Söndag morgon och jag är uppe med tuppen. Sitter i vårsolen med kaffet och ska ut i trädgården tidigt för att sedan åka och spendera dagen med min äldsta.
Gör listor. För kommande vecka blir mer maxad än vanligt och jag måste ha stenkoll så jag inte tappar någon boll. Packa, skicka in, styra upp, fota, skriva…

Vill åka iväg men samtidigt inte. Den viktigaste, roligaste och vackraste tiden är i trädgården nu. När allt börjar växa och man ger de små plantorna rätt förutsättningar för en bra säsong. Då körsbärsträdet slår ut i blom och äppelträdet tätt följer efter… Jag har köpt kogödsel för mer än min trädgårdsbudget klarar och känner stress över bevattningen, som vanligt.
Undrar hur det går med mina planteringar i Frankrike. Lever blåregnet? Började krassen gro?

Jag åker ner kommande vecka. Först en sväng till Stockholm, sedan Dalarna och därefter Montpellier.
Den stora antikmarknaden i Pezenas äger rum och min vän Åsa och jag ska mötas upp. Tanken var att en snickare skulle ha kopplat in diskmaskinen och bytt diskbänk tills jag kom ner men när min man började kika på material och kostnader så kanske det är lika bra att göra det ordentligt med ny blandare, fronter och diskho. Så nu står allt still istället.

Jag kommer dock lägga mitt fokus på att röja i trädgården. Kratta och klippa – stöka undan. Jag har funnit ett äldre skrivbord i källaren och några stora plankor. Tänkte bära ut och bygga ett stort matbord av detta. Finna antika järnstolar på marknaden –  snälla, håll tummarna för mig. Ska äta god mat också. Förmodligen inte likt ovan då jag är själv – det blir nog mer gröt med färska frukter och bär.

Ska fundera mer på kulörerna också. Det ska funka med golven på ett bra sätt och inte bli för mörkt.

Nu är allt vitt – och det gör mycket för ljusinsläppet. Kanske att korridor och hall får lämnas omålade?

Förresten – så roligt att ni var så många som gillade vloggen! Stort Tack! – jag lägger den här i slutet också för jag vet att ni är flest som kikar in här på söndagar så för er som missat, håll tillgodo! Fler kommer strax.

Ha nu en fortsatt fin helg. Ledig dag imorgon för många!
Jag själv är nere på jobb hos Classsicum i Kabbarp, Skåne.
Kom förbi och säga hej vetja, välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Status i vårt franska hem

  1. Hej! Om du vill prova att måla med kaseinfärg så kommer här en länk till recept på min gamla blogg “Brev från Servian”. Det är billiga ingredienser; fettfri yoghurt från super U, Blanc de Meudon och vattenglas finns på Bricomarché i Pézenas… och så lite pigment. Om man målar utan pigment blir det “gräddvitt” men vi brukar tillsätta tex. guldockra för en svagt solig nyans, bränd umbra åt det mjukt bruna hållet och engelskt rött om det ska dra en aning åt rosa. Jag målar med pensel och det blir en levande yta, likt kalkfärg. Blanda pigment (det behövs inte mycket) och vatten separat och rör sen ner i den större hinken. Hör av dig om du vill ha mer tips! Kram Karin https://brevfranservian.blogspot.com/2015/09/vi-blandar-kaseinfarg.html

    1. Du siehst so schön aus in dem schwarzen Kleid, in deinem schönen französischen Haus, ich liebe dein Haus.🇨🇵 ❤️