det toppen sa jag till Jonas och började fundera på om detta ens vore möjligt – finns det utrymme i våra liv just nu med ett hus i södra Frankrike?

Badrummet var en härlig blandning av allt men relativt nyrenoverat. De gamla klinkerplattorna på golvet är vackra men bården kunde de kanske skippat att sätta upp…

I sovrummet var det olika kulörer på väggarna och en fastborrad trätrall i det fina golvet.   

Tänk att vi åkte hem ifrån den här visningen och la ett bud direkt – de enda budgivarna och efter några dagar hade vi skakat en digital hand på affären och skötte allt via notaries och banker digitalt. Besökte inte förrän nästan ett år efter. Vilken spännande resa vi haft!

Nu är jag här under en längre tid och har verkligen boat in mig i rummen – känns absurt att detta var förutsättningarna från början. Men vi har verkligen fixat minimalt – lite färg, golv och möbler.
En lokal snickare hjälpte oss lägga golv samt riva ut och måla i köket. Vi har målat en del själva och handlat sängar och vitvaror digitalt som skickats till huset – allt stod travade i lådor på köksgolvet då vi anlände första gången. Resten har vi köpt på Emmaus och marknader runt om i Languedoc.

Vi har en bit kvar men det är ingen stress – vi är otroligt tacksamma och glada över denna investering.

Kommentarer till “Så här såg det ut i huset innan vi flyttade in – Maison Violette

 1. Hej!
  Kan du inte visa före och efter bilder ur samma vinkel i lägenheten hur det ser er nu och när ni köpte, tokälskar sånt.😊
  Allt gott!

 2. Så häftig resa! Drömmer om detsamma. Superkul att få se förebilder men det vore superkul att se hemmet nu utifrån samma vinklar som mäklarbilderna men med ert fix och er prägel. Ni är fantastiska på att se potentialen!

 3. Maison Violette – åh så fint et hus, meget inspirerende at følge dig, og se dine mange indretnings idéer. Elsker din indretning og de douche farve du har brugt i huset.

 4. Helt fantastiskt!! Vad roligt att se och resultatet är to die for. Good job! Helt fantastiskt!
  (Man har kisat mycket i sina dar…😄 ) Färgen på väggarna har verkligen “bjudit in”! Allt vackert ni hittar på marknaden! Du, ni är proffs! Tack för inspiration!

 5. Alltså vilket fantastiskt ställe så kul och inspirerande att följa dig
  Kristina

 6. Vi i familjen är så glada o tacksamma över ert köp🙏Vilket underbart ställe i en fantastisk by🌟Alldeles glädjefyllda av vår vecka där💛🇫🇷🥖🥐🦪🍷🍇👙🧀

 7. Så spännande att höra o följa er husresa,som många drömmer om.
  Stolligt,modigt o härligt på en o samma gång.

Kommentarer stängda