Sommarmorgon

Det är en strålande dag – jag började den med att cykla ner till bryggan direkt då jag vaknade.
På vägen hem köpte jag en ask jordgubbar och de är så där djupröda och stora nu – saftiga och söta.

Toppar med lite aprikos blomblad.
Jag tar ringblomma på allt denna sommar. Köksträdgården kryllar av dem – i en mängd olika kulörer står de där och sträcker sig upp mot solen. Tacksamma!
Min kamomill trivdes mindre bra så den rev jag faktiskt bort igår efter jag plockat vad jag kunde för att torka till vinterns egna te.

Så spännande att utforska och utmana sig med nya sorter – i år har jag verkligen tänkt ett steg längre och planerat för att det jag odlar ska passa vår mage också.
Men vet ni, en kul sak är att jag ska skröjbränna mina första skapelser från keramikverkstaden idag. Måste visa er hur de ser ut sedan – tänk om alla bara spricker och det blir pannkaka…

Just nu sitter jag här i dagbädden med benen i kors och datorn i knät. Min musli har jag ätit upp för länge sedan och jag har haft möte med min leverantör, skickat iväg alla viktiga mail, planerat för dagens fotografering och gått igenom morgondagens lansering med min kollega. Allt känns helt ok och jag är tacksam över allt även fast jag, med facit i hand, verkligen tagit mig vatten över huvudet denna sommar.
En kopp kaffe till tror jag allt. & så vilar vi och njuter av sommaren i mellanrummen. Jag är precis där jag ska vara. Tror jag.

Jag torkar vallmo till nästa år, laddar med olika sorters gödning och hänger upp små buketter med örter upp och ner.

Har ni en fin sommar?

Jag läste det här hos Ditte och det fastnade såklart. Hon har så rätt.

“Det känns som att jag ska gå under. Men så tänker jag att det finns dom som har det värre, det finns det alltid. Och så tänker jag på alla som känner sig stressade utav sommaren, allt de ”måste göra”, alla de måste träffa, alla ställen som de måste besöka. Rädslan av att missa saker.. och så tänker jag att så kände jag också… förut. Visserligen för ganska länge sen men ändå. Tänk om alla hade förstått att man har allt man behöver hemma, i mitt fall med min man och mina barn. Tänk om jag bara för en dag kunde få det tillbaka.. få en stund att bara vara VI igen, alla tillsammans. För det är bara det som betyder något egentligen. Inget annat. Så till dig som var som mig, stressade över sånt jag skrev om tidigare. Stanna upp, omfamna dina nära och kära och se, att den finaste stunden är här och nu oavsett vart du är.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Sommarmorgon