Jag åkte till vår franska lilla by direkt efter föreställningen i lördags och har nu varit här nere några dagar. Här pendlar temperaturen mellan tjugofem och trettio grader men idag har det stått som spön i backen – hällregn bokstavligen och det har varit väldigt välkommet.

Jag har tillbringat dagen med att redigera en mängd foton till ett jobb som skulle levereras, köpt växter som jag planterat och besökt Emmaus där jag både fann bord och lampa jag var på jakt efter. Samt en superfin tung och gammal staty av munken Pierre Pérignon , känd som Dom Pérignon. Han är född i Sainte-Menehould i december 1638 eller januari 1639 och dog i klostret Saint-Pierre d’Hautvillers den 24 september 1715. Han var en benediktinermunk som enligt legenden importerade från Limoux metoden att ta skummet från vin som kallas Champagnemetoden – han anses därför vara champagnens uppfinnare. Ska ta en bild och visa er – munken står och håller en kork i ena handen och en flaska i andra. Ett superfynd för 120 kronor. Pirr!!

Jag har satt massa nya växter här inne i vinterträdgården. Vis av mina misstag så väljer jag nu bara kaktusar och olivträd. Inget annat klarar sig här i värmen.

Vi är här utan barn och hund, det är en vilsam upplevelse. Inte för att man blir trött av att hänga med tonåringar men det är ju ändå ett visst engagemang att finnas till och få igång en hel familj med sysselsättning, middagar och allt runt omkring. Nu rår jag bara om mig själv och vilar från ansvar. Lite jobb har vi med oss men det känns okej.

Det är så mysigt att skapa sig ett hem med en vardag här. Denna morgon var jag uppe på kullen ovanför byn, då man passerat både åsnan och kyrkogården, här finns ett utegym uppe på höjden och jag kunde till och med utföra min träningsrutin. Så himla bra!

Men mest blir det god mat, vila, bokläsning och vilsamma stunder på stranden. Har det riktigt bra och tänker njuta fullt ut av denna semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Äntligen semester

  1. Hei! Du har et superflott og koselig hus i Frankrike, og i Sverige også! Takk for at du deler med oss! Vet du om en nettbutikk som selger den uroen i messing som vises i første bilde? Skulle gjerne hatt en sånn 😉 Marit

  2. Paradisträd funkar väldigt bra i värmen. Växer sig större och större, om man planterar om i mer volym allt eftersom.