Jag fann denna smått otroliga inspiration om hur man kan banka in detta vackra mönster i sin blus med olika sorters rosenskära och tagetes. Vilka kulörer!
Jag följer @thedogwooddyer på Instagram och dev inlägg hon delar är sinnesjukt inspirerande. Klia i min fingrar nu.
Här ser du tuturial. 

Jag kan inte namnen på all rosenskära men vet att en del av dem växer hos mig. Jag ska definitivt testa detta i år.

Du tar alltså din blus och lägger de plant på en skärbräda. Sedan lägger du blomman med dess kronverk nedåt. Därefter lägget du en tygbit över innan du börjar banka med hammaren. Pigmentet bankas då in i tygets fibrer och skapar detta mönster. Bra om du betar blusen innna och förbereder för färgning så håller trycket längre.

Finns så mycket roligt man kan göra med trädgårdens råvaror. Både mat, bak, dekoration och pyssel.

Otroligt vacker! Återkommer med bilder på min egna senare i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Växtfärga med Rosenskära.