Hej där.
Hur har helgen varit?

Här har jag suttit långa stunder under veckan med bildredigering och klippning. Känns så himla fint att nå söndagen och haft möjlighet att bocka av nästan allt på min to do-lista.
Bland dessa uppgifter hade jag “göra inlägg om böcker”.
För böcker är något som ligger mig alldels särskilt nära hjärtat. Jag växte upp med många höga och fullproppade bokhyllor och skulle inte kunna tänka mig ett eget hem utan samma tillgång till kunskap och nya spännande världar. Det är ju dessutom väldigt dekorativt i ett hem tycker jag som brukar sprida ut mina boktravar i olika rum.

Och ibland låter jag ett uppslag ligga öppet för att jag tycker det är så vackert. Som här på matbordet.

Här ligger boken Vågorna.

Och nu vill jag berätta om en annan bok. En alldeles förtjusande!
Om några dagar lanseras nämligen en av årets vackraste böcker – Hidden Places.
Jag råkar ha ett alldeles eget exemplar här hemma alla redan och kan skatta min lyckliga stjärna att jag är kompis till en av kreatörerna bakom. Sofia Vusir Jansson på Mokkasin såklart.

Kolla så fint hon skrivit i min – Den modigaste jag vet, tack för att du är du.
Och tack för dig Sofia. Som jag bläddrat och fingrat i den här boken. Ögongodis.

Den är som en liten skattkista av härligheter och det finns en extra tanke bakom alltsammans.
Som här – En beskrivning på hur man flätar håret med sjalar och fäster tygblommor där i och med orden :
Just den här dagen flätade vi hennes hår på ett annorlunda sätt. Och satte blommor på toppen. Men mod hade lika gärna kunnat vara att säga “nej” väldigt högt när det inte kändes bra i magen. Ellet säga “hej” till hen som satt ensam på rasten.

Ett besök i Jennifer Janchs sommarhus finns med i boken. Drömmen!

Och alla illustrationer är helt magiska i boken  – höjer verkligen värdet och upplevelsen då man bläddrar.

Bilderna är sanslöst vackra och det finns en mängd tips och tricks för både stora och små. Så himla fint allihop!! Bra jobbat Sofia och Natalie.

Har ni sett så stora mina Dr Westerlunds har blivit förresten? Istället för gardin. Såg ett så fint inlägg om en stickling hos Trendeser där  den hade växt sig stark och frodig i hennes fönster.
Vill verkligen slå ett slag för att byta sticklingar med varandra och dela med sig av det man har där hemma. Jag fick en hel låda sticklingar på posten från en läsare i veckan – mycket spännande. Har fotat och visar er kommande vecka.

Jag läste ett gammalt inlägg jag skrivit och fastnade. För så känner jag just nu.

Jag laddar inför kommande vecka med blandad kompott av skratt och tårar. Jag har ingenting att säga men vill berätta allt för varenda en. Vara en stängd mussla och en blommande vallmo på samma gång. Visst, det går.

Det finns så kloka människor där ute. Titta på My Feldt. Hon är min idol.

“Världen får vara upp och ner utan att man ramlar ut i rymden. Man får gå i 100 psykologtimmar utan att man räknas som knäpp. Man får vara stormig utan att vilja eller behöva bli tämjd. Man får gråta utan att vara ledsen och man får skratta utan att vara glad.”

Önskar er en fin start på kommande vecka.

Kommentarer till “Inredning med böcker i fokus

  1. “Jag laddar inför kommande vecka med blandad kompott av skratt och tårar. Jag har ingenting att säga men vill berätta allt för varenda en. Vara en stängd mussla och en blommande vallmo på samma gång.”

    Tack för orden, dom behövde jag idag. <3

Kommentarer stängda