Jag älskar människor som drömmer och målar upp visioner i hjärnan – det tror jag är viktigt för att åstadkomma det man vill i livet. När möjligheten ges och dörren öppnas så vet man precis vad man ska göra för man har liksom redan målat upp alltihop i hjärnan.

En av mina vänner är en sann drömmare och när man kombinerar detta med handlingskraft så kan ju vad som helst hända. Marina, grundaren till Strömma Farmlodge har ett nytt drömprojekt och förra veckan åkte jag och hälsade på.

Säg Hej till “Sonjas Veranda” i Tvååker!

“Som vanligt vill jag hylla de där hemmafruarna, kvinnokämparna och de som gjort revolt och armbågat sig fram för framtida generationer. Tänk att drömmen om de där huset jag kört förbi så många gånger och drömt om äntligen är vårt!” Marina

Jag tycker detta är så himla häftigt. Jag har liksom pirr i magen jag också och kan knappt fatta att man får vara med lite vid sidan och se Marina plocka fram något helt magiskt med den fina fastigheten.

Vi går in och kikar lite i huset va?

Verandan är verkligen magnifik – jag tror dock inte hon kommer använda den som entré utan det blir från någon av de andra ingångarna. Smart tänkt, för då kan man ju ha massa härligt häng just här.

– Men va, var möblerna kvar i ett rum? sa jag då jag steg in här.

-Nej nej, men jag måste ha ett rum att vara kreativ i , ett rum där jag boat in mig och har som kontor då vi är här och jobbar med huset, svarade Marina.

Så smart.

Vi lurade runt bland rummen och spanade in tapeter, kakelugnar och annat fint. Och ett och annat som måste fixas till också såklart… Det är ganska mycket som måste åtgärdas men en dag i taget. Detta kommer bli så bra.

Mumsig lampa mot vacker tapet.

Vackra element – kan man behålla sådant tro?

En hel del plastmattor har redan rivits ut.

Här får hon fasen inte måla om – då kommer jag bli arg. Så himla fint ju!

Fick span på några generationers tapethistoria.

Någon form av ny ingång här kanske? Ut mot parkeringen… Och kanske lite ny färg på fasaden 😉

Men det här taket hoppas jag bevaras som det är – så vackert till de blå väggarna. Jag berättade för min svärmor att Marina köpt huset och hon som är uppväxt i området känner ju mycket väl till det. Sonja var dessutom en god vän till hennes mamma Junis.

Ja, det ska verkligen bli kul att  följa Marinas projekt med Sonjas Veranda. Eller vad tycker ni?

Kommentarer till “Sonjas veranda – drömmen blev sann

  1. Äntligen!
    Vi har tittat på huset i alla år!
    Och önskar dig verkligen lycka till.

Kommentarer stängda