Helg igen. Snark.
Svårt att pussla ihop som egen företagare med lediga ungar, hund och en man som har mycket på jobbet. Vill jobba klart. Men vill också finnas där i alla lägen som mamma.

Jag vet att jag sa att jag skulle visa er den nya kollektionen idag men jag beslutade mig för att vänta med det till dagen då den lanseras – på fredag. Så får det bli.

Istället tänkte jag dela tre grejer jag tror ni inte vet om mig.

1.Jag misstänker starkt att jag har någon form av “namn-dyslexi”. Jag glömmer namnet på så många – och det gäller även folk jag känner ganska väl. Kommer liksom inte på vad de heter och får typ hjärnfrys när jag ska presentera folk för varandra. Jobbigt! Känner mig så otroligt dryg och arrogant, skäms jättemycket, men kan tyvärr inte hjälpa det. Fattar inte vad det beror på.

2.Visste du att jag vunnit distriktmästerskap i dubbelbugg?

3.Jag flyttade in hos min pojkvän i hans etta då jag var 16 år. Vi hade en katt som hette Tuff.

Nu är det din tur. Tre grejer om dig själv?

Kommentarer till “Tre grejer om mig

 1. Jag är en drömmare och en glad kvinna 40+

  Jag gillar choklad och pistachio glass

   
  Jag älskar blommor, katter och kramar

 2. 1. Jag mår bäst när det är städat och ordnat hemma, men är i grunden så fantastiskt lat. Att ha en bestämd städ- och plockdag i veckan funkar bäst.
  2. Jag älskar att vara kreativ med bland annat handarbete och lettering, men önskar att jag hade mera tid till det.
  3. Jag faschineras av gamla hus och länge var min stora dröm att ta mig an ett ödehus och renovera upp det.

 3. 1. Jag sjunger jättebra (och gärna) i bilen.
  2. Jag älskar katter och har fyra stycken. Skulle lätt kunna tänka mig att ha fler, men känner redan nu att det är lite ”crazy catlady-varning”.
  3. Min första bil var en ärtgrön Simca, som sällan startade och sackade i uppförsbackar, men jag saknar den ibland.

 4. 1. Jag fattade för något år sedan att jag är en starkskör HSP-person (högkänslig). Jag hade rätt bra koll på mig själv innan också, men att veta det har hjälpt mig att förstå mitt behov av återhämtning mer. Och hur det påverkar mig att hela tiden lyssna in människor runt mig.
  2. Jag har alltid varit en kreativ person, men fick kämpa och vara modig i att gå min egen väg till designhögskolan – utan någon pepp från föräldrar och släkt utan det var viktigare att ”ta ner mig på jorden” kring varför det aldrig skulle funka. Idag har jag ett välbetalt jobb som designer. Nu är de med på tåget. Tröttsamt, men också skönt.
  3. Jag gillar inte gulliga grejer eller rosa. Har varit så väldigt länge sedan jag var liten/ yngre. Det handlar om att jag alltid velat bli tagen på allvar och känt att ”gulligt” förstör det för mig. Fattar helt att det har med genus normer att göra och läste boken ”Rosa – den farliga färgen” (fantastisk bok). Kan ändå inte släppa det. Det resulterar exempelvis i att jag aldrig skulle ha gulliga kläder på mig och att jag nyper av blommorna på pelargonerna för jag vill bara ha dem för bladen.

 5. 1. Jag har bott i tre olika länder i mitt liv.
  2. Jag kan sjunga superbra men vågar inte inför publik.
  3. Ibland är livet så fint att jag inte klarar av det och måste gå undan och gråta en skvätt.

 6. 1. Har obehaglig koll på relativt onödig fakta om människor. Födelsedagar, ev. utbildningar och hur konstiga namn stavas. Ovanpå detta ett galet ansiktsminne. Detta gör att jag stundtals framstår som en stalker, trots att jag egentligen fått samma “info” som andra – bara att den fastnat. Fått lära mig med tiden att inte haspla fram allt jag vet om folk då det kan framstå som obehagligt. Själv har jag mest varit nöjd över att ha lite “artig” koll på folk 😂
  2. Jag började på noll i mitt vuxenliv. Depression, levde på existens minimum, i princip bostadslös. Blev förälder tidigt i detta kaos. Nu, 7 år senare, är jag flera utbildningar rikare, äger ett hus, har snart tre barn och lyckas försörja mig på mitt konstnärsskap. Känns extra fint då inte en smula har kommit gratis.
  3. Jag har en dröm om att starta ett wrestlinglag för damer/ icke binära på den lilla ort jag bor på. Skulle så gärna vilja utöva själv, men vågar inte riskera att bryta armar eller händer då jag är i stort behov av finlir och väldigt precisa handrörelser i mitt arbete.

 7. 1. Jag kan inte bo på ett ställe än mer några år, sedan måste jag vidare. Har bott på många platser i världen vid det här laget (32 år gammal)
  2. Jag vet inte om jag vill ha barn, bara hundar resten av livet. Kan inte leva utan djur
  3. Jag är hemmafru. Men tycker det är jobbigt att berätta det när folk frågar vad jag jobbar med för att jag alltid får så mycket skit för det. Är utbildad på masternivå och folk verkligen skiter på mitt sätt att leva, just därför. Att jag “borde göra något med mig själv, jag som har så fin utbildning”. Blir så besviken på att vi beter oss såhär mot varandra

 8. 1. Jag är en ganska högt uppsatt chef och jag gillar att jobba. Men jag älskar att vara ledig och jag hatar när jag måste beordra in personal, för jag vet hur härligt det är att vara ledig.

  2. Om jag skulle skola om mig skulle jag vilja jobba med trädgård. Fast egentligen är jag rätt kass på det, men tänker att man skulle kunna lära sig det.

  3. Jag är världens bästa fru och mamma.

 9. 1) Jag vill så gärna åka tillbaka till Nya Zeeland! Börjar bli less på jobbet, mig själv och mina gamla drömmar om hur livet ska vara.

  2) Ledde pausgympa under en stor konferens för ett antal år sedan- det var skitnervöst och jätteroligt!

  3) Trodde tills ifjol, att kär, det blev man bara när man var liten. Men huxflux small känslan till igen 💕

 10. 1) jag köpte en hund utan att riktigt förankra det med min man och resten av familjen, men jag vet också att det alltid blir rätt när jag lyssnar på min magkänsla. Min man sa ”tack för att du tog hem honom” en sen kväll när vår nya vovve busade runt i vardagsrummet.
  2) jag blir vansinnig om barnen pratar illa om en lärare. Man får inte ens gnälla för lärarna är där för att utbilda inte uppfostra och då får barnen sköta sig. Så de så.
  3) jag träffade min man på ett uteställe när jag var 19 år. Några veckor senare skrev jag i min dagbok att jag trodde att vi skulle spendera resten av våra liv ihop. Det var 16 år sen!

 11. Jag skulle så gärna vilja sjunga men vågar inte ta lektioner eller liknande ifall jag skulle va dålig och ett hopplöst fall. Så utelämnade på nåt vis..

  Har jättesvårt för massor med maträtter. Har smaklökar som en tjurig 5-åring. Inte ätit fisk på typ 30 år, inte heller potatis eller andra ”vanliga rätter”. Skäms för detta pga så får man inte va som vuxen så har hänt att jag sagt att jag är allergisk för att komma undan middagar. Skäms men kan inte hjälpa att jag får kväljningar av mat som andra ser som helt vanlig mat.:(

 12. 1. När jag går på skogspromenader med min hund pratar jag högt med mig själv om problem & idéer jag har.
  2. Jag lärde mig spela säckpipa efter en resa till Skottland med min älskade mamma.
  3. Har aldrig riktigt känt mig hemma i denna tiden. Har andra värderingar, lyssnar bara på 70 tals musik & jag är HSP.

 13. 1. Glömmer nästan alltid bort hur gammal jag är. ☺️
  2. Pluggar om mitt i livet på universitet efter en bilolycka som förändrade livet på många sätt.
  3. Skulle vilja måla men hittar liksom aldrig tiden (plus att det gör lite för ont med den typ av rörelse.

 14. 1.Jag emigrerade till Nederländerna när jag var 21 ..Jag tog med mig min dammsugare …dont ask why🤔😃
  2. Jag spelade Queen Mary de 2:de i en populär Nederländsk tv serie för att den riktiga skådespelerskan blev sjuk och! jag passade i 1690 tals klänningen..och !var på platsen där det filmades..
  3. Jag sprang 1 marathon ..det gör jag ALDRIG igen ..fy H…….te vad tråkigt!!! 😬

  Så kul inlägg ❤️

 15. 1. Jeg elsker jobben min. Den gjør at jeg ikke har tid til å la tankene mine sluke meg.

  2. Ungene mine! Jeg er alltid redd for å gjøre noe feil. Men nå er de voksne. Vakre i sjelen og snille. Jeg må ha gjort noe rett…

  3. Gener! De gir deg et utgangspunkt. Noen kan vi sloss mot, mens andre må vi godta. Det å finne fred med alt man har arvet og gitt videre er krevende, men fint!

  Takk for at du hverdagsinspirerer!

 16. Jag har jobbat som nakenmodell när jag var typ 18. Kan önska att jag hade någon av de där kroki teckningarna idag.

  Är på riktigt rädd för fåglar! Är ganska kort och skräcken är när fåglar flyger kring huvudet, jag tror att en ska flyga in i mitt huvud och fastna med näbben. Ja, mina vänner skrattat rätt gott åt mig!

  Jag gav mina barn artistnamn, Nano, Tiger och Rock heter dom i tredjenamn.

 17. Älskar Dalior

  Jobbar lite för mycket .Både eget företag och anställ .

  Upplever att jag bryr mig mindre om vad andra tycker om mig på senare år .
  Deras förlust om dom inte vill hänga med mig .

 18. 1. Jag är 29 år och har i fem dagar nu varit diagnostiserad med Aspergers. Kanske inte PK att säga men det känns så otroligt skönt att ha fått en diagnos efter alla år av dystymi och ångest.

  2. Jag har varit tillsammans med min fästman i 13 år och är kärare än någonsin. Han är förmodligen den bästa personen på jorden.

  3. Förra året läste jag prick 324 böcker. Svårt att säga vilken som var bäst, men Haruki Murakamis ”Fågeln som vrider upp världen” var så himla märklig och sorglig, men också väldigt fin.

  Ps. Din blogg är guld. Har hängt med sen starten för länge länge sen 💕

 19. 1. På fem år gick jag från att som 39åring börja lära mig spela gitarr och sjunga, till att spela min egen musik med eget band på den finaste musikbranschgalan i Sverige

  2. Jag fick barn och blev ensamstående mamma när jag nyss fyllt 23 år och hade då endast 9årig grundskola med ofullständiga betyg. Jag läste in gymnasiet och tog en fil.kand som 30årig ensamstående mamma, utan någon pappa i bilden.

  3. Jag tror universum är fullt av liv, och drömmer om vanlife, att bo vid havet och en man som älskar mig precis som jag är.

  Tack för ett kul inlägg 🙂

 20. 1, Jag blev fosterhemsplacerade när jag var 17 år och vantrivdes i min fosterhemsfamilj så jag hamnade på gatan.
  Idag är jag nästan 30 och äger en dyr lägenhet på Östermalm.

  2, För fem år sedan trodde jag att jag aldrig skulle kunna få ett jobb. Idag har jag en chefsposition på ett mindre företag.

  3, Ibland drömmer jag om att flytta ut till ett torp i skogen och leva så enkelt jag skulle kunna förmå att göra! Köpa en gris som sällskapsdjur, lite höns, kanske en söt ko och bara baka och sy hela dagarna!

  Tack för en fin blogg och roligt inlägg!

 21. 1. Jag hade en tvillingsyster när jag föddes men hon var döfödd. Hela mitt liv har något fattats mig.
  2. Bytte jobb efter 30 år och min migrän försvann.
  3. Jag avskyr hushållsarbete vilket gör att mitt hem oftast ser ut som ett bombnedslag vilket jag inte gillar. Suck!

 22. 1. Har superkoll på födelsedagar, även för de jag inte känner så väl men kan inte komma ihåg titlar på filmer/låtar/artister/skådespelare!

  2. Åkte själv till Nya Zeeland som 19-åring med endast en flygresa som erfarenhet. Visste inte vilka skyltar jag skulle titta efter… men såg inga som helst hinder! Bara blicken framåt och jäkligt stolt över mig själv.

  3. Blev uttagen som första lag enbart bestående av tjejer till ”Vi i femman”.

 23. 1. Jag är både utvandrare och nybyggare i regnskogen i Tasmanien.

  2. Jag gillar katter sådär mega mycket att jag en dag sitter där i en stuga med en sådär 35 stycken.

  3. Ibland vill jag byta planet, jag trivs inte riktigt här när det finns så mycket kvinnohat och orättvisa. Funderar om man kan få bytesrätt på planeten jorden. Gärna något ställe där alla är lika mycket värda och barn och äldre värderas högt!

  1. Då kan vi byta planet ihop. Blir helt matt av allt kvinnohat och rasism i samhället. Phu.

   Tack för dina tre!!

 24. 1.. Är opererad i halsen för ett talfel när jag var liten och en av konsekvenserna av detta är att jag inte kan blåsa upp ballonger.

  2. Jag har många listor, bland annat en där jag skriver upp alla filmer jag ser och betygsätter dem. Är på 3000 nånting. Hållit på med filmlistan i 24 år. Är 36 nu 😬

  3. Har svårt för de och dem, men har ett knep. Jag tänker på engelskans they och them och då hör jag vad som låter rätt.

  1. Shit! Är det sant ?, den listan vill man ju spana in. 3000st,!! kram och tack för dina tre.

 25. 1. Jag har varit inneboende och bott bakom en soffa i Borås
  2. Jag har jobbat en kväll som karaoke ledare
  3. Älskar varma bad men hatar värme

  1. Karaoke ledare alltså, bara en kväll? Hur kom det sig? vad skoj!
   Har varit på karaoke en gång och det var riktigt skoj – fick för mig att jag kunde sjunga och tog i för kung och fosterland. haha!

   1. Haha var på ”rätt” ställe på ”rätt” tillfälle om man nu vill vara karaokeledaren vill säga👍🏻
    Det gick ju sådär med tanke på att det bara blev en gång…😂😘

 26. 1. Jag är drottningen av värdelöst vetande. Lär mig bilnummer och andra oviktiga saker utantill. Det jag måste komma ihåg går det däremot sisådär med.

  2. Åh, så bra jag sjunger i bilen och i duschen! Väntar fortfarande på att bli upptäckt 😉

  3. Jag skriver insändare i lokaltidningen under pseudonym.

  1. under pseudonym? Så kul!!! Om vad då?
   Kan du inte skriva någon här – blir ju asnyfiken?
   Tack för dina tre!

 27. 1. Jag har varit på middag på slottet tillsammans med kungen och drottningen.
  2. Jag kissar på mig när jag flyttar runt mina stora, tunga krukor i trädgården så det brukar sluta med att min man får bära medan jag byter byxor 😂.
  3. Jag har varit med i landslaget i skytte.

  1. Så kul! En gång var min man och jag inbjuden på en middag med Petter Stordalen och då visade det sig att kronprinsessan också var gäst. Vilken överraskning. Så speciell kväll, verkligen!
   Men stackars! Min kompis opererade sitt urinrör för hon hade problem med samma – kolla om du kan få till något sådant. Så himla vanligt och jobbigt med detta. kram och tack för dina tre

 28. 1. Jag var aktiv inom lajv för flera år sen och detta gjorde att jag av en händelse fick spela Ulrika Eleonora i en film som var ämnad att visa som skolmaterial. Det var faktiskt inte helt lätt att spela död i en historisk gammal säng på Engsö slott.

  2. Jag är ruskigt bra på att hitta borttappade saker men sämst på att komma ihåg att stänga igen skåpsluckor.

  3. Jag är mycket mer intresserad av inre resor än yttre resor och ägnar hellre hela samtal åt sådant på fester och lunchrum, än att jämföra bucket lists och antal timmar på gymmet.

  1. Så spännande med live tycket´r jag – hade önskat min son kunde börja. Tror de kude passat honom 🙂
   Inre resor är de mest intressanta – håller med.

 29. 1. Älskar min Volvo! Haha! Brukar skoja med familjen att jag älskar den mer än dom! Åh, vad den är fin🚙💙

  2. Har tagit selfie med Kronprinsessan och det var ok enligt den kungliga experten Ebba von Sydow som la ut bilden på sin blogg :)🤳🏼👸🏽

  3. Drömmer om ett hus på Österlen🏡

 30. 1 Jag kan sjunga som Zarah Leander – vill du se en stjärna!
  2 Har fruktansvärt dålig koll på vilka spel mina barn spelar online- skäms över det…
  3 Lyssnar på gamla Stevie Wonder låtar när jag städar!

  Ha en jättefin kväll allihop!

  1. Vem är Zarah Leander – måste googla…
   Försöker sätta mig in i alla spel men det är fasiken inte lätt alltså. I feel you.

Kommentarer stängda