Här kommer ett riktigt kanontips på en supergod och näringsrik middag (eller lunch!). Jag har helt snöat in på den här rätten och skulle lätt kunna äta den varje dag – haha!

Så här gör du:

  1. Skala två sötpotatisar, skär dem i bitar och vänd runt i lite olivolja och salt. Kör dem sedan i ugnen eller airfryern tills de blir mjuka och får fin yta.

  2. Stek nötfärs i smör tillsammans med tomatpuré, riven vitlök, en nypa spiskummin, lite salt och eventuellt någon annan krydda du gillar. Tillsätt lite vatten så det blir en saftig, tacoinspirerad färs – men jag skippar tacokryddan helt för jag får ont i magen av den.

  3. Gröp ur en mogen avokado per person.

  4. Servera allt tillsammans med en stor klick turkisk yoghurt (gärna fet!), lite surkål och ringla över honung och chiliflakes.

Barnen är inte så förtjusta i surkål, så de får någon annan grönsak till – det går att variera i all oändlighet! Köper alltid Tistelvinds surkål – fermenterad och opastöriserad.

Det här är så himla gott – fräscht, mättande och fullproppat med bra grejer.

Testa direkt – och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Världens godaste vardagsrätt – Sötpotatis, nötfärs, yoghurt och surkål

  1. Men gud så gott det ser ut! Jag blir ofta sugen på köttfärs och funderar mycket på vad jag ska äta till, för jag vill inte äta så mycket kolhydrater som pasta, för jag mår inte bra av det. Men med sötpotatis blir det säkert jättegott. Det ska jag göra i morgon eller på fredag tror jag.

    Tack för tips!

  2. Åh Tack 🙏 detta ser verkligen gott ut, det skall jag testa. Bra ingredienser av protein, bra fetter och bra kolhydrater.
    Jag äter kimchi (Tistelvind) i alla fall 3-4 dagar i veckan som gör gott för magen.

    Någon skrev om färsk Koriander, det gillar jag, så jag kommer att toppa med det på ditt härliga recept!

    Kram♥️

  3. Bra grejer? Hur kommer nötfärs in i bilden undrar jag då?
    Jag tycker mycket om dina vegetariska recept…

    1. Jag tycker nötfärs och vilt är bra. Jag lagar vegetariska rätter också men just denna är med nötkött.
      Nyfiken – Tänker du ur perspektivet – klimatet, på djuren eller att nötfärs inte är bra att stoppa i sig?

      1. Hej igen, tack för svar. Jag tänker mest på djuren! Vilket fruktansvärt eländigt liv! Och död…
        Känner mig närmre djur än ”mänskliga djur”, om du förstår. Det tror jag du gör.
        Kram

        1. Håller med dig. Det är nog få som ens undrar hur nötfärsen har kommit till butiken? Det är bara en produkt som ligger där i disken. Inte ett djur som faktiskt har blivit avrättad, flådd, styckad och mald. Dessutom är ju inte nötfärs bra ur ett klimatperspektiv. Men hur som helst, jag tror att Kristin menar att det är bra ur näringssynpunkt för henne. Och hon kanske inte äter kött varje dag? Jag tycker att maträtten ovan ser väldigt god ut, men skulle för egen del ersätta nötfärsen med annat alternativ, samt dra ned på fettmängden, då det både är olivolja på potatisen, fet yoghurt till, avokado och nötfärs som är stekt i smör. Men alla måltider behöver inte heller vara perfekta. Det räcker med att det är gott, och att man blir mätt. Och alla människor har olika behov, och mår bra på olika saker. Även om jag själv äter vego, så tycker jag att Kristins recept är inspirerande. Man kan alltid anpassa utifrån sina egna önskningar.

          1. Ja precis, det var så jag tänkte. Därför så får jag mycket inspo från dina recept. Jag bara byter ut proteindelen 🙂 Älskar ju också dina bilder.

  4. Tack för tips, ska provas!
    Tipsar tillbaka om sötpotatis skurna som pommes, tillagade i ugn, med en citron/lime-jalapeno-majo ringlad över. Strössla rikligt med korianderblad ovanpå och servera med kyckling. Mums-filibums!
    Trevlig sommar till dig!