sticklingar__Lagerqvist-8765

Att klippa av sticklingar på dina växter och sätta i liten vas med vatten tills de får rötter är både vackert och smart tycker jag.

sticklingar__Lagerqvist-8766

Doftpelargonen Dr Westerlund och växten Palettblad är de mest tacksammaste tycker jag och det är ofta jag knipsar av en bit från den stora plantan till mig själv och till andra. Man behöver inte springa till butik varje gång man behöver fylla upp med grönt där hemma.
Med lite tålamod och generösa vänner så kan man fylla ett helt fönster med egenodlad grönska.

stickling2__Lagerqvist-8886

Dessa tre stora doftpelargoner kommer från några sticklingar jag fick i gåva av Lisa Burenius. Jag har dem i fönstret året om och de är som mest frodiga under sommarhalvåret såklart men vackra på vintern också. Lämnar en doft av citrus när du gnuggar bladen lite lätt.

sticklingar__Lagerqvist-8850

Hela köksfönstret är också gåvor från vänner. Någon begonia, klängväxt och palettblad.
Närmast ser du en stickling jag själv tagit från klövern jag köpte här.

sticklingar__Lagerqvist-8846

Den ser ut så här nu. Lite dassig faktiskt fast med många nya gröna blad.

sticklingar__Lagerqvist-8843

Sticklingarna jag tagit därifrån är desto vackrare. Himla lätt att odla vidare på och får snabbt rötter i vattenbad.

sticklingar__Lagerqvist-8776

Denna helg fick lite fler sticklingar gjord runt rötterna och sedan placerade jag ut dem på olika fönsterbrädor.

Vattna regelbundet, ge lite näring, pilla lite och vänd på plantan och ge ny jord någon gång per år… Lätt som en plätt.

sticklingar__Lagerqvist-8771

Fin kväll till dig.