Detta inlägg är ett samarbete med Marimekko

För ett par veckor sedan så dukade jag upp fint med Marimekko hemma hos mig. Är så glad över de samarbeten vi haft de senaste åren och jag kan glatt meddela att min mest uppskattade bild på Instagram är den då jag har Marimekkos morgonrock på mig nere vid havet. Just den morgonrocken använder jag nu varje gång jag bastar – så himla fin och skön.

Men nu var det fokus på vinterdukningar och jag dukade med muggar med det klassiska mönstret, Unikko, med vallmo på – läste att detta mönster skapades redan 1964.

Hållbart minst sagt. Gillar att min mamma kan börja en samling med Marimekkos porslin som jag sedan kan ta efter och fortsätta samla på.

Jag fick på mig den röda vackra klänningen också för jag skulle skapa foton för en inbjudan i Marimekkos butik i Göteborg. Tillsammans anordnade vi ett vinterkalas  & jag fick äran att agera värdinna samt duka upp till fest i butiken.

Den här Oiva Anniversary porslinet med den lilla guldkanten är väldigt vacker. Jag tänkte mig en röd och en vit dukning denna afton och hade packat ner lite blommor, gamla servettringar och silverbestick att ta med mig.

Inne i personalrummet hos Marimekko mötte mig världens gulligaste personal.
Tycker för övrigt det säger så mycket om ett företag/varumärke – är personalen dryg så tappar varumärket mitt förtroende direkt. Är de däremot glada och hjälpsamma så vinner de mitt hjärta och jag återkommer gärna. Känner ni likadant?

Kände mig vänligt omhändertagen och vi började fixa med blommor, ljus och dukning.

En vit dukning….

..och en röd.  Jag dukade live och berättade lite hur jag tänkte kring detta.

Sedan fick jag svara på frågor kring inredning, trender och dukning. Jag kan ingenting om trender egentligen och tycker den frågan är rätt svår. Kanske är det en trend att försöka låta bli att vara trendig just nu tänker jag. Hahaha!
Jag tror fler och fler investerar i hållbar inredning som räcker över tid och kan ärvas vidare, många letar också efter godbitar på auktionssajter samt loppisar. Det är en bra utveckling tycker jag.

Med mig denna kväll hade jag Camilla från Marimekko. Var tvungen att knäppa ett foto på henne iklädd den coola outfiten innan jag packade ihop och tackade för mig. Som en härligt festlig karamell!

Vilket kul jobb!
Tack till fina Marimekko och tack till alla som kom denna afton.

 

Kommentarer till “Vinterkalas hos Marimekko

Kommentarer stängda