Ser ni hur solkatterna leker till höger om granen – det är julgransljusen som speglas av vintersolen som hälsar på. Eller är det ett skuggspel?
Vad är solkatter?
En gång när jag skrev solkatter i min story på Instagram så fick jag flera som skrev att “det där är ju inte solkatter – det är skuggor… ”
Jag älskar verkligen att bli uppfostrad och rättad av andra kvinnor – det blir så skön känsla i magen och jag lär mig så mycket hela tiden.

Ska googla solkatter nu…

Det är söndag och vi har städat  halva källaren. Här kan vi snacka skön känsla i magen på riktigt. Otroligt faktiskt. jag har till och med strykt alla mina linneservetter, vikt dem i prydliga högar och lagt dem i färgordning. Sedan packade vi äggmackor och kaffe i ryggan och begav oss till havet. Där var blåsigt, kallt och vackert. Naturen är otrolig. Jag har lovat mig själv massor av utflykter till skog och hav denna vinter. Allt känns lite skönare och bättre efter en sådan tur.

Därefter blev det bastu med kallbad och hårkur. En söndag med extra allt. Nu väntar bara middag med familjen och filmen Holiday i soffan. Sedan är denna vilodag komplett.

Hur var er helg? Berätta gärna!

Kommentarer till “Vilodag med solkatter – eller hur var det nu…?

 1. Älskar att bli uppfostrad av andra vuxna kvinnor!!! Tack för den. Oja, det är underbart. Skulle kalla det för solkatter oavsett vad andra vuxna kvinnor säger :-)))))))

  1. Jo det vill jag också mena. Lustigt att man kan hänga upp sig så mycket på en sådan sak att det blir viktigt att tala om för andra vad det heter. Fint är det ivarje fall.

 2. Det blev zumba både igår och i lördags, många hundpromenader och sedan plugg. Jag pluggar samtidigt som jag jobbar och nu är det två inlämningar på onsdag. Jag blev dock klar med båda inlämningarna. 🙂

 3. Alltså… vad i hela… fattar inte vad det är med kvinnor ibland…

  Solkatter är solkatter och skuggor är skuggor. De första består av ljus och de andra av bristen på ljus. Således är de varandras motsatser och kan inte bytas ut. Reflektioner är återspegligen av ljus medan en skugga uppkommer av att ljus hindras från att träffa ytan.

  Fotografi = konsten att fånga ljus , så tror nog du Kristin har koll på detta alldeles bra på egen hand.

  Ljus och mörker må vara varandras motsatser men de är beroende av varandras samspel. Tycker nog människor kunde ta lite lärdom av dem dualismen… är man så mörk i själen att solkatter blir något att läxa upp andra om, då behöver man öppna upp och låta ljuset komma in i sprickorna hos en själv.

  1. är man så mörk i själen…..perfekt sagt! man blir egentligen bara ledsen för de faktiskt….

Kommentarer stängda