prints__Lagerqvist-0566

Att göra en tavelvägg kan vara rätt trixigt om man vill ha den personlig och effektfull. Först hade jag tänkt skriva att det är hur lätt som helst och det är bara att sätta upp sådant man blir kär i och bara använder ramar som hjärtat slår lite extra för så blir det bra.
Fast det är ju helt osant egentligen. Det krävs lite öga för färg och form och en plan bakom såklart… Kikade på min bloggkollega Hanna Wessmans tips här och hon sätter verkligen huvudet på spiken.

prints__Lagerqvist-

Ofta tänker man nog att ” här har jag en tom vägg, jag måste hänga upp en tavla här”. Man sprider helst ut tavlorna lite i hemmet.
Nja, det behöver du inte. Låt någon vägg vara tom eller häng en växt från taket på den ytan istället, eventuellt kan du sätta upp en krok och hänga din favoritklänning där på.

Satsa istället på att inreda en hel tavelvägg i en del av rummet. Här har jag inrett ett hörn i rummet. Smart eftersom jag har två ingångar till rummet och två fönster som tar yta från alla väggar. Resten av väggarna är fria från upphängda tavlor. Jag har blandat mina egna foton med Kate Moss och någon tidningssida här. Motiven är Igor en tidig morgon, en strand på Sri Lanka och en gammal rosa surftidning som min vän Linn håller upp. Här har jag också hängt upp en lampa som en del av tavelväggen. Denna svarta smarta fann jag på More i Varberg.

Jag tycker det är klokt att tänka i färgskalor här. Jag valde motiv med dova färger som gick i en blå ton och blandade olika ramar och former för att få det dynamiskt. Man kan lägga ut dem på golvet först och testa sig fram för att se att kompositionen känns bra.
Ett bra tips är annars att söka på “tavelvägg” på Pinterest så får du massor av inspiration.

prints__Lagerqvist-0574

På More i Varberg fann jag också denna lampa. Eller jag fann den inte utan det var min vän Titti som ringde och sa att de fått in flera stycken av denna fina House Doctor-lampa i butik efter jag bloggat om att jag ville ha en i hallen en gång. Den var så fin så den fick komma upp här istället.

prints__Lagerqvist-0554

För att det inte skulle bli för tomt på vänster sida av soffa satte jag en stor fiolfikus på ett bord för att inreda på höjden. Här är förresten ett gigantiskt print som är specialbeställt av en kund. Var tvungen att fota av det innan jag skickade det vidare till något festligt hem som skulle inredas i London. Här finner du mina foton.

prints__Lagerqvist-0572

Lisa Loves fantastiska prints lämnade jag in på inramning och höll på att svimma av prislappen men det var det värt så här i efterhand. Vad bra det blev. Mannen fotade jag på stranden i Sri Lanka, flickan i skogen är Sofias verk, den blå flickan har jag rivit ur en japansk tidning och de två kvinnorna som faller kommer från boken Share. Spegeln är från Pompone här i Varberg.

prints__Lagerqvist-0564

Här har jag blandat rosa pioner och röda rosor från trädgården. Fin kontrast tycker jag. Speciellt när man sprider ut i mindre vaser. Mattan kommer också från Pompone här i Varberg.

Och så den stora frågan då – Vad är det för kulör på väggarna?
Jo, alltså jag har fått lyckan att blanda ihop min egen tillsammans med Nordsjö Sverige så jag hoppas du kan ge dig till tåls till september då den lanseras i butik. Det finns väl ingen som vill vara inne och måla nu ändå… Nu går vi ut och gräver lite i trädgården eller badar dessa sommarmånaderna istället.

Önskar dig en fin tisdag.