Det finns en mjuk krock i att vilja bli klar så fort som möjligt och aldrig vilja bli klar. Att bygga ett hem med färg och form är ett av mina mest tillfredställande göromål – klart jag aldrig vill bli klar.

Vi sitter i bilen  på vägen hem och jag har tankat upp alla bilder som togs under våra dagar i nya huset – jag ser det med andra ögon via bilderna. Eller kanske inte andra ögon. Nya ögon är nog en mer korrekt formulering.
Jag har tre sätt att se på på miljöer – genom mina ögon då jag känner in känslan i kroppen, genom linsen då jag lägger märke till hur ljuset faller och sedan genom bilderna jag tar.

Vi är långt ifrån klara. Det hänger tavlor på platser jag själv inte valt, det finns möbler jag nog helst vill skänka vidare, diskbänken är risig som tusan och ja, listan är lång och det är precis som det ska vara. Min önskan är att det alltid finns att göra i huset.

Ska vi kika in i de rum jag inte visat för er än?

Här är en liten snäv bild på lillebrors rum med den gula vackra tapeten. Den får gärna vara kvar för min del men han ska givetvis också få tycka till. Kanske att man tar bort sänggaveln här och flyttar till ett annat rum – blev lite gult på gult. Säkert mer vackert med mörka möbler och detaljer här inne. Solen ligger dock inte på här så det blir inte så ljust. Men det är också bra – för då blir det inte så varmt under högsommaren.

Inne i mellanbrors rum. Överallt är det vackra golv och här är inget undantag. Vi funderar på att måla i samma kulör som vi har i sovrummet – mörkbeige kalkfärg.

Det enda viktiga för honom verkar vara en ny säng – han har vaknat med ryggont varje morgon efter en natt med dålig sömn.
Sängar är jätteviktiga så det måste plånboken prioritera.

Innanför entrén ser det ut så här. Tar du höger kommer du in i vardagsrummet och till vänster ligger köket. Rakt fram är kontor och en lång korridor. Sovrummen lägger längs denna korridor och längst ner är badrummet.

I andra änden av korridoren ligger vårt sovrum och dubbeldörrarna till höger är en garderob. Vi har så många hörn att inreda!
Peppen är stor och precis här ska en mobil hänga om jag når upp med stegen till taket. Ska vi måla om korridorren får det bli en väldigt ljus kulör. Mycket att drömma om och planera inför alltså.

Nu kör vi snart in i Varberg och har kört i ett helt svep. Turats om att sova och haft med oss mat. På det sättet har vi skippat kostnaden för hotell och kört in tid. Barnen har stått på sig och velat ha det så och vi hakade på idén. Nu ska jag hem och krama min hund, borsta tänderna, ta ett bad, laga en gryta och kolla en serie. Så skönt att komma hem till våren i Halland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Alla hörn som är kvar

 1. Vilka fantastiska golv och ljusinsläppet – riktigt, riktigt fint! Skulle själv aldrig ta bort den mönstrade tapeten, den är helt underbar.

 2. Jag bara suckar av längtan när jag läser om ert hus i Frankrike. Det är så fint och finare gör ni det. Vilken känsla ändå att ha möjlighet att göra det ni gör ❤️ Tack för att vi får följa med!

 3. Så trivelig og inspirerende å få være med på innflytting i nytt hus!
  Det blir veldig veldig fint.
  Vi er i startgropa med tanker om et lite hus eller leilighet i Hellas siden datter har flyttet dit, og det gjør det enda mer spennende å se hvordan dere griper det an!
  Gleder meg til fortsettelsen.
  Velkommen hjem og ha en en fin søndag <3