Detta är betalt inlägg i samarbete med Marimekko

Tillsammans med Marimekko vill jag visa er mina bästa tips i Varberg.
En onsdag mitt i vintern finns det ganska mycket mysigt att hitta på. Först tog jag en promenad ner till havet och första stoppet blev Kustbageriet och Fiskeexporten.

Godaste som finns på Kustbageriet är de här Kouign-amann – de är knäckiga, salta, smöriga, söta… ja , allt jag gillar i ett och samma bakverk.
Vi köpte bröd och en fika att ta med. Sedan handlade vi en fin bit torsk till middagen hos fiskehandlaren dörr i dörr.

Bara ett stenkast härifrån finner man Glashyttan, Silversmedjan och Krukmakare. Här jobbar min kompis Frida.
Vilket himla fint fall i den här klänningen har förresten – syns extra bra när jag sitter så här med den sista slurken kaffe i handen.

Sedan tog vi oss ner till Kallbadhuset. Det är öppet på onsdagar. lördagar och söndagar. Det kostar 70kr att basta och bada och det är verkligen något jag rekommenderar. Att sitta här själv eller ta med sig en vän är mycket givande. Minst fyra dopp tycker jag. Då får man igång kroppen och blodcirkulationen ordentligt.

Visst är det vackert!

Om man vill så kan man gå hit och fika. Väldigt basic utbud men våffla med grädda och sylt är ju alltid en god klassiker. När det är sol dukar de fram utemöbler utanför entrén så man kan sitta i lä och njuta av solstrålarna och fika. Denna onsdag badade vi dock inte här.

Jag rekommenderar en tur upp på Varbergs Fästning om man ändå strosar runt i hamnområdet. De har ett mycket bra museum, en liten butik med fint halländsk hantverk i och ett mysigt café.

Bara en kort promenad längre bort på strandpromenaden så finner man Damernas Nakenbad. Jag badar året om. Även då det är flera minusgrader. Man behöver inte kombinera med bastu utan då blir själva doppet som en bastueffekt. Tricket är att ha varma kläder med sig och kanske en termos te.

Men här finns också en bastu för medlemmar – då är det bra att ha med sig tofflor och en morgonrock för det är en bit ner till bryggan.

Den här från Marimekko har blivit en självklar favorit för mig. Som en karamell.

Det är något med havet. Så trösterikt och helande.

Älskar denna plats så mycket.

På vägen hem köpte vi ägg och amaryllis på Varbergs Torg. Torghandeln är öppen onsdagar och lördagar året om.

Nu när vi ändå tipsar så kan jag berätta att de bästa lunchställena i Varberg är Prästgatan 13 och Verket. De godaste tårtorna gör Kvantum och där finner man också riktigt god halländsk lakrits vid kassan. Det är mysigt att gå en långpromenad kring Subbe om söndagarna och sedan äta långlunch på Kusthotellet.

Hemma igen i min röda fina klänning. Tror den blir en klassiker till  kommande julaftnar. Jag skulle snitta och sätta mina nya blommor i vatten. Köpte flera olika sorter för jag tycker de är vackert att blanda.

Kustbageriets frallor och lite te till mellanmål. Hembakta pepparkakor fick åka fram för fikan åt vi upp på vägen…
Gillar den här skärbrädan med fint mönster stansat på sidan. Blir extra fint att duka fram frukt, bröd eller ostbricka på.

Så här fint hade buketten slagit ut dagen efter. Vasen är från Marimekko och den har prytt hemmet sedan förra hösten.
Amaryllis står sig riktigt länge och ett bra tips är att binda en gummisnodd eller ett bastband längst ned på stjälkarna, det förhindrar dem från att knorra sig. Stick två hål med en nål igenom stjälken, strax under blomman. Det minskar lufttrycket och stjälken blir stadigare. Byt också vatten ofta, gärna dagligen, och ta bort vissna blommor efterhand.

Sådär. Hoppas du gillade min dag i Varberg med Marimekko. Väska, jacka, klänning..ja, allt fint jag har på mig på bilderna är från dem och även porslinet och brickan.

 

Kommentarer till “Tillsammans med Marimekko visar jag mina bästa tips i Varberg

  1. Hej, har haft lång läsning och tittat igenom ditt arkiv, så vackra bilder och inspirerande!Jag undrar bara som tex alla små ittala ljuslyktor du hade framme för länge sedan och jag inte kan se på nya bilder vad gör du av allt “pynt” som du inte använder, skåp/växthus/undanskymd plats/säljer/ger bort? Jag försöker minimera mitt “pynt” hemma, men tänker att lite kan stå i skåpet så kan jag varva emellanåt för då känns det nytt och fräscht igen! Hur gör du? Du har så mycket olika inredningsdetaljer?

  2. Var där i somras men vågade inte bada pga visste inte om det fanns maneter där som man borde undvika? (Obs är norrlänning utan hav i sikte & van vid insjöar & skogstjärnar)

    1. Tack så mycket! Det var verkligen ett roligt jobb att göra. Det rosa och röda blev så fint mot det karga blå i Varberg.

  3. Hej Kristin,
    Glad jag blir att du tycker om “Marimekko”. Jag själv kommer från Finland och har alltid haft ett gott öga för det varumärket. Tidlöst och vackert håller i så många år och i olika sammanhang. Trevlig första advent önskar jag dig och de dina

Kommentarer stängda