Så fint – jag har pausat mitt tempo ordentligt denna vecka och varit hemma mycket.

Kroppen har varit trött och behövde bara ha vila och härlighet.
Har blandat trädgård, familj, jobb, bad, långa promenader, sömn och serier. Sedan jag anställde Theoni in i företaget så har allt känts så himla bra – jag ligger inte sju steg efter hela tiden och jag kan tillåta mig själv att bara flumma runt i växthuset med blommor och kameran utan att få dåligt samvete.

Nu kommer ett tips.
Detta kommer ursprungligen från @gkstories  – jag har kokat ihop äpplen vid två tillfällen denna vecka. En gång med dessa mustigt röda. Vilken fin färg!

Och så gott det  blev med youghurt och rostade mandelflarn.

En dag så använda jag äpplen som inte var lika röda och då blev det en mer rosa kräm.

Jag kokade bitar med kardemumma eller vanilj. Tillsatte lite vatten och lät det puttra i 20 minuter ungefär. Sedan mixade jag till en slät kräm.

Lite blekare i tonen, inte sant?

Här hade jag kokat havregrynsgröt med kardemumma och så hade jag vanilj i krämen. Även gröten mixade jag då den var klar för våra barn tycker mer om mannagrynsgröt än havregrynsgröt – och då kändes den ju faktiskt lite mer mjuk och slät i konsistensen. Toppade med lite youghurt och akaipulver.

Men nästa gång jag gör krämen ska jag definitivt ha de djupröda äpplena – de heter Ingrid Marie.

Önskar er en fin helg.

Kommentarer till “Tid att koka röd kräm och snurra runt i trädgården

  1. Hej Kristin!
    Du inspirerar till att skapa ett rikt liv – rikt på upplevelser och växande. Jag ser att du har målat en så vacker nyans av “gulbeige – vanilj” på väggarna i ditt kök. Det skulle passa även hemma hos mig. Vad är det för färgnummer? Hoppas att du kan ta dig tid att svara. Tack på förhand.

    Allt gott, Ulrika

  2. Gjorde din kompott på direkten, smarrigaste jag ätit till yoghurten på länge!!! TACK
    Ett tips jag kom över för inte så länge sedan var att koka (havregryns)gröt på havremjöl istället för gryn, då blir det snarlikt mannagrynsgröt. Kanske blir detsamma som att mixa havregrynsgröten? Återstår att testa:)

  3. Åh, kan du inte berätta lite om och anställda någon, hur processen gick till, hur delegerar du rent konkret? Jag är själv egenföretagare och funderar på assistans, men kan inte för mitt liv se hur jag kan få ur kaoset i mitt huvud ner på print till faktiska arbetsuppgifter som en annan människa ska förstå 😁

Kommentarer stängda