När jag var i Skåne och föreläste i början av veckan så fick jag med mig en kasse färska kryddor därifrån. Samma kväll svängde jag ihop en pasta med kyckling, salvia och citron. Det blev så gott och uppskattat så jag delar receptet med er.

Du behöver:
Lårbensfilé från kyckling
En kruka salvia
Två citroner
Rosépeppar
Spagetti
Smör
Parmesanost

Koka upp pastavatten samtidigt som du klipper kycklingen i medelstora bitar. Stek kycklingen i en panna med smör, mortla rikligt med rosépeppar och häll i pannan, salta.
Parallellt kokar du pasta. I en annan panna bryner du ner rikligt med smör, låt mer än halva salviakrukan svettas i smöret och riv  skalet av två ekologiska citroner ner i smöret. Ta flera skopor av pastavattnet och häll i smöret samtidigt som du rör kraftigt i det. Tillsätt sedan din pasta i pannan och rör ordentligt ner en stor bit riven parmesanost. Smaka av med salt.
Stek citroner på hög värme i en panna. Lägg över kycklingen i samma panna och dekorera med resten av salvian och stekta citroner att pressa över pastan. Addera mer rosépeppar också om du vill – så gott!

Smaklig pasta!

Kommentarer till “Tips – salvia och citronpasta

  1. Makalöst gott!! Råkade bränna salvia/smör och fick börja om från början igen men sååå värt!

Kommentarer stängda