Tips på riktigt goda frukostar kan jag aldrig få nog av.
Jag mår definitivt bäst om jag stoppar i mig grejer som är både mättande och bra för kroppen. Ovan frukost serverade Sofia Draco då vi besökte henne en morgon.
Så gott med Kombucha – livets dryck som vi skämtsamt kallat det hela veckan.

Kombucha är ett slags fermenterat te som smakar lite som lätt kolsyrat iste. Kombucha bryggs på en svamp och genomgår en jäsningsprocess med hjälp av den mjölksyrakultur som uppstår. Under processen bildas nyttiga bakterier, vitaminer, antioxidanter och enzymer som tillsammans är riktigt bra kroppen. Det verkar lugnande på mage och matsmältning, hjälper kroppen att spjälka näring och skyddar cellerna från fria radikaler. Eftersom det inte upphettas under framställningen är dessutom alla näringsämnen helt bevarade.

Ursprungligen är det en traditionell asiatisk dryck, men på senare tid har västvärlden fått upp ögonen för drycken på grund av alla dess hälsofrämjande egenskaper. (källa)

Sofia serverade gröt kokad på Steel Cut havregryn. Frågade i inlägget innan om det var någon som visste vad detta hette på svenska och fick lite olika förslag. Det verkar i alla fall som Axa har Steel Cut Oats, som är klippta havrekärnor. Där valsas inte havren till gryn utan havrekärnorna klipps istället och kallas då Steel Cut Oats. Som havrekross tror jag.

I alla fall. Man kokar dem längre än vanliga gryn och konsistensen blir lite som risgrynsgröt. Mer tuggmotstånd än vanlig havregrynsgröt. Undrar om man inte kan blötlägga grynen över natten för att förkorta koktiden också… ska testa mig fram.

Sofia serverade med en klick fet yoghurt, varma jordgubbar, banan och kanel. Till detta åt vi toast på English muffin av surdeg med avocado, ruccola, stet ägg och tomat på. Så gott!

En annan dag slank vi in på trendiga Gjusta. När jag skulle knäppa ett foto utanför till bloggen så förvånades jag över att de inte hade en skylt på entrén men insåg ganska fort att de inte behöver detta…

Bageriet Gjusta ligger på Rose Avenue i Venice och stället är riktigt hett bland ”foodies”  i Los Angeles som vallfärdar hit för bröd, luncher och bakverk.

Dessa  fantastiska buketter möter dig innanför en av entréerna.

Vansinnigt mycket godsaker bland hyllorna och bakom disk. Ledsen att jag inte klippte av lite mer foton in i bageriet och bland maten men det var riktigt stimmigt och mycket folk. Inte på ett jobbigt sätt utan mest härligt faktiskt.

Vi beställde vid kassan, betalade,  lämnande våra förnamn och sedan bar de ut våra beställningar till bordet. Vi hade turen att finna ett bord i solen.

Vi hade beställt yoghurt och granola med bakade äpplen i kanel och inlagda rabarber med björnbär. Perfekt kombo. Grymt att få välja topping på det sättet. Här satt vi länge!
Gjusta har inget wifi och jag märkte att de bästa ställena vi var på i Los Angeles helt valt bort detta. Antar för att trenden mer går åt att vi umgås mer och mer med varandra och stoppar ner våra telefoner och laptops i väskan, alternativt sätter oss i en lobby på ett hotell eller på ett café som är skapat för att sitta och arbeta på.

Gjusta hade en tillhörande mysig butik. Alla som älskar Artilleriet i Göteborg gillar även detta. Promise!

Jag gick dock hem tomhänt. Brukar alltid bli så när det är lite för mycket fint att välja på.

Hoppas du har fått lite härliga tips till vad du ska ställa på frukostbordet till helgen nu då.
Ett annat tips är att bjuda hem vänner på frukost under helgerna istället för middag på kvällarna. På morgonen är alla pigga och glada och man får fin kvalitetstid med vänner samtidigt som man har kvällen fri för mys i soffan.

Kommentarer till “Tips på riktigt bra & god frukost

 1. Gott med steel cut oats! Jag brukar koka upp min på kvällen och sedan låta den stå i kastrullen och svälla över natten. Hade faktiskt tänkt blogga om gröt i veckan så kanske får bli min steel cut oats! Tack för tipset 😉 Blir sååå sugen på att åka till LA nu för övrigt! Har en resa planerad till nästa sommar så sparar ner alla era tips på matställen och butiker <3

 2. Blev glad av inlägget. Så mycket fint och vilka goda frukostar. Tack för alla tips!

 3. Älskar också frukostar, även om jag är en riktig vanemänniska och gärna kör på samma, läääänge. Men när jag väl byter, då byter jag ordentligt.
  Intressant det där med wi-fi på restaurangerna, tycker jag. Och ganska härligt! Klart man ska umgås!
  Trevlig helg!

  1. Jag är också en hopplös vanemänniska, eller nä, kanske man inte kan kalla det men jag brukar snöa in på saker och äta det varenda dag i flera veckor tills jag tröttnar. Kram och fin helg till dig.

 4. Havrekross har tex saltå kvarn och jag brukar alltid blötlägga dem under natten, dels förkortas koktiden och dels ökar näringsinnehållet så dubbel vinst!

 5. Saltå Kvarn har havrekross (eller steel cut oats, samma sak). Ekologiska och kanske lite mer prisvärda än Axas som är en liten förpackning och ganska dyr. Älskar smaken på gröten, mer fyllig och ”havrig” än när man kokar på flingor.

 6. Helgfrukost med vänner – vilket himla bra tips! Ska jag genast införa.

Kommentarer stängda