Dagarna går långsamt och på schemat står återhämtning. Vid ett tillfälle plockade jag till och med fram ett pussel.
Men va – nä, sådant tålamod och lugn kunde jag absolut inte uppbringa hur mycket jag än hade velat. Men det har i och för sig aldrig varit något för mig så jag fattar inte ens varför jag försöker. De senaste månaderna har jag ansträngt mig för att börja löpa som komplement till min andra träning men det går så himla dåligt… jag är inte bra på det och så tycker jag det är tråkigt. Kanske bara ska inse att det inte är något för mig eller lägga in en högre växel – sätta mål och inte banga.
Idag sprang jag i alla fall. Ska försöka en liten tur varje dag för nu finns ju i alla fall all tid i världen för en löprunda. Eller så låter jag bli. Låter kroppen bestämma vad den behöver.

Min familj är iväg och fiskar. Jag pillar här hemma. Ska genast städa bort pusslet jag drog fram och lägga mig någonstans med en bok istället.

Kanske bör jag gå ut med min hund och en podd i öronen istället? Eller kolla en film? Dammsuga och våttorka golvet?
Ovan situation. Minns den gången min man var själv hemma utan varken mig eller barn och hade ett helt smörgåsbord av lustfyllda saker han ville ge sig hän med men inte visste hur han skulle prioritera – läsa, träna, ringa en vän, städa källaren, se en dokumentär eller… Han sa att han bara blev sjukt stressad och inget vettigt blev gjort istället. Hahaha, så ovant att ha egen tid att disponera som man vill när man annars alltid väljer arbete vid dessa tillfällen. Det är väl bara att se till mig själv. För vad gjorde jag med min tid?
Jo, jag har fotat till bloggen och nu skriver jag här till er. Jag som borde pusslat eller läst bok.

Vi har haft en målare här som har kollat på vår långa och stora hall samt korridor. Förstår att vi inte mäktar med att måla detta själva – så högt i tak här. Hoppas han kan sätta igång då vi lämnat.
Har också haft hantverkare som kollat vår trädgård och väntar nu in offert för pool, pergola, stenläggning och så vidare. Förhoppningsvis börjar de vid årsskiftet. Jag har skiss och inspirationsbilder – vill ni se?

Ungefär två gånger i månaden sover jag med kokos- och olivolja i håret. Jag blandar dessa och smetar in. Undviker hårbotten.
Mitt hår är så himla torrt och blir lätt risigt så detta gör underverk. Tips!

Obäddade sängar är alltid vackrast. Inte sant?

Morgonsolen i vår korridor är inte heller så tokig. Blir på bra humör av att vakna här varje morgon. Så mjukt och fint.

Vi firade en 14-åring häromdagen. Nu har alla mina killar fyllt år och det är en ynnest att få vara med och en del av deras liv. Jag har varit mamma i 25 år nu – hisnande siffra. För jag åldras ju inte själv, eller?

Midsommar kom och passerade. Jag gjorde en krans och bakade en tårta som ingen orkade äta. När jag sedan scrollade igenom alla svenska midsommarfiranden fick jag dåligt samvete över att jag inte erbjöd mina barn detta. Men ja ja, de får ju det här istället. Det är fint det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “All ledig tid – vad gör man då?

  1. Löpning är för dom som upplever flow och dopamin av just löpning! Många är vi som finner det på andra sätt. Jättebra med kondition såklart men det får man även av att dansa, tex. Inkl dansa på fest. Har aldrig hört en person som inte själv njuter av löpningen propagera för att alla borde köpa. Löpning kan vara lugnande för människor men det ökar kortisolet och jag som tex har adhd blir tbh antingen för trött på att springa, eller för uppe i varv av det. Helt olika för olika personer med adhd förstås. Min poäng är mest att: om löpning inte känns som ens grej så är det inte för att man inte har nog med disciplin. Utanför att träning precis som allt annat är olika för oss alla. Jag mår skitbra av att styrketräna tungt har vänner som upplever att för dem är det mkt bättre för kemin att träna mer lågintensivt. Men viktigt att minnas att tex ngn med adhd har inte samma kemi som någon utan (och att vad som är medicin vs bara tråkigt och jobbigt, det är helt individuellt. Jag har en vän som är så frälst av löpning att hon inte kunde sluta propagera om hur jag skulle älska det när jag vant mig osv. Men för mig blev det inte så. Promenader däremot. Underbart. Om det finns nåt fint att kolla på.

  2. Kristin – du inspirerar mig så mycket. Som ingenjör och fyrkantig är du min glipa in i en vackrare värld. Kanske mitt tips om löpning kan vara hjälpsamt för dig? För att jag själv skulle börja springa regelbundet började jag med runstreak. Alltså att springa 1,6 km varje dag. Tempo spelar ingen roll men det ska vara minst 1,6 km. Allt utöver 1,6 km är luststyrt. Sedan starten är det ofta så att mina rundor blir betydligt längre men vissa dagar är det exakt 1,6 km. Är också hundägare så de får haka på. Hundarna ska ju ändå ut. Ibland långsamt långsamt och ibland känner jag mig snabb som blixten. Hoppas ni har en fortsatt härlig ledighet i huset.

  3. hur får du ut oljan ur hårte igen? tycker det är så fett och så måste man tvättar håret som en galning och då försvinner ju effekten…

    1. Då kanske ditt hår inte behöver en oljekur. Mitt hår är så torrt ich det drar åt sig oljan välbehövligt – på morgonen tvättar jag ut med schampoo och balsam. Undviker som sagt hårbotten och tar bara i längderna.

  4. det där med ett smörgåsbord, och att prioritera… jag hamnar där ofta, kallar det arbetsspärr.