Denna vecka drog jag med barnen till skogen för att leta efter svamp. Men jag är verkligen kass på att veta vilken sorts skog man finner kantareller i – hittar aldrig några…buhu.

Vi letade i skogarna på båda sidor av vägen i Stamnared och barnen ledsnade till slut. Men äsch, att bara ta sig ut i en skog och finna grymma pinnar och lite björnbär är ju inte fy skam det heller.

Längs vägen tillbaka hem så fann vi dock ett helt fält med gyllene solrosor att plocka av. Så lyxigt och härligt!

Igor och Henry tyckte det var grymt kul att klippa en stor bukett av dessa ståtliga blommor.

Vi klippte av 14 stycken fina. Jag läste någonstans att solrosor kan bli upp till fem meter höga. Kan det stämma? Jag har en som är över två meter här hemma nu i alla fall…

Torkad solros är bra som fågelmat då de gillar fröna. Man kan göra ett fågelmatsbo i trädgården genom att hänga upp en torkad solros i ett snöre. Jag torkar solrosor inne i växthuset just nu.

Man kan också rosta fröna till sig själv. Gott och bra för kroppen.

Vilken skörd. Nöjda och glada.

Jag läste också att man helst ska plocka blommorna på morgonen för då står de sig bättre som snitt. Dessa plockade jag dock på eftermiddagen och de är jättefina fortfarande – hade till och med buketten med mig till jobbet idag.

Detta fältet ligger på vägen till Stamnared  – om du kör vidare så kan du fortsätta till blomsterplocket hos Håkesgård efteråt. Marie har ju ett stort utbud av dahlior, tagetes och massa mer. Hon har satt över 500 knölar i år. Har ett helt inlägg från besöket där som jag postar inom kort.

Sensommarskörd. Smaka på det ordet. Ikväll ugnsgratinerar jag denna zucchini med permesan över.

På måndag börjar skolan igen och vardagen kickar igång. Känns himla skönt tycker jag som längtar efter struktur, rutiner och en stund för mig själv. Då ska  jag få ordning på min träning, prioritera många dopp i havet och lugna morgnar. Jag ska också sätta ett digitalt schema där jag ska lägga bort min telefon under vissa perioder.

Jsg är lite sugen på att läsa bra bloggar med vettigt innehåll. Kan inte du tipsa om dina favoriter?

 

Kommentarer till “Vi fann ett gyllene hav

  1. Just nu läser jag igenom Minimalisternas blogg. Så bra tips och tankeväckande texter om vårt förhållande till att äga och spara saker.

  2. Hej,
    Jag vill tipsa om bloggen Saipua: http://journal.saipua.com/
    Sarah Ryhanen skriver om blommor, odling, strukturer samhället, och alternativ, feminism, konst, fårfarmande, tvålmakeri, och mycket annat spännande och inspirerande. Bloggen uppdateras sällan, men har ett rikt arkiv, och väldigt mycket substans. Och otroligt vackra bilder.

  3. Jag vill tipsa om Sara Rönnes blogg Träningsglädje. Är väldigt långt från klassiska träningsbloggar. Handlar mer om allt som ger glädje i livet. Om att skapa sig frihet. Äventyr och upplevelser. Tror du skulle gilla den och Sara.

    Kram

  4. Bffellen är en jättebra blogg. Ellen Strömberg är en författare som är vettig och rolig, tycker jag!

Kommentarer stängda