Vet du ditt och din partners Kärleksspråk?

För några dagar sedan var jag iväg med ett skön samling tjejer på äventyr. Vi är en skara kvinnor som samlas två söndagar per år, det är alltid två som ansvarar för att sätta ihop ett spännande och givande koncept för dagen och genom åren så har vi bland annat lärt oss sjunga i kör, varit på studiebesök på operan, gått danskurs, haft vinprovning och ätit den godaste maten västsverige har att erbjuda.
Alltid lika trevligt!

Det är alltid en överraskning vart vi ska hamna och denna dag var bussen full av stora leenden då vi körde in på Skera Backe och insåg att vi förmodligen kommer få äta den helt galet goda halländska pastan de gör.
Marina var snygg i blommigt – kommer från HM tror jag.

Först blev vi presenteredae för Mira som skulle lära oss om Kärlekens Språk.
Så väldigt intressant och givande. Låt mig berätta lite vad det handlar om.

Till exempel – Längtar du efter att bli uppvaktad med gåvor, medan din partner hellre skjutsar barn, städar och planerar?
Eller drömmer du kanske om att hon/han ska ta ansvar och hjälpa till mer, medan allt du får är en bukett blommor?
Som du dessutom förväntas bli superlycklig över …

Vi fick lära oss att det finns fem olika språk:

 • Fysisk beröring.
 • Gåvor.
 • Tid tillsammans.
 • Tjänster.
 • Bekräftande ord.

Min man gör väldigt mycket tjänster åt mig. Han kan uppdatera min telefon och dator, fixa med mina administrativa grejer, städa min bil och greja med sådant jag inte ens bett honom om. Så fint. Nu fattar jag ju att det är hans kärleksspråk.
Jag planerar ofta in mysiga stunder vi kan ha tillsammans  – så mitt primära kärleksspråk är “Tid tillsammans”.

Intressant! Detta kan man applicera på alla relationer i livet – så som kollegor, föräldrar, vänner osv. Gör det lite lättare att förstå varandra.

Mira berättade om ett par där mannen byggde en pool till sin fru under hela semestern. Han hyrde maskiner, grävde, grejade och stog i för att det skulle bli så härligt och fint för henne. Efter sommaren så bad hon om skilsmässa och han ställde sig helt frågande – de hade aldrig haft några meningsskiljaktigheter och hade ett tryggt och bra äktenskap enligt honom.
Men allt hon hade velat ha var mer kvalitetstid med sin man, hittat på saker ihop – och nu hade en kollega på jobbet gett henne tid och den uppmärksamhet hon behövde.
Så sorgligt. De hade pratat helt olika kärleksspråk och inte förstått vad den andra behövde för att känna sig uppskattad.

Efter denna intressanta timme så blev det dags att slå sig ner till bords.

Kors vad gott! Den här långlunchen var bland det godaste jag stoppat i munnen. Burrata, oliver, massa god pasta och en äppeltartlette med bourbonkolasås & glass. Sinnesjukt gott och det vattnar sig i munnen när jag skriver. Måste dit igen.

Extra plus för cool inredning också.

Jag kom direkt från arbete i trädgården och hade svårt att gnugga bort jorden från mina torra och fnasiga naglar. Men blir så glad när jag tittar på bilden ändå – var himla glad denna dag.

Killarna som driver Skrea Matbruk är kreatörerna bakom Globalize Foodtruck berättade lite om deras verksamhet som de driver ihop med Lisa Lemke och hennes man Markus.

“Med åren har jag insett en sak. Och det är att jag är en drömförverkligare. Inte minst när det kommer till den luddiga gränsen mellan privatliv och arbete som jag och min familj lever med. För att vi valt det och för att, just det, förverkliga drömmar!”
/Lisa Lemke

Skrea Matbruk har ingen direkt hemsida mer än att det går att boka – men kolla deras Instagram eller läs om stället här.

Jag ska boka in mig på pastakurs med min man. For sure. Det är mitt kärlekspråk ju!

Hade jag inte redan fyllt 40 så hade jag nog bokat in mig på hela stället och firat som tusan med massa god mat och vänner. Man kan väl dock göra det i efterhand…?
Min man fyller ju nästa år i och för sig.

Enkelt, snyggt och gott. Mätta och belåtna hoppade vi in i bussen och drog vidare.

Vi avslutade sedan dagen med att besöka Trädgårdsmästeriet i Faurås. Här drack vi bubbel med timjan i och lärde oss binda buketter.
Så fin dag!

Har du något tjejgäng som hittar på liknande gerjer ihop? Tipsa gärna om vad ni brukar hitta på i kommentarsfältet så kan vi inspirera varandra.

Kommentarer till “Vet du ditt och din partners Kärleksspråk?

 1. Intressant! Min man är en problemlösare och vill alltid komma med lösningar, även när jag inte har bett om det. 😛 Men bara tanken på presenter och julklappar får honom att bli nervös och svettig, haha! 🙂 Intressant att fundera på hur man själv är också.

 2. Jag pratar alla språken. I alla relationer med dem jag tycker om. Det är kanske inte så konstigt att jag blir trött. Ofta tas det för givet också.

  Tyvärr har jag har aldrig fått tillhöra något sådant gäng. Något av en sorg faktiskt.

  1. Det var tråkigt att höra. Vi får alla jobba med ett bli tydliga med vad vi behöver för att bli bekräftade tror jag – när jag berättar för min man när jag blir besviken eller berättar vad jag behöver så blir det alltid bättre.

   Och tjejgäng går att skaffa sig nu ockaså – se till att dra ihop några kompisar och se och ni kan boka in. 🙂 Ibland behöver någon vara initiativtagaren.
   Lycka till!

Kommentarer stängda