krickelin_blue_skap_forvaring_storage_Foto_Andrea_Papini

I samband med att vårt hem var med i magasinet Elle Decoration i september tänkte jag också porträttera rum för rum i inlägg här på bloggen.  Jag får så mycket mail med frågor om färgkoder och inköpsställen så det är smart att skapa inlägg som jag enkelt kan länka till i mina svar.

När vi flyttade in i huset vi bor i var jag redan klar över hur jag ville att det skulle möbleras och vilka kulörer vi skulle använda. Många är de sena kvällar då jag legat vaken och funderat över dessa mycket roliga beslut och målat upp bilder av resultatet i huvudet …

Detta är vårt vardagsrum. Ett trevligt genomgångsrum mellan hall och matsal. Ett perfekt rum att umgås i, man kan ligga och softa i soffan men ändå ta del av vad som händer i hemmet med barn, matlagning, lek osv… Vissa dagar sitter jag till och med i soffan med datorn i knät och jobbar. I pyjamas.

Innan rummet fick sitt befintliga utseende så gjorde jag fel. Jag hade valt en mörkt blå kulör och gick länge och försökte intala mig själv att lagt kort ligger. Nu får jag liksom gilla läget, blir ju jättekonstigt om man målar om bara efter ett halvår tänkte jag. Men inget jag hängde på väggarna kändes bra så till slut målade jag bara om. Inga konstigheter!
Helt plötsligt var det mycket lättare att hänga tavlor på väggen, byrån lyftes fram och växterna fick ta plats.
Byrån köpte jag på loppis för hundra år sedan och jag har målat om den några gånger. Vi har alla familjespel där inne. Tyvärr har också skåpet blivit min avlastningsplats för “panikstädning” så jag tror inte jag ska öppna och visa er…

krickelin_vardagsrum_livingroom_soffa_tavelvagg_Foto_Andrea_Papini

Vi valde att centrera soffan direkt under ett fönster vilket ger rummet en fin inramning. Ett glasbord öppnar upp rummet då det känns luftigt och större om man inte har en bordsskiva som slukar rymd. Likadant med lampan som är i glas men ändå får ta för sig eftersom den är detaljrik med alla glasbollar.

Båda lamporna är från House Doctor och kommer från More Furniture i Varberg. Jag byggde upp en tavelvägg i hörnet av rummet och lät de andra väggarna vara ganska nakna. Här använde jag olika ramar men försökte få färgerna att gifta sig med varandra. Det är fotominnen från både Sri Lanka och Florens. Jag beställde fotoprints från mitt lokala tryckeri som jag jobbar med men Crimson är bra och prisvärd.

Ett tips: Beställ en poster på en av dina egna bilder och välj matt yta så har du ett print på väggen som ingen annan har. Ofta kanske man tar bilder på sina barn och vänner vid roliga tillfällen. Men vänd kameran och ta ett foto på havslinjen eller rakt in i skogen istället nästa gång. Det blir effektfullt att rama in med en fin passpartout.

Eftersom väggarna tar för sig i detta rum så var det klokt att ha en ljus matta på golvet för att inte sluka för mycket ljus. Min kommer från Chatwall & Johnson och är köpt på Studio Pompone i Varberg. Gungstolen och bordet är från Bukowskis.

krickelin_blue_wall_door_Foto_Andrea_Papini

Tre rum ligger i fil på vår nedervåning och här är det den blå kulören som håller dem samman. Skjutdörrarna är målade med Dark Dijon och väggarna Krickelin Dimblå, båda från Nordsjö Färg. Golvet är vitlutad furu. Varje gång vi skurar det använder vi vitsåpa för att det ska behålla sin ljusa finish.

krickelin_hall_tapet_wallpaper_flowers_Foto-Andrea_Papini

Vi har ingångar till huset från alla sidor men använder huvudentrén mest. Här tycker jag det var roligt och effektfullt att sätta upp en tapet som tar för sig. I en hall behöver inte tapeten samsas med möbler osv. Tapeten heter Seraphina från Designers Guild och kommer från Engelska Tapetmagasinet i Göteborg.

krickelin_vaxter_fonster_Foto_Andrea_Papini

I vardagsrummet har vi flera olika ljusinsläpp och ett av dem är detta härliga burspråk som man faktiskt kan krypa upp i med en kopp kaffe, lite kuddar och en bok. Men det går ju inte nu då jag har ställt massa prylar här. Fint att bygga på höjd när man fixar fina stilleben tycker jag och här har jag använt en gammal vinda (heter det så?) och böcker för att skapa nivåer. Hanna Wessmans krukor som hon tagit fram ihop med DBKD har verkligen gjort stor succé i inredningsvärlden i år. Så fina!
Krukan med blå fjärilar på kommer från Studio Pompone.

Ibland lutar jag lite tavlor mot väggarna i huset, känner in om de ska hängas upp. Men det slutar med att de får stå kvar på golvet och det är ofta väldigt fint det också.
Har du några frågor så får du gärna ställa dem i kommentarsfältet nedan.

Här finner du ett liknande inlägg om mitt kök.

Fotograf: Andrea Papini