Hej där. Tänkte blogga lite om mitt jobb idag.

Det tokiga är, nu när jag inte bloggar lika ofta längre, att jag har så galet mycket bloggmaterial och bloggidéer som hopar sig. Men det som  är bra är att jag inte känner någon stress då jag missar blogga en dag eller två…
Så nu slänger jag ihop två inlägg i ett så det blir riktigt matigt.

Miranda och jag jobbar mycket hos FGL nu. Det är mycket som ska förberedas inför kommande kollektion och vi har också mycket på gång i vår lokal.

Vi har börjat jobba med ett projekt som vi kallar Zero Waste. Målet är att ta tillvara på så mycket material som möjligt under produktion och minska spill när plaggen klipps och sys.

Vi har därför gjort scarves och hårband av tyg som blivit över. Tyget är handtryckt och också färgat för hand i indigo så det känns riktigt bra att ta tillvara på.

Här har jag ett av hårbanden i min tofs.

En annan bra sak vi har tagit beslut om är att använda ett feltryckt tyg som ursprungligen skulle användas till våra Venice skjortor som kom i början av sommaren. Tyget är screen tryckt för hand men har tyvärr fått stänk ut på de ljusa delarna. Nu har vi tryckt med träblock för hand ovanpå och färgat tygerna i indigo (en blomma) och i kashish (en mineral). Så fint rutigt resultat!
Miranda håller här i “originalet” och har på sig den som bearbetats.  Ovan ser du mig hålla i originalet och ha på mig den som gjorts om.

Känns fint att vara kreativ och ta tillvara på materialet. Hoppas vi hinner få dem innan jul.
Miranda har klättrat upp till vårt förråd för att ta lite foton här.

Och de här fina märkena är nu sprayat utanför vår entré. Snyggt!

Igår kom @dearlizette förbi och hade frukostmöte med oss. Hon ska hjälpa oss att SEO-optimera sidan och annat som vi inte hinner prioritera själva just nu. Hon har sjukt bra koll och verkar vara lite mer “ordning och reda” än oss.

Så himla gullig och varm också. Läs hennes blogg vetja – jättebra.

Kontor i soffan ett par timmar.

Miranda har ont i sin rygg nu under graviditeten. Så jobbigt.
10 veckor kvar nu…

Lite sommarnyheter på golvet. Jag gillar shortsen i linne och en gråblå oversized blus i silke mest.

Jag fotade vår senaste nyhet – Check Shirt. Den har jag haft på mig till strumpbyxor idag.

Vid 15 kom gäster hela vägen från Japan. De har funnit oss på Instagram och kom alltså hela vägen hit för att kika på tapeter och för att besöka FGL Store.

De driver oika verksamheter i Japan och däribland har de en butik där de säljer skandinaviska tapeter. De berättade att de hade bilder på mig på väggen då jag gjorde denna kampanj med Boråstapeter.
-Du är kändis hos oss, sa det – Hahaha, så roligt!

Ser fram emot att fortsätta hålla kontakten med dessa två. Kika på deras Instagram och se vad de skriver om oss – det är på japanska så du får trycka på “översättnings-knappen”

De hade med sig grönt te från hemstaden och vackert godis till oss.

När Miranda fyllde år fick hon er rosenkvarts från mig som ska hänga över den lilla i magen. Fann den hos Lite Kalabalik, fin ju!

Tiden rusar verkligen, snart har vi en liten bebis här.

Nu ska jag ta mig igenom massa administrativt arbete på datorn, boka in allt jag tackat ja till i kalendern, slänga i mig något ätbart och sedan dra till FGL och inventera lagret. Ett dopp ska definitivt prioriteras denna vackra höstdag också,  sedan ska jag ska hämta två rosenbuskar, klippa ner alla mina dahlior och så ska jag fixa någon god gryta till middag. Fin helg till dig.

Kommentarer till “Lately – Zero waste hos FGL och besök från japan

 1. Hej, jag köpte tygservetter av er för ganska länge sedan, som jag är väldigt förtjust i. Blåvita (förstås;) med olika mönster på. Jag skulle gärna komplettera med fler sådana – det borde överblivna stuvbitar passa till?
  //elin

 2. Varje gång jag kikar in här eller på instagram, så undrar jag hur du får ihop allt. Du är en fenomenal jäkel på att ge en känsla av harmoni i dina bilder och text.
  Pratade häromdagen med krigaren om föreläsningen igen, åter Tack för allt ni fixade med och det varma välkomnandet!, och han undrade om det blir nån fortsättning på att hålla Varberg mjukare 😉 Ja, ni sådde verkligen många frön den dagen.
  Önskar dig en fortsatt härlig helg!
  Kram
  Pia

 3. Ja men vilken äkta ADHD energi du har, tar dig igenom så mycket i livet med hjälp av den!Utredning behöver du ej, minns att du tog upp det långt tidigare. Stark urkraft som bor i dig , med tanke på allt det tunga du lyckats ta dig igenom. Sådan omtänksamhet du ger som gåvor till de som känner dig är uppenbart och till alla oss andra, och vi känner inte ens dig på djupet! I just love you K !
  PS. Vi har alla gemensamt ett liv fördelat, inte ska du sluta flyga till ställen som kräver det.
  HJÄRTA!!

 4. Hei Kristin 🙂

  Jeg undrer om du kunne skrive litt om valg av mønstret (golv) kakel sammen med mønstret tapet? Tenkte tapetsere med Boråstapetet Waldemar… Hva skal jeg tenke på i forhold til golvkakel? (har tregolv, men har kakel under en ugn..)

  Klem 🙂

 5. Men så himla smart!! Att trycka över allt och få ett helt nytt användbart plagg. Hoppas fler tar efter.

Kommentarer stängda