kristin__Lagerqvist-

Hej! Idag är det min tur att svara på lite frågor i söndagsintervjun.
Håll tillgodo!

Vad äter du helst?
Jag älskar mat. Just nu är det alla indiska smaker som ligger i topp. Sedan älskar jag havskräftorna Mirandas pappa fiskar upp och sedan kokar.

Ok, vad äter du inte?
I vardagen försöker jag undvika kött. Äter inte heller tunga och inälvsmat.

kristin__Lagerqvist-7667

Vad brinner du för?
Min familj, mitt jobb, min lilla stad vid havet och mina drömmar.

Vart reser du helst och varför?
Just nu är jag i Jaipur och jag kan inte tänka mig ett vackrare ställe än detta. Älskar Sri Lanka, Paris och Florens också. Fast Varberg är alltid bäst.

Oftast är det dock sällskapet som räknas. Tycker så mycket om att dela härliga upplevelser med dem jag älskar.

Vad lyssnar du på?
En allätare här och väldigt ombytlig. Kommer Håkan, Birdy, Bon Iver, Tallest man on Earth, ny förälskelse för mig är också duktiga Violet Days.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Drick alltid 0,5 liter ljummet vatten med pressad citron i (ekologiskt såklart) när du vaknar på morgonen och gör fem solhälsningar för att stretcha ut kroppen och få en bra start på dagen. (kika på youtube efter solhälsning)

En viktig rutin för dig?
Ja, se ovan rutin med citronvatten och yoga. Dessutom brukar jag gå en vända i trädgården och se vad som tittar fram varje dag. Jag behöver också ha dammsugat på nedervåningen innan jag kan komma till ro och ta tag i saker.

kristin__Lagerqvist-7852

Nu till läsarfrågorna jag bad om häromdagen:

Hur gör du för att känna dig helt ledig? Eller går det att någonsin släppa ‘foto-blicken’ eller blogg-tänket?Jag lägger bort telefon och dator och är i naturen med mina barn. Försöker att inte ta med mig kameran så mycket när jag är på äventyr med familjen, vill njuta av stunden. Dock tänker jag alltid på hur ljuset faller och hur jag skulle kunna ta den ”perfekta bilden” , den kreativa biten i hjärnan går inte att stänga av. Tack föt frågan

Du bor i Varberg, det är regnigt blåsigt kallt och rått och ändå kan du och Miranda Rebecca klä er i tunna tunikor o kimonos i skira tyger och se helt fabulous ut! Jag fattar inte detta?! Fryser ni inte?! Jag har typ haft tre lager fleece på mig varje dag tills nu! Detta var kanske en (för) flummig fråga men jag undrar verkligen hur det går till ;
Jag har ofta en varm kofta under jackan och använder alltid vantar och mössa vid kallt väder. Hatar verkligen att frysa och det gör Miranda också.

Vad läser du för andra bloggar, böcker, kort sagt var kommer all inspiration från? Läser med njutning din blogg och för mig är det så inspirerande med dina vackra bilder och texter.
Hur ser du på kläder, inredning m.m.?
Jag läser ett tiotal bloggar och har svårt att ta mig an nya (tyvärr) Då är det bland annat Johanna Bradford, Hanna Stefansson, Trendenser, Mokkasin, Brita Zachari, Elsa Billgren, The Way we Play.
Jag läser skönlitteratur och inspirerande foto-och trädgårdböcker men finner mest inspiration i den digitala världen och i naturen.
Det senaste har jag försökt att tänka mer hållbart i både inredning och klädväg. Vill att de olika rummen i huset ska harmoniera och att jag kan flytta runt kuddar och mindre möbler i huset för att får en ny känsla men slippa köpa nytt. Jag letar ofta efter vintage innan jag köper nytt.

Likadant har det blivit med mina klädköp det sista och det har jag nog min kollega Johanna Bradford att tacka för all inspiration på den fronten. Hon är klok och tänker hållbart, investerar i bra plagg som är klassiskt snygga och som man kan bära länge.

kristin__Lagerqvist-7855

Om du skulle göra något helt annat än det du gör idag, vad hade du gjort då?
Jag skulle vilja vara konstnär eller trädgårdsmästare, kanske en kombination. Som Monet eller Karl Larsson i sina stora trädgårdar med familj och vänner runt om hela tiden. Underbart!

Når du vender “bloggblikket” utenfor Sverige, hvilke sider er du innom da? Noe dansk? Noe norsk? Eller bare ut i den store verden? Og noe helt annet: hva ditt aller beste hagetips? 🙂
Jag läser tyvärr inga bloggar utanför Sverige. Ibland är jag inne och kikar på Spell Designs blogg för inspiration till foton och då och då läser jag ikapp på Fire & Joy.
Bästa trädgårdstips? Ja, det skulle vara att släppa kontrollen lite, njuta mer och rensa mindre. Låta trädgården vara lite vild och härlig. Tänka på att välja växter som blommar långt in i oktober och blommor du kan plocka in och ställa på alla bord, sovrumsfönster och badrum. Tänk också på att dela dina perenner och ge bort till vänner samtidigt som du tigger till dig en bit av deras. Smart, ekonomiskt, trevligt och hållbart.

Undrar över dina favoritväxter, dina bästa trädgårdstips och odlar du bara ätbart eller njutbart med. Haha, har blommor på hjärnan. Sen en personlig fråga, undrar vad din äldsta heter? De två yngsta skriver du ut namn på men inte den äldsta vad jag sett. Kanske är medvetet.
Jag älskar rosenskära, klematis och löjtanshjärta. Jag odlar både lite blandat, både ätbart och icke ätbart.
Min stora pojke heter Simon.

Vad gör du helst när du inte jobbar undrar jag, för det gör du ju nästan jämt…berätta om din trädgård(fast kanske i ett helt inlägg då 🙂
Då vill jag vara med min familj på stranden och leka eller sitta i växthuset och fnittra med mina vänner över ett glas kallt vitt. Trädgårdsinlägget sparar jag på då…

Hur har din karriär sett ut? Var hittar du din inspiration? Har säkert fler frågor. Kram!
Jag har under många år jobbat i restaurang- och hotellbranchen. Jag hoppade tyvärr av skolan och flyttade hemifrån när jag var 16 år och sedan blev jag med barn när jag var 19 år så jag har tyvärr inte prioritetat utbildning. Jag hamnade alltså i restaurangbranchen först och sedan hotell. Jag älskar verkligen att jobba och har haft en möjlighet att byta till olika tjänster på hotellet allteftersom jag utvecklat mina kompetenser. Jag började blogga och fota på fritiden och detta visade sig vara ett lyckokast för nu jobbar jag både som digital marknadsförare och fotograf på hotellet. Utöver det jobbar jag hårt med mina frilansuppdrag som fotograf, bloggare och med webbshop.
Jag finner inspiration i naturen, i min familj och vänner samt i digitala medier och tidningar.

Favorit boken? Favorit fotograf? Har du alltid haft blå som favoritfärg?
bok – Påven Johanna.
fotograf – Sofia på Mokkasin, Andrea Papini och Linda Alfvegren
färg – När jag var barn så var det lila ett tag. Men absolut. Blå har nästan alltid legat närmast hjärtat för mig.

Det var allt! Ha en fin söndag nu.