Tankar kring bloggandet

I år fyller Underbara Clara 10 år och jag tyckte det var fint att läsa hennes reflektioner kring varför hennes blogg vuxit varje år och hållit ända till idag. Jag känner själv igen mig i beskrivningen om hur hon ser på sitt bloggande.
Nyckeln till framgång: “Ambition och ihärdighet. Nyfikenhet och vilja att utvecklas och inte stagnera.”
Extra roligt att hon lyfter mig som en av de tidiga bloggarna som fortsatt leverera och utvecklats under åren.
Tack för det!
Läs Nyckeln till Framgång hos Underbara Clara.

Samma kloka Clara har också levererat en intressant spaning kring sociala medier 2017 under de senaste dagarna.
Hon tror att den egna avsändaren blir ännu viktigare i bloggvärlden. Massor av egentagna bilder, texter med tydlig avsändare, ställningstaganden och reflektioner.
Jag håller med och sitter själv i startgropen för jobba mer med mitt skrivna uttryck för att göra bloggen mer intressant och läsvärd.
Hon tror också att allt fler profiler och även influensers kommer jobba med fler plattformar. Se sig själv som ett mediehus i miniatyr istället för att ”bara” vara bloggare eller youtubers. En oerhört spännande utveckling som ytterligare konkurrensutsätter gammelmedia.
Yes! Jag har massa roliga samarbeten med rörlig film på g. Även inspirerande intervjuer och fina tips kommer ta plats i bloggen i vår.
Läs inlägget i sin helhet här.

Clara är sannerligen en sann förebild i branschen och det är en fröjd att följa henne. Dessutom är hennes poddavsnitt ett trevligt sällskap under mina morgonpromenader.

En annan flitig tjej som ligger i framkant i branschen är Frida på Trendenser som lanserade en ny snygg layout på sin blogg idag. Hon lämnar också dessa reflektioner i sitt senaste inlägg:
“För min del har det varit viktigt att försöka hitta tillbaka till det som drev mig från allra första början. Innan bloggande blev ett jobb och innan det ängsliga, tillrättalagda och lite hittepåiga tog över i sociala medier. Vad det blir av den saken får vi se, men jag har saknat en plats att sträcka på benen och ta ut stegen verbalt.”
Läs hela inlägget här.
Ska bli spännande att följa Frida under året då jag tycker att hon är en väldigt duktig skribent.

Ser verkligen fram emot bloggåret 2017!