Det finns väl inget roligare än att besöka matbutiker, apotek och marknader då man är in ett annat land? Kolla vad jag fick med mig från dagens marknad i byn till exempel.
Älskar den här goda osten och äppelmusten är försvinnande god. De svart bifftomaterna är grymma och de stora färska dadlarna äter jag som godis.

I en annan by fann jag en liten butik där ägarinnan gjorde egen tvål och doftljus. Köpte på mig ett gäng men måste tillbaka – doftljuset doftar magiskt, vill ha med ig hem till sverige!

På helgens marknad fann jag både bestick, keramik och små gamla foton.

Det här går emot allt jag bestämt mig för att köpa till hemmet här nere men jag kan bara inte stå emot. Dessa handmålade tallrikar är så förbannat fina!  Det blir nog en liten samling trots allt… kanske får de komma med hem till Sverige en dag.

Igår köpte jag ett litet skrivbord på Emmaus – där har jag fyndat en hel del. Idag satt jag här med jobb och te. Lite fint ska upp på väggen ovanför – en spegel kanske?
Eller massa gamla franska foton – måste ut och leta på marknader i helgen.

Varje strand jag besöker ger mig en ny snäcka i fickan. Igår var jag på en helt fantastisk strand – gick förbi den stora och bakom klippkrönet i vattnet och ut på en helt öde liten strand. Helt för mig själv. Vilken otrolig lyx. Dit ska jag återvända så snart jag kan.

Lämnar er med den här vackra tavlan jag fann på marknaden i helgen. Den kostade på tok för mycket men kunde inte lämna den kvar – den talade till mig och då är det meningen. Nu hänger den över sängen i sovrummet.

 

Kommentarer till “Vad man köper i Frankrike

 1. Varför älskar vita kvinnor att ha tavlor med diverse bruna människor på väggen? Har sett detta återkommande tema i många inredningsbloggar…

  1. Förstår inte din fråga. Utveckla gärna.
   Skulle det vara fel?
   Jag tycker tavlan är vacker och jag har även vita kvinnor porträtterade på mina väggar – jag är helt övertygad om det är variation bland konsten i andra hem också,

 2. Igenkännings faktorn är stor.
  Så många fina fynd!
  Matbutiker o apotek är favoriterna,såväl stora supermarkets, o alla bagerier…
  Frankrike gör något med en,min franska resa är sent påbörjad i mitt liv, men nu tar vi igen allt…
  Jag har oxå köpt tallrikar jag i vanliga fall aldrig skulle ha köpt…med ansikten.
  Har hittat en jättefin butik i Le Cannet i Cannes konstnärs kvarter.
  Maison448decoration ( insta)
  måste tipsa om denna pärla.

Kommentarer stängda