Februari är en månad min man och har bestämt oss för att satsa lite mer på struktur, sparande och hälsa. Vi kommer beta av ett rum i taget – slänga, skänka och städa. Vi började i garderoben och har nu betat oss in i vårt gemensamma vardagsrum. Ett skåp var fyllt av lego och min man tyckte det var så himla jobbigt att packa ihop eftersom han insåg att han kommer aldrig bygga lego med sina barn igen… Så nostalgiskt och tungt. Jag själv blev deppig av att jag inte haft min blommiga sidenpyjamas på mig på flera år men ändå inte kunde förmå mig sälja. Ska jag?
Nu måste jag vara stenhård.

Men spara och hälsa då. Jo, minimalt med luncher ute och inga restaurangbesök, lunchlådor och storkok. Inga klädköp. Lite jobbigt för jag behöver verkligen nya träningsskor…
Jobbgrejer som är inplanerade fullföljs givetvis men på fritiden ska vi annars träna, vara ute och vandra, basta, röja och städa i hemmet, massera varandra och laga god mat. Jag ska börja springa i februari också – det är ett av mina mål för 2024 så det är väl bara att komma igång…

Lite undantag finns. Vi ska på Varbergsgalan med jobbet, en middag hos vänner och en jobbgrej till Stockholm. Jag ska nog kolla på Brita & Kakan när de är på Varbergs Teater och så ska jag till Frankrike precis i slutet av månaden i och för sig. Men resten är det fokus struktur, hälsa och sparande. Ska bli jätteskönt och bra att vika en månad så här så vet man vad som ska hända.

Tillsammans med min mans bror har vi fått mycket kött från vildsvin och hjort att frysa in och jag har bunkrat upp med bra basvaror till grytor och soppor.

En rejäl laddning pumpasoppa kan räcka i flera dagar och ätas med både kokt ägg och fetaost. Jag brukar mixa i en burk vita stora bönor för extra protein och mättnad.

När jag mixar grön smoothie eller juice gör jag också ordentliga laddningar och häller på flaskor att ta med som mellanmål.

Jag använder frysta bär varje dag till frukost eller mellanmål. Så här som smoothiebowl är det perfekt och då tar jag i ett rått ägg också. Med nötter, frön och nötsmör på så är man mätt länge.

Blåbär till gröt som kokats med dadlar. Nötsmör och olivolja på som sedan toppas med yoghurt. Det är inte svårt med hälsosamma val bara man ser till att ha råvaror hemma.

Ett bra tips på ett snacks är också dessa Nutellabars.

1.Först rostar jag hasselnötter i ugn och drar av skalen mellan två rena handdukar som jag gnuggar mot varandra. Sedan mixar jag de ljumma nötterna med kokosolja tills det blir en len smet. Därefter smälter jag 70 eller 80% choklad för att sedan mixa ihop allt med lite salt. Smaka av.

2.Nu är det dags för själva kakan. Rosta mandel, solrosfrön och kokos.
Mixa allt med urkärnade dadlar, kokosfett, salt. Smaka av. Ibland tar jag i lite vatten för smidigare konsistens.
3. Tryck ut dadelröran i en form du klätt med smörpapper. Ringla på din egengjorda nutella, smeta ut så den täcker och in i frysen.

4. Ta ut efter någon timme och skär i bitar. Smaka och ställ in resten i frysen igen.

Mått? – använd sunt förnuft, smaka och och känn konsistens. Det gör alltid jag och det blir toppen! Rostar frön och nötter i panna eller ugn. Detta är ett smarrigt tips på gott snacks.

Förhoppningsvis har du nu också en burk Nutella i kylen att använda till helgens bananpannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Storkok och recept på Nutellabars