samarbete med P.A.P Made i Sweden

Jag har en skoj grej att berätta. I år gör jag en en kollektion tillsamans med P.A.P Made i Sweden. Jag har varit en väldigt nöjd kund till dem i många år och trodde inte mina ögon när jag såg frågan i mailkorgen. Så otroligt roligt!

Mitt gamla datorfodral köpte jag på Artilleriet och det var nog mer än fem år sedan nu… Och väskan har jag använt flitigt sedan jag köpte den hos Strömma Farmlodge för tre år sedan.

Förra veckan var jag i fabriken i Hyssna för att se hur kollektionen tas fram och för att ta del av det fina hantverk bakom. Så spännande.

Anna Pyk driver företaget med sin man Ulf och i år firar företaget tio år. De datorfodral som vi ska göra till vår gemensamma kollektion är i filt tillverkad av ekologisk italiensk ull. Jag har valt en blå nyans som är jättefin till den fina klassiska PAP-knappen och läderdetaljer.

Det var verkligen spännande att smyga runt inne i fabriken och kika på alla verktyg och detaljer.

Här förvarar de alla mallar till produkterna de skapar.

En hette Gunnar. Tror det är en en liten plånbok som bär detta namn.

Vi kikade på hur vår gemesamma logga trycks i guld. Ser ni den lilla svalan ovanför Krickelin?

Detta trycks i en maskin som har några år på nacken. Ulf och Anna berättade att det är de maskinerna i fabriken som fungerar bäst – de riktigt gamla.

Där har vi den. Krickelin x P.A.P Made i Sweden.

Ulf syr och lägger till justeringar. Ser verkligen fram emot att visa er kollektionen.

Att kika på hur andra männskor jobbar är bland det roligaste jag vet – jag lär mig så mycket och inspireras till tusen.

Detta är det första fodralet de gjorde och som fick hänga med på mässorna ut i världen. Blir bara snyggare och snyggare ju äldre det blir.

Att ha med sig barn och hund in i företagandet i tidig ålder tycker jag är väldigt positivt. Hos oss är barnen med och stämplar påsar, sorterar och räknar. Att också ha sin egna hörna med egna grejer är ju toppen! Blir så glad av att också se detta hos andra entrepenörer.

Anna visade mig hur det går till när man skapar ett fodral i filt. Först trycker man ut formen i denna maskin.

Sedan sys den förtryckta taggen på.

Lite mörkare tråd eller ljus? Det landar på den som går ton i ton tror vi.

Så pepp på att visa er kollektionen imorgon!

Kommentarer till “Besök i fabriken – spännande kollektion på gång

 1. Hej! Var har du köpt din vita top? Otroligt fin! Vill ha!

 2. Vilket spännande samarbete, blir roligt att se kollektionen! Tycker om att Du visar bilder från fabriken, så fascinerande med all kunskap och alla maskiner. Tips om Du eller någon annan vill se ett mattväveri med många roliga maskiner och kunskap som förmedlas från en generation till en annan- kontakta Boma Väveri i Horred! En värld man blir helt uppslukad av!

 3. WOW!! Så coolt samarbete! Och verkligen superkul att få hänga med in i fabriken!

 4. Halloj va kul!

  Vad roligt att få se från fabriken! Älskar också riktigt hantverk! Det ska bli spännande att se det färdiga resultatet! Grattis till dig Kristin!
  Vill också passa på att hylla din blogg, tycker så mycket om att kika in här! Tycker du är bra på att få med lite av varje! Trädgård, viktiga saker som du engagerar dig i, och sådant som detta inlägget! Jätteroligt och inspirerande! Heja, heja!

 5. Åh vad kul att få titta in i fabriken och vilket hantverk. Ska bli spännande att se.

  1. Verkligen, så spännande med hantverket bakom. Kolla in senare idag så får du seresultatet,

 6. Åh, så roligt! Jag älskar mitt kalenderfodral och jag kommer definitivt att köpa något från din kollektion! Och din fina blus, var är den ifrån?

 7. Åh blir så himla glad, vilken bra kombo av kreatörer! Galet fint ju.
  Jag kommer definitivt köpa en i Krickelin kollektionen, min i brunt sjunger liksom på sista versen efter 5 års dagligt användande. Heja bra grejor 🙂

  1. Åh, vad roligt at höra. Stort tack för värmande ord och det är klart du ska göra en ny investering. kul!

Kommentarer stängda