Solen går upp över takåsarna utanför mitt fönster och morgontrafiken susar i bakgrunden. Jag är hemma i min soffa i Varberg  igen och var så trött igår så jag orkade inte blogga och tidsintälla till klockan 06 – ambitionen är såklart att falla in i de goda rutinerna igen att alltid ha inlägg tidigt på morgonen här.

Vi körde in i Varberg vid nio söndag morgon och dukade genast upp till en mysig födelsedagsfrukost för min man. Därefter blev det långpromenad med hund och trädgårdsarbete för hela slanten. Sedan  lyckades jag tvätta bort all kogödsel under naglarna och påbörjade middagen medan min man städade upp på altanen i den ljumma vårsolen. Vilket härligt väder!
Ser ut som det blir en stråande vårdag idag igen, kroppen jublar!

Jag har en hel del jobb och trädgårdsarbete att ta igen efter våra dagar i Frankrike. Imorgon ska jag fota vår kollektion ute i Tvååker så den måste jag förbereda för idag samt  att jag har en hel del möten också. Känns riktigt bra – jag är sugen på att komma i mål med saker jag jobbat hårt med under lång tid. Har vi tur så får vi en leverans med nya möbler till butiken också och då kan vi ställa ordning där.

Jag lagade en av mina paradrätter. Risotto med svamp, tryffelolja och sparris. Och så några havskräftor med romsås till förrätt. Så gott!
Jag brukar hacka en charlottenlök och en vitlöksklyfta som jag låter svettas i olja innan jag slänger i 3 dl risottoris. När riset glänser så så häller jag i 2 dl vitt vin och låter det koka in på medelstark värme. Därefter pytsar jag in min buljong – har 9dl hönsbuljong som jag först häller i fyra av och låter det koka in medan jag rör då och då. Sedan 1dl i taget för att låta buljongen koka in i riset så det blir krämigt och fint. Låt inte det bli för stabbigt. Sedan river jag en halv permesanost och tar i detta tillsammans med tryffelolja & svartpeppar. Salta vid behov.
Toppar med svamp jag stekt vid sidan i smör.

I våra butiker här i Varberg säljs små kokta havskräftor lite billigare så här på burk – ett kilo blir lagom till oss för förrätt.

Havskräftor är det godaste jag vet.

I full styr mot den godaste risotton. När jag steker svamp så gör jag det i torr panna för att de ska steka bort vätskan innan jag tillsätter smöret. Det är verkligen ett lifehack.

Sådärja! Middag blev det och alla blev mätta och glada. Vi bommade helt på presenter i år på grund av att vi reste till Frankrike men min man var rätt glad över det – han tycker vi ska vara ekonomiska och inte köpa några grejer i onödan. Funderar på om diskbänken i Frankrike kan agera födelsedagspresent…

Jag lyssnade på Fördomspodden då Isabella Löwengrip var gäst under helgen. Tatueringar kom upp som samtalsämne och hennes inställning till det. Hon var av åsikten att tatueringar kändes “white trash” och mycket Paradise Hotel. Att det säger mycket om personen som bär dem. White trash.

Jag har inte slutat tänka på det faktiskt… Alla de kvinnor jag själv inspireras av och tycker är vackra har inte en enda tatuering och nu när jag tittar ner på mina armar så kan jag inte hjälpa det men jag känner att de hade varit vackrare utan. Begränsar mina tatueringar mig nu istället? Känner jag för att skyla dem? Känner jag mig oseriös och “white trashig”….? “Raggig” liksom?
Ska på ett bröllop i sommar och vill vara klassisk sval –  tatueringarna höjer kanske inte helhetsintrycket?
Har inte tänkt på det tidigare. Tatueringarna har liksom bara funnits där och varit en del av mig precis som mitt öra och min näsa. Men nu börjar jag undra om de kan begränsa mig i arbete – skulle jag bli mindre bokad som influencer på grund av dem? Att nya följare och kunder till KLco tycker mitt varumärke signalerar “white trash”?
Ska fundera vidare. Men det enda man kan göra egentligen är ju bara att äga sin kropp och sin inställning – det är det här jag har och så är det inte mer med det. Det värsta som kan hända är väl om man börjar skyla sig och börjar skämmas över sin kropp?

Googlar white trash:
“White trash (engelska vitt skräp, förkortat WT) är en starkt pejorativ benämning på vita personer i USA med låg social status. Under senare tid har termen även börjat användas i Sverige. Vanligen syftar den nedlåtande termen på personer som är socialt utsatta men inte nödvändigtvis socialt utslagna.”

Tack Isabella. Du kom verkligen in i mitt huvud på ett oskönt sätt. Hahaha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Risotto, tatueringar och Isabella Löwengrip

 1. Hej Kristin, jag vill verkligen ge dig en stor eloge och uppskattning för att du i dina olika flöden lyfter så många intressanta tankar, reflektioner och inspiration runt det som sker omkring oss. Det är så värdefullt. När det gäller just detta med tatueringar tänker jag att det är så oklokt att stigmatisera det med en nedvärderande term, jag får ont i hjärtat av hur det känns när någon gör så – som du så öppet beskriver här. Tänker att det är ett sätt att uttrycka känslor, värderingar, tillkortakommanden, drömmar och livet självt – så det blir en del av den man är. Fint och modigt tycker jag. Tack för att du fortsätter dela med dig och gör att vi alla tänker till – flera varv. Har tänkt att dina fina tatueringar är en del av dig och ett sätt att dela sådant man vill berätta. Mvh Kristina

 2. Hej. Jag tycker dina tatueringar är jättefina! Har själv inga tatueringar men reflekterar ofta över hur fint jag tycker att det är på andra, och jag blir uppriktigt glad av att se människor som uttrycker sig genom tatueringar. På samma sätt som jag blir glad över färgglada kläder. Eller trevligt bemötande. Folk har så mycket åsikter. Det finns dom som tycker illa om kvinnliga präster, vegetarianer, abort, köttätare, medelålders vita män, politiska partier, skogsbruk, religioner, sekulära osv listan tar aldrig slut. Det är orimligt att försöka anpassa sig till exakt alla andra. Så länge man är trevlig mot andra och gör så gott man kan måste man faktiskt få vara sig själv! Så all pepp till dig!

 3. Du är så jäkla proffsig Kristin och du tar upp det här på ett jättefint och naket sätt. Först blev jag förvånad och nästan provocerad, att det var väl själva fan att IL ska få även en sån cool katt som du att fundera och tveka/tvivla. Sen börjar det sjunka in…dels i vilken kontext IL uttryckt sin åsikt, och att du bara, precis som vi alla är mänsklig. Att såna här kommentarer når dig oxå. Får dig att fundera och tänka precis exakt som vem som helst. Fast du är en av de coolaste, om jag själv får säga.

  Jag hoppas att du kommer att landa i nåt vettigt om att tatueringarna är du, att du är cool och snygg, och att du tillhör en ny generation människor som börjat äga sin egen kropp, och bruka den exakt så som du vill. Jag tycker ingenting särskilt om IL förutom att det kan kännas som om hon rör sig omkring gamla värderingar i mångt och mycket…och kanske är det just det som gjort hennes resa och framgång, medan din resa gör din. Jag vet vilken resa jag skulle hoppa på om jag behövde välja!

  Kram och hej!

 4. Och jag som flera gånger har tänkt att jag vill ha sådana tatueringar på armarna som du Kristin. Du är så jäkla cool, snygg och inspirerande. Jag vill också vara så 🙂
  Tänk vad olika det kan vara.

 5. Jag har själv tatueringar, och de är gjorda under olika delar av mitt liv. Första för snart 20 år sen. Några betyder något andra har jag bara för att de är fina. Nån har jag gjort när jag har varit uttråkad osv. Folk frågar “tänk om du ångrar dig”? Ja, nej då är det ju bara att se på alternativer, ta bort? Eller fortsätta ångra? Som allt annat i livet. Jag tror inte tatueringar är något man skall övertala sig själv att göra, då är man nog inte rätt person för det. Tycker folk generellt som använder sig av uttryck som white trash, visar en ganska sunkig personlighet. Och idag har vi väl kommit längre än att döma folks förmågor utifrån utseende? Jag jobbar i en ganska konservativ branch, men har ännu inte upplevt att jag har blivit annorlunda behandlad trots synliga tatueringar. Vet inte helt var jag vill komma med det här, men tror i alla fall inte att tatueringar hämmar business i 2023. 😀

 6. Jag kan tycka att tatueringar är snygga – på unga personer. Det är något med hudens åldrande och tatueringar som inte är snyggt. Som om tatueringarna förstärker åldrandet.

 7. Läser kommentarerna och blir konfunderad. Så hårda och nedsättande ord om en person. Hon kanske gjorde ett dåligt och ogenomtänkt ordval men det är fritt att tycka vad man vill om t ex tatueringar och uttrycka det.

  Jag beundrar dig Kristin som vågar ta upp ett ämne som berör dig själv och reflektera över det, det är modigt och jag skulle önska att fler reflekterade över personliga val. Allt är inte svart eller vitt i livet. Personligen skulle jag aldrig tatuera mig, ser inget estetiskt eller vackert i det men jag har sällan funderat eller lagt värderingar över andras tatueringar.

  1. Ja, du har rätt. Det var aldrig min mening att skapa kritiska åsikter om IL, hennes livsstil eller arbete. Jag ville prata om synen på tatueringar och tog upp ett exempel. Där ser man hur komplext det är och hur en del saker kan falla ut.
   Hon sitter naturligtvis på en åsikt som väldigt många har och jag ville kasta lite ljus över det. Höra vad mina följare kände över tatuerade människor.
   Tack för din reflektion

 8. Det är väl just det som är problemet. Du gjorde tatueringar för x antal år sen, och nu sitter de där oavsett om du gillar dem eller inte. Du kan inte välja bort dem. Hårfärg, frisyr, smink, kläder, smycken, allt det kan man ändra allt efter tycke och smak, men tatueringarna sitter där. Så det är därför det kan uppfattas som “white trash”, att det är lite korkat och ogenomtänkt och omoget. Men den uppfattningen borde ju ha förändrats de senaste 10 år sen, baserat på hur “normalt” och mainstream det har blivit. Jag skulle för mitt liv aldrig kunna komma på vad som skulle vara så viktigt eller speciellt att jag skulle vilja tatuera in det permanent. Det mesta som uppfattas viktigt under en period i livet visar sig vara rätt oviktigt 20 år senare. Däremot är det klart att det finns vissa tatueringar jag kan tycka är snygga, t ex Cecilia Düringers smala svarta streck på underarmarna, eller vissa välgjorda bilder som dyker upp i sociala-medier-flödet. Haken är ju att de flesta tatueringar inte är så snygga eller välgjorda, eller att de blir grötiga och fult blågrönsuddiga med åren. Men alla gör ju som de vill, smaken är som baken, du har gjort dina val. Det finns massor av människor som tycker jag är ful, det skiter väl jag i och vad ska jag göra åt det, liksom.

  1. Jag tatuerade mig när jag var en bit över 30 år och alla symboler är väldigt viktiga för mig. De berättar min livshistoria och jag är stolt över dem. Men med det sagt så är det såklart tråkigt att andra upplever denna gärning ogenomtänkt och korkad – att jag är white trash som gjort det valet. Det får mig att fundera på mina tatueringar eftersom ögat är det första som dömmer en människa och jag vill ogärna vara negativt dömd pga mitt utseende.

   Tack för dina tankar kring detta.

   1. Jag gjorde mina tatueringar efter att jag fyllt 40. Snarare VÄLDIGT genomtänkta för att inte ångras. Valde tatuerare noga och med eftertanke. För att hitta en stil och detaljrikedom som passar mig. Motiven är av det slag att de inte är bundna till något som är övergående. De representerar snarare livslånga relationer och åtaganden. Älskar mina tatueringar. De är en berättelse om mitt liv. Symboler över personer, platser och händelser som betyder oerhört mycket. En personlig dagbok i bildform och konst jag bär med mig vart jag än går. Dessutom är äldre människor med tatueringar det coolaste jag vet. Att vara trygg i och äga sitt skinn. Som man själv valt det.

 9. Hej,
  Måste bara kommentera detta med tatueringar. Jag har flera små tatueringar på mina fingrar bla. Alla betyder något för mig och jag tycker mina händer är vackra. Arbetar som regionschef för ett stort företag och har aldrig någonsin tänkt tanken att de hämmat mig. De är en del av mig nu och jag ångrar dom inte. Synd med människor som Isabella som dömer människor på på det sättet!
  Såklart har det inte hämmat dig i ditt jobb, snarare har du säkerligen bara visat vem du är och din karaktär.
  Kram

  1. Fint att höra – tack för att du delar. 🙂
   Jag tror IL inställning är väldigt vanlig och det var det jag ville belysa – inte hänga ut och vara negativ mot henne som person eller kreatör.

 10. Kommentarsfältet här blir skevt när många tror att Isabella sagt så om tatueringar helt utan orsak. Nu var hon med i fördomspodden, känns som att det är en grej att säga saker krasst där. Skulle bli en oerhört tråkig pod annars.

  Och vad man tycker om tatueringar är en sak. Att välja att ha dem, eller inte ha dem, beroende på hur man vill uppfattas är något helt annat. Jag tror många kommer välja dig som influencer just för dina tatueringar, precis som vissa kanske väljer bort. På samma sätt väljer många mig för min kroppsform, och andra väljer bort. Det spelar ingen roll om jag tycker att jag är snygg, eller att min kille gör det. Jag ser ut på ett visst sätt och jag fattar att folk har åsikter om det.

  Är det utstuderat att se ut på det sätt man vill uppfattas? Kanske. Eller så är det ett smart sätt att leva sitt personliga varumärke.

  1. Fast det finns inget skevt här bland kommentarerna. Att hon dömer och generaliserar så om människor är problematiskt oavsett medium.

   Man får tycka olika om tatueringar i sak men att sen överföra det på människor och sätta etiketter, det är något helt annat.

   1. som annonsör tänker jag absolut på hur en person uppfattas eftersom det ska synkas med det varumärke jag jobbar med. så frågeställningen är inte huruvida det är fint eller inte. frågeställningen handlar om uppfattning. om kristin är “säljbar”. kristin skriver t.ex. dessa frågor:

    “Men nu börjar jag undra om de kan begränsa mig i arbete – skulle jag bli mindre bokad som influencer på grund av dem?”

    Dvs IL är oväsentlig i detta fall.

  2. Du har rätt. Det var inte min mening att sätta igång en negativ tråd kring Isabella. Det är en viss jargong i den podden och det vet vi som lyssnar. Ändå fastnade just de orden om “white trash” gällande tatueringar och det var just det jag ville lyfta.

   Hur mina läsare kände för tatueringar.
   Inte hur de känner för Isabella Löwengrip.

   Tack för dina tankar kring tatueringar.

   1. Något som är skönt med att tillhöra den lägre klassen – kalla det vad ni vill – är att inte bry sig så mycket. Befriande minst sagt, alla borde prova på det.

    Gillar din blogg Krickelin! ☀️🌱

 11. Men gud vad konstigt sagt. Förutom sättet att uttala sig om andra människor (vad är det för människosyn?!) så känns det väldigt omodernt att prata om tatueringar så! Har själv inga tatueringar men tänker alltid att du är så snygg i dem med dina linnekläder. Älskar kombinationen och funderar på hur jag ska matcha upp mina linnekläder 🙌🌻🙌

 12. So sorry about such hurtful, and so evidently superficial comments getting under your skin…
  It hurt even to read such blatant generalizations.
  It is never the surface that would define you, but [among others] the depth and creativity, the honest self reflection and the causes you stand for whole-heartedly. Which in turn make your choices beautiful too.

 13. Nej men nej, låt inte de tankarna fastna hos dig. Det finns nog många många åsikter som du inte delar med Isabella, så varför tycka lika om denna? 🙂

  1. ja, visst är det så! Du har helt rätt – men ibland är det bra att tänka till på hur man uppfattas bland människor och över hur man själv uttalar sig i olika sammanhang. jag kan också vara fördomsfull på ett sätt som kanske är oskönt i andras ögon.

 14. För vad det är värt så tycker jag om dina tatueringar. Jag tycker att dom tillför dig en annan dimension eller ett djup. I mina ögon gör det dig intressant. Sen tycker jag att de är väldigt fina också. Har själv bokat tid för tatuering i övermorgon, delvis efter inspiration från dina!
  När det gäller IL och hennes uttalande. Asså jag vet inte. Jag tycker att hon som person och varumärke är helt ointressant. Var det inte dessutom hon som ljög om hur mycket trafik hennes hemsida hade eller ngt när hennes karriär dalade? Sen också om att hon var förföljd? Inte en moraliskt högstående person direkt.
  Att ö h t använda ett sånt språk om andra människor säger allt om henne. Otroligt klassförakt

  1. Tack för din kommentar. Jag lägger ingen värdering i hur Isabella sköter sina affärer eller digitala närvaro. Alla gör sitt bästa efter egna förutsättningar och omständigheter försöker jag tänka.

   Det var just synen på tatuerade människor jag var intresserad av att höra mer om 🙂

   Lycka till med tatueringen!!!

 15. Nä nu har du minsann fått griller i huvudet😅
  Tänker att varje gång du gaddat dig så är det med eftertanke, något symboliskt för just dig.
  Bär dom med stolthet och gör gärna fler!
  Puss på dej snäckan⚓️✌️

 16. Kanske själv ger uttryck för en fördom nu men jag kör ändå….ingen genuin ledare, entreprenör eller utvecklare begränsar sig själv så som IL gör i sitt uttalande. Tänk vad många idéer och kreativa samarbeten hon missar genom att betrakta människor så. Ren kapitalförstörelse att tänka så om en ska se krasst ekonomiskt på det hela. Kanske en vinkel IL skulle förstå?

  1. Så kan man se det såklart.
   Jag tror dock det är många som har den inställningen till tatueringar & jag tror faktiskt inte hon reflekterade över att det var nedlåtande på något sätt.
   Många har fördomar om IL – det var mycket det de ville komma åt i denna podd. Lyssna – det kanske dödar några fördomar du själv har om henne 😉 kram

   1. Ja ja ska absolut lyssna och jag förstår att min kommentar kan uppfattas som egna fördomar om IL. Det skrev jag ju dessutom i början av min kommentar tidigare. Faktum är att jag följer henne sen en tid tillbaka, precis som jag följer dig. Hon är intressant ur många aspekter o jag kan känna att jag ”tycker om henne”. Jag har inte under denna tid hört henne uttala sig så kategoriskt om människor tidigare, vilket jag tycker är tråkigt och till syvende och sist begränsande för de som blir utsatta såklart, men också för henne själv. Både som person och entreprenör. För mig krockar hennes uttalande med min bild, fördomar om du så vill, av henne.

 17. Låt inte detta komma under huden på dig! Det är så lätt att känna tvivel och påverkas av andras kommentarer och åsikter, framförallt åsikter som inte gynnar någon. En möjlighet att påminnas om att reflektera över hur vi kan uttrycka oss konstruktivt och ge varandra växtkraft.
  Det är helheten av dig och din kreativitet, uttryck, förmåga att skapa och gestalta i bild, form, textil och text som gör dig så intressant. En helhet som bär på berättelser, upplevelser, mod, erfarenheter och livet!

  1. 100% agree !! This is you, and you’re one of the most inspiring persons I know. The tattoos…they are there and never for one second, I’ve thought about that as a ‘White trash’ thing. My God, so narrow minded. Stigmatizing. You are stylish, classy, beautiful, creative, and I would never think that they would stand in your way, or limit you in any way. YOU ARE NOT SOCIALLY DISADVANTAGED. What a terrible thing to read. I have tattoos, and it makes me sad to think some people look at me (or you) this way…warm hugs. Linn

 18. Den enda som är ‘”white trash” i detta är Isabella Lövengrip själv! Man använder inte ett sånt uttryck om andra människor och att hon ser ner så mycket på andra gör henne själv till “skräp”.

  Tatueringar är ett kreativt uttryck hos bäraren och konst av den som utför. Att det faktiskt är en konstform och ett hantverk visas ju inte minst genom att det idag finns mästarbrev i det.

  Angående kläder så bär det du vill, en klänning blir inte mindre vacker för att bäraren har tatueringar.

  1. Nja, jag skulle inte vilja kalla någon alls för white trash så jag uppskattar verkligen om vi låter bli att kalla Isabella det också.
   Men jag håller med dig i att det är ett kreativt uttryck och konst. Man ser olika på det helt enkelt – tack för din kommentar.

 19. Nej men åh nej!! Låt inte Isabella komma in och röra runt i något nu som inte ens är sant. För det är verkligen inte det, sant alltså, att tatueringnar skulle signalera white trash. Trodde faktiskt inte människor tänkte så om det längre. Hon må vara en stor affärskvinna med mkt driv och framgång men ibland är hennes åsikter så otroligt mossiga bara! Tror alla jag känner äger minst en tattoo, och det är nog många som kan relatera till det.

  Jag tror du kommer bli skitsnygg i din klänning till bröllopet och det kommer vara tatueringarna som sätter pricken över i:et. Stor kram till dig!

  1. Håller verkligen med dig. Däremot tycker jag inte att IL är någon stor affärskvinna med driv mm. Däremot massor av lösögonfransar, lösnaglar, smink i överflöd. Verkligen inte naturligt. Mossiga åsikter…absolut. Ser ner på många och ser upp på sig själv.
   Vi är verkligen inte WT för att vi har en tatuering.

   1. Man har olika stil helt enkelt Anita.
    Försöker själv att inte ha fördomar kring människor som är hårt sminkade och “fixade” på ett sätt som jag själv inte skulle valt.

    Jag tycker Isabella är jättevacker på sitt sätt 🙂

 20. Vet du jag tror verkligen att du NÅR fler pga tatueringarna. Jag tror du når en yngre publik för att du är down to earth. Du (och influenser) har ett helt annat kapital än många – ekonomiskt och framgångsmässigt, och jag tror att det kan svida i ögonen för många men för att du är så mycket mer än vad du har så älskar folk vad du skapar och gör med vad du har. Tror du når en helt annan publik än Isabella – mig t.ex. jag är så otroligt less och ointresserad av människor som dömmer ut och talar illa om andra. Att döma ut folk med tatueringar på det viset känns bara så otroligt unclassy. Det är 2023 och typ ingen jag känner är utan tatuering. Låt det bara rinna av dig och stå stadigt i det du gör. Hon har alltid talat illa om grupper och attribut hos andra, du har byggt ditt varumärke på ett annat vis. Var stolt över det. Varbergs gänget är såna hälsosamma influencers- ni har något andra inte har.
  Fortsätt med det du gör. <3

 21. Jag läste någonstans om tatueringar på händer att det endast är kriminella eller ofantligt framgångsrika människor som kommer undan med det (de behöver inte korrigera och anpassa sig). Jag tänker att du ska sälla dig till den senare skaran, dvs sträva mot det.
  Förr sågs ju tatueringar som lite billigt och som sagt kriminellt, sen rockigt och coolt (Carpe Diem, indianfjädrar, delfiner). Sen blev det billigt igen med intåget av tribaler och tatueringar gjorda i tex Thailand. Nu har ju de flesta någon form av tatuering så det känns ju väldigt normativt. Själv har jag ingen men det beror endast på att jag inte kunnat bestämma mig för motiv, känns som att jag skulle tvingas ha samma frisyr hela livet…Knäppt och världsfrånvänt ändå att IL som överklass dissar prinsessan Sofia (både tatuering och Paradise Hotel). Konstig värld vi lever i…

  1. Tack för detta inspel – kul att läsa och det kanske ligger något i det. Tänker på Beckham som är fylld av en mängd tatueringar och jobbar för otroligt prestigefyllda varumärken. Jag sällar mig till den skaran…hahaha…
   Skämt å sido. Intressant att höra era reflektioner.
   Jag tror inte det var illa menat det Isabella sa – men intressant att ta upp den normativa synen på tatueringar här på bloggen.

 22. Jag tycker du är fin som du är.Men själv har jag haft lite svårt att acceptera att 2 /3 av mina döttrar har tatueringar.Sitter nog kvar att man vill ha sina barn hela och rena .Och jag vill ju inte att dom ska ångra sina val.Tex när dom ska gifta sig och ha en viss klänning osv

  1. Känner lite samma för en son som tatuerat in saker han redan ångrat och inte ens fyllt 25… Jag är glad att jag väntade till jag var över 30 år och visste vart mitt liv var på väg. Det kan vara svårt att stå för de tatueringar man gjorde då man var 18 år men det kan också vara en vacker del som berättar historien om dig själv – det är dubbelt det där. Oavsett borde man aldrig döma eller lägga värderingar i vad andra gör med sina kroppar såvida det inte är sjuka och skadar sig själva, då bör man hjälpa och agera.

 23. Vissa personers kritik kan man ta som beröm, beroende på vilken personen är som ger kritiken. Det tycker jag du ska göra i det här fallet! Du är ju cool ju! 😎

 24. Men är det verkligen alldeles nytt för dig, att den uppfattningen finns om tatueringar? Det känns som det verkligen i all tider funnits dem som tyckt så. Att det är ”oklassigt” med tatueringar är ju en väldigt extremt vanlig uppfattning? Tatueringar har ju alltid varit polariserat, så att säga – nästan alla har väl en rätt stark åsikt om dem? Även nu när det är såpass vanligt. Jag tänker att har man dem så har man valt dem med omsorg o att de har betydelse för bäraren, ett medvetet val oavsett vad andra tycker. Med undantag för dem som skaffade en fylletatuering på chartern i ungdomen typ – men de är väl inte så många i jämförelse med alla som funderat, valt och genomfört medvetet.

  1. Nej, det är det i och för sig inte. Men det var första gången jag själv började ifrågasätta mina egna och jag funderar verkligen på varför. Mycket IL sagt som jag inte känner överenstämmer med egna värderingar och syn på livet.
   Som sagt – jag funderar över detta.

 25. Alla dessa synpunkter folk har🙈. Allra mest kvinnor, ofta om andra kvinnor. Nedlåtande
  Var dig själv.. skit i vad andra tycker💪🏼
  Du inspirerar och är så klok!

  1. Hahaha, ja, det var ju en fråga till henne om hur hon ser på tatueringar så det var inte så märkligt att hon svarade iofs. 🙂

   men håller med , generellt har människor negativa synpunkter på hur andra lever, hur deras kroppar ser ut, vad de arbetar med, äter och väljer att göra i det mesta.

 26. Alla har ju rätt till sin åsikt, men jag har aldrig förstått varför man tänker att man ska uttrycka sina negativa åsikter om andra öppet. Har alltid som mantra att inte säga saker jag inte kan säga direkt till personen/personerna i fråga. Men det kanske hon kan, vem vet.

  För MIG står iaf tatueringar för konst och kreativitet. För människor som inte hämmar sig efter sociala konstruktioner som dikterar hur och vad man bör vara, vilket är befriande. Man lever en gång, gör va fan du vill så att säga, sålänge det inte skadar någon annan.

  Antagligen valde du dina tatueringar för att de betydde något för dig då eller bara det att du tyckte de var fina, försök att komma ihåg den känslan.

  1. tack för reflektioner. Vi människor har så konstiga föreställningar om saker och ting – värderar allt fram och tillbaka på de mest galna sätt utan att se människan bakom. Det är både läskigt och intressant.

 27. Hej kära människa❤️ det är så lätt att bli påverkad och tappa bort sig själv i all information, vi är ju skapta så. IL’s image är för mig vitt högblankt, guld, diamanter, steamade kläder, pengar, blont långt hår, överklass, yta yta yta! Allt västerländska Sverige försökt vara när pengarna inte fanns där för att försöka bevisa sitt människovärde.
  För mig är du trä, färg, jord, kreativitet, hjärta, japansk enkelhet blandat med Köpenhamns färgglada lättsamhet tillsammans med medelhavets stabilitet.
  Det hörs att du blir influerad och tappar bort kärnan ibland som nu, men så känner ju alla ibland, men håll kurs,
  Du är genuin och äkta, vilket känns väldigt modernt! Heja dig!

 28. Jag har mest hört uttrycket white trash bland äldre personer, kring just tatueringar. Av de jag känner som yttrat sig har det mycket att göra med att förr var det nästan bara kåkfarare och sjömän som bar tatueringar, då blev det lite “klasstämpel”. Så tycker jag inte alls att det är längre, jag tycker det är både snyggt och coolt, ett sätt att uttrycka sin personlighet och också kunna bära symboler för sådant som har personlig betydelse.
  Om jag en dag vågar så vet jag precis vad jag ska tatuera in, men jag är så feg och rädd för att det ska göra ont…

 29. Bara att säga White trash tyder på att hon inte är direkt medveten. Det är ett ord man inte använder och är privilegat nedlåtande. Så lyssna inte på henne haha. Tänker att precis som vissa möbler man har som kanske inte är trendiga eller ngt man skulle köpa nu så när kroppen spår från olika delar av livet. Det är fint. Finns så mycket annat att tänka på!

 30. Så många nivåer av förtryck i det uttalandet. Dels att använda uttrycket “white trash” som underförstått betyder att svarta redan är “trash”. Dels förstärka att det är elegant att inte ha ett förflutet. Att vara elegant är att ha en slät yta som andra kan projicera sina drömmar på. Låtsas som om man alltid lever i en sval förnekelse av livets alla besvärliga och krångliga sidor. Det är inte ett ideal att sträva mot – vi bär vårt förflutna med oss, alltid, och att visa upp de estetiska val vi har gjort är att visa oss hela.

 31. Tänker som de andra här, att ska verkligen den personen lite wobbligt klättra upp på sitt höga luftslott och uttrycka en så nedsättande generalisering? Jag uppskattar tatueringar för den konstform de är, och tycker definitivt de höjer både bilder och kläder. När jag tar produktbilder får alltid min lilla uggla på handleden vara med, och representera personen bakom produkterna. Några av de finaste bilderna jag sett hos dig är med din underarm, svalan, väderstreck, blå skjorta och smycken. Så läckert, och en målbild inför nästa tatuering.

 32. Det där med white trash…
  Att IL ens tar ordet i sin mun. För VEM är hon?!…
  Kommer att tänka på ett gammalt ordspråk; den som nämndet han klämdet…

  Tack för din fina blogg Kristin!

  1. Exakt! Kristin det är ju du & ditt varumärke med dina tatueringar,så himla cool. Kör ditt race,ingen vill ha en fejkfasad som IL.
   Känner inte dig,du känns äkta,du har ryggrad och duckar inte.

 33. Känns det inte extremt konservativt och gammeldags att ha såna åsikter om tatueringar? Fördomsfullt och trist, omodernt. Tänker att de flesta har gått vidare och ser tatueringar som en konstform, ett sätt att uttrycka sin personlighet. För vissa något som är ett komplement till mode, smink och hår, t o m inredning. En del av en helhet man vill skapa. För andra är tatueringar ett intresse, en passionerad hobby, en livsstil. Hursomhelst, väldigt intressant som kulturellt fenomen, tidsmarkörer och historieberättare. Är iofs själv inte lagd åt det hållet att jag tycker det är viktigt att hålla sig till ”finkultur”, uppfattar det som snobbigt och ängsligt. Älskar både reality-tv och konstmuseum, inspireras lika mycket av graffiti/skate/surfkultur som t ex vackra hus på fransk landsbygd, ser ingen motsättning mellan högt och lågt, det estetiska och känslomässiga värdet är det som avgör.

  Förresten är det väl bara fula tatueringar som är fult, snygga tatueringar är ju snyggt? Subjektivt och upp till betraktaren.

  Att använda begreppet white trash på något annat sätt än typ lite skämtsamt i sin privata sfär säger väl också en hel del om en persons åsikter, värderingar och brist på medkänsla…

  Skulle själv uppskatta tatueringar i sammanhanget ”anlita en influencer”, det ger exakt lagom mycket edge i bilderna för att bli mer intressant, särskilt om man som jag har ett varumärke med en tydlig målgrupp där det absolut passar! Alltså dom flesta bryr sig väl inte om andra har tatueringar? Vissa älskar. Andra gillar inte, och dom tillhör absolut inte min målgrupp. Ja som du förstår tillhör JAG definitivt DIN målgrupp iaf. ☺️

 34. Jag tycker att de flesta runtomkring mig har tatueringar, i alla åldrar, yrken och så kallad social status. Kan inte tänka mig att någon skulle förknippa det med white trash. Eller att ett varumärke skulle bli mindre värt för att det finns tatuerade människor där.
  Man gör väl som man vill med utsmyckningar på kroppen likväl som med kläder osv.
  Det är ju ens värderingar och hur vi är som människor som är viktigast i alla sammanhang.
  Bara att använda ett ord som white trash som Lövengrip gör tycker jag signalerar dålig människosyn.

 35. Jag tycker många av Isabellas svar när hon gästade på fördomspodden var “skaviga”. De kändes så hårt dragna och generaliserande och som att hon försökte bekräfta en nidbild av sig själv. Ganska oskön enligt mig.

  Ha en fin vecka!

 36. Hmm, och av alla kvinnor jag inspireras av, så ligger du i topp och du har tatueringar, fast det har inte jag. Jag tänker att dina tatueringar symboliserar något i ditt liv, som du bär med dig. Tänker att de som har fördomar ang tatueringar bara är intresserade av ytligt, inte vad som egentligen finns på insidan av människor. Du är vacker med dina tatueringar <3

  1. Har själv inte någon tatuering och tycker att IL är inspirerande på många sätt – MEN hon är också som en liten tant som inte riktigt hängt med i tiden. Hon tycker det är ok att flyga ohämmat över hela världen, att mannen måste vara den som friar och uppenbarligen har hon inte förstått att tatueringar är en konstform i sig. Samtidigt är hon en modig person som berättar om sina tillkortakommanden. I det sista är ni lika, men i övrigt är ni nog ganska olika personer – och det är väl ganska vackert? Men du ska inte släppa in hennes värderingar i ditt huvud – det är ju ditt!