Nu sitter jag på ett tåg som rullar in i Varberg inom någon timme. Så fint att komma hem till en solig svensk västkust.
Knäppte några foton hos The Kip för deras miljöer inspirerade verkligen massor. Vad tycker ni?

Mycket tankar kring årets trädgårdssäsong.

Funderar på att bygga mig en liknande dagbädd. Och så vackert med lamporna.

Torkade buketter hängande från taket och gröna flaskor som speglar sig i solljuset.

Att skapa olika små rum och umgängesytor i utemiljöerna är både klokt och fint.

I många miljöer inreds det med snäckor och jag har själva varit runt och tittat efter stora vackra skal att ta med mig hem. Tycker det är väldigt vackert. Men så fick jag och några bloggkollegor ett mail som fick mig att fundera en extra vända.
Informationen hade jag ingen kunskap kring innan och jag kan tänka mig att jag inte är ensam i detta.
Så därför delar jag det här på bloggen också.

“Jag har reagerat på en sak på sistone som jag ville göra er varse om. Jag har sett att det på bland annat era bloggar har förekommit inlägg om snäckor som ni köpt eller vill köpa och tycker är vackra. Jag förstår er till allra högsta grad, men jag vill informera er om skadligheten i att normalisera konsumtion av snäckor och liknande. Vi på WWF uppmanar alla som reser att undvika att köpa snäckor, plocka med sig snäckor och allmänt uppmuntra till att snäckor hamnar någon annanstans än i naturen. För det första så är snäckor, hur döda de än må verka när de ligger på stranden i ibland faktiskt levande och även viktiga levnadsplatser för andra arter som är viktiga för ekosystemen. Dessutom pågår en handel med snäckor som riskerar vissa arters utrotning, och även rubbning av de känsliga ekosystemen kring korallrev som redan idag är satta under stor press. Det är också därför handel med vissa snäckor är internationellt förbjudna i vissa fall, och att det kan vara straffbart att införa de i Sverige och EU. För att kunna få sälja en snäcka behövs certifikat, något som sällan finns.”

Tack för info! Detta ska jag tänka på i framtiden.
Sofia Wood skrev också så bra om det häromdagen.

Kommentarer till “Visste du det här?

  1. Underbara Sri Lanka – har varit där flera ggr men nu är maken ryggmärgsskadad – svårare med resa. Dessutom behövs ofta markplan – har du ngt du kan rekommendera? Vi har alltid bott i Negombo . Tusen tack för din trevliga blogg – hoppas du kommer med ett bildregn från resan 🎈

  2. Så fina och inspirerande bilder! Jag läste om snäckorna inne hos Sofia Wood, hade inte tänkt på den aspekten själv! Men alltid bra att lära sig något nytt! Tack för att du sprider detta!

Kommentarer stängda