Hej,
Det är tisdag och vinden viner utanför fönstret. Jag har krupit upp i soffan med en kopp kaffe och klockan är strax efter halv sex. Jag förbereder ett arbete jag ska lägga ut med Stiftelsen Friends på Instagram. Det handlar om mobbing och jag har  uppdrag att sprida Kunskapsbanken. Hemsidan är skapad för att fungera som ett verktyg för att prata med barn om mobbning. Du klickar dig lätt runt i Kunskapsbanken som förälder, lärare, farfar till den utsatta eller den som utsätter. Det är alla vuxnas ansvar att ha kunskap inom detta och regelbundet prata med barnen  tycker jag – stämma av, lägga sig i, sprida förståelse och visa intresse. Att Alltid Agera!

Det tycker jag är det finaste med mitt jobb  – att jag kan nå ut med viktiga budskap och kunskap till många samtidigt. Att jag har en möjlighet att påverka och göra skillnad för andra.

Idag funderar jag på om jag ska arbeta eller följa med mina vänner på vågsurf. Kanske kan jag kombinera de båda och låta de byta av varandra. Det var länge sedan jag var ute med brädan nu och jag känner mig svag och otränad. Kroppen känner sig mest sugen på vandring i skog och berg om jag ska vara ärlig men jag behöver nog ta mig i kragen och träna lite armar och rygg också,

Vi bytte ut det långa träbordet mot ett kvadratiskt i sten. Det andra flyttade till mitt jobb och tanken är också att jag ska sälja dessa kvadratiska i butiken – måste bara klura ut hur jag gör med frakten innan. Allt med logistik måste funka innan man lanserar något – vis av erfarenhet och en mängd missar genom åren.

Fyller på kaffe och jobbar med Insta en stund. Texter och taggar ska dit, länkar…

Så där ja. Nu är klockan 07.13 och jag är tillbaka vid tangenterna på datorn igen. Barnen börjar senare på tisdagar så jag väntar med att väcka. Vinden tar i och jag drar filten om axlarna.

Jag är inne i en fas av förändring. Känns som om hela världen står och balanserar längst ut på en klippsats. Jag vet inte vilket håll vi kommer tippa – det suger i hela magen och jag vill ha kontroll. Men det går inte. Man kan inte råda över sjukdom, liv och död. Man kan inte kontrollera allt – hur mycket man än vill.

Skapa dig en fin dag. Jag ska verkligen försöka göra detsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “05.30 och framåt…

  1. Så fint bord!!
    Får jag vara med och bestämma tycker jag att du ska ge dig ut på vågorna. En perfekt dag för det. Imorgon kanske vågorna och solen är borta men jobbet finns kvar 🙂 Kram och kärlek till dig ✨