Pinfingret är flitigt och det verkar som om jag  är sugen på färg, kul inredning och vintage. Som vanligt med andra ord. Vi tittar lite på vad jag sparat ner på Instagram det sista tycker jag.

Att möblera mitt i rummet istället för längs väggarna tycker jag är trevligt. Älskar hur de ljusblå väggarna ramar in de kulörta möblerna så det blir stämningsfullt. Likadana soffor fast olika färg, mönstrade kuddar och rolig placering på de aprikos lamporna. Schackspelet på böckerna och ingen tv så långt ögat kan nå. Älskar! Pinnat hos Laura Normanton som jobbar som redaktör hos @houseandgardenuk
“How refreshing to see a grand country home filled with colour, comfort contemporary art. This beautifully renovated Regency villa in Hampshire was transformed into a vibrant family home by @benpentreath”

Detta är också kul. Jag fastnar för placeringen av tavlorna och deras uttycksfulla porträtt, tallriken ovanför öppnningen till nsäta rum och den rutiga duken. Visst fastnar blicken också på taket men det kunde jag skippat. Pinnat hos @akindofhome
“It’s lunch time and let’s dream big and far with the magical dining room of @gavin1966 in Tangier.
I love absolutely everything about it and just makes me happy looking at it!”

Man älskar ju ett rosa badrum i Provence. Det jag tycker mest om, förutom färgvalet då, är tavlor och tallrikar på väggen. Det får utrymmet att kännas personligt och vackert.
Pinnat hos @enricastabile

Inget svep utan att jag har sparat ner något från Malene Malling. Älskar hennes kontor och vet inte hur mycket jag pinnat härifrån. Kolla glasen med rosetten, den rosa kaffekoppen på fat, det långa träbordet, alla böckerna och blusen som hänger där som ett smycke. Alltid inspirerad av @malenemalling. 
“Celebrating 2 years of La Bagatelle my favourite favourite🙏 Love and gratitude to everyone who is a part of the journey💗❣️🥂”

Men snälla! Hur flott! Minns ni då jag hade höns förresten?
Dessa kuddar från Ralph Lauren kunde gärna pryda hela min soffa både i Varberg och i Frankrike. Känner nästan lite nostalgi när jag ser det för min mamma fyllde hela vårt hem i liknande tyger under början av 90-talet. Tricia Guild och Laura Ashley all over!
“Under the soft light of spring, our most beloved floral fabrics are reimagined in the setting of their inspiration: the verdant countryside. Discover our full Archival Floral and Fabric by the Yard collections at our trade galleries in New York City and London.”

Denna bild har jag fått skickat till mig från en följare efter jag skrivit om köket i Frankrike. Otroligt vackert!
Kanske hade det varit vackert att måla köket i en ljust gul kulör?
Sparat hos @decoforcurios

Jag missade klicka hem dessa underbara byxor i Sezanes släpp. De är otroliga!
Men @Jessie_bush hem är ännu mer otroligt! Röd dörr med rödmålat foder till ljusblå vägg! Mums!

Ja, vad säger man? Bor Karl-Fredrik så här vackert på Österlen alltså? Jag måste börja kolla på hans program.
Väldigt gullig och ödmjuk kille – pratade lite med honom på en restaurang på Söder sist jag var i Stockholm och fick ett väldigt bra intryck. Mysig!
Hans pelargoner i biblioteket är bland det vackraste jag sett. Fin vinterförvaring!
Pinnat hos @idamagntorn

Avslutar med en gigantisk bukett. Detta är målbilden att plocka in då jag är i Frankrike nästa gång – hoppas något träd blommar i min trädgård då jag kommer ner.
Förresten – är det någon av er som vet vad det gäller med att plocka vilda blommor i Frankrike?
Stort följtips – @ateliervime – min absoluta favotot på Instagram.

“First bouquet, last fires,
spring in Provence.

The Judas tree bouquet in the blue room.
On the wall, a provençal 18thC handpainted family tree.
In front, an 18thC armchair by cabinet maker Martin Julien, a Directoire daybed and an 18thC Turkish carpet.

Early morning in the first floor.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Inspiration – detta har jag sparat

  1. Sån igenkänning på Laura Ashley 🙂 Morsan håller kvar i den stilen ännu. Men själv har jag ratat den ett bra tag men känner ett sug växa fram. Finns butiken kvar i Sthlm, mån tro?!

  2. Godmorgon, så inspirerande inlägg , älskar variationen och lekfullheten.
    Kram Inger