I vår trädgård har vi två små uthus. Det ena fungerar som snickarbod och det andra är fullt av saker som jag ska skänka bort när tillfälle ges. Mellan dessa så finns det en liten uteplats med plats för matgrupp och grill. En ganska ocharmig yta som vi nästan aldrig använder. Men nu så!

Drömmen för sommar 2017 var ett platsbyggt utekök på en grusad innergård.
Vi beslutade oss dock för att hoppa arbetet med att ta bort plattorna och bestämde oss för att tvätta med högtryckstvätt istället. Vi ringde en bekant och lånade hans en lördag i våras.

Efter jag tvättat stenarna så plockade jag upp några plattor och planterade lite lavendel. Tror jag ska plantera längs båda sidorna till nästa sommar så blir det mysigare…

På den här vita väggen skulle det alltså byggas upp ett kök med hyllor och bänkar. Det enda vi visste var att vi ville använda en överbliven betongskiva som vi redan hade.

Min man, som är den mest lösningsorienterade människa jag känner, började skissa lite och körde ut till kompisen Björn som är snickare.

Vilken dröm. I Björns garage fann han alla verktyg som behövdes och dessutom hade han mängder av spillvirke han kunde använda. Han byggde köket i två delar så det skulle vara enkelt att transportera hem det på en släpvagn.

Vi hade köpt ett rosfritt handfat som kom på plats därefter. Utrymmet sågades ut med sticksåg på plats och på samma sätt gjordes plats för vår grill som monterades i den andra delen.

Här ser man lite tydligare. Nu har hela underdelen målats med överbliven svart falufärg och bänkskivorna fick en strykning av brun träolja, samma som golvet i växthuset. Betongplattan fick plats i mitten.

Vi var naturligtvis sugna på att grilla med en gång. Men det ser riktigt kalt och lite tråkigt ut fortfarande tycker jag.

Denna helgen tog vi tag i projektet igen och när min man var på väg in i bilen för att åka och köpa virke så stoppade jag honom.
“Men det står ju en hel del grejer i uthuset. Kan vi inte kolla om vi kan använda något och pussla lite. Det är väl inte så noga” sa jag och pekade in i röran.
Tillsammans drog vi fram en källardörr och några andra plankor. Medan Jonas började bygga med det vi hade så åkte jag iväg för att köpa endast tre konsoller och lite finheter på loppis.

Man måste ju ha lite prylar som gör det hemtrevligt. Eller hur?
Konsollerna kostade 24 kronor styck och jag la kanske 400 kronor på lite porslin, skålar och träredskap.

Jag tänkte grönt och lite “Uppsala Ekeby”- fint och fyndade 11 assietter för en hundring.

Man är ju otålig. Måste se hur det ser ut på bänken…
Blandare köpte jag ju också förresten. 400 kronor får man en helt ok blandare för och jag tyckte denna passade stilen.

Sent igår kväll så borrade vi upp en hylla ovanför diskbänken och nu är det endast vattnet som ska dras  samt lite piff kvar.
Ska ta fler bilder och visa helheten i veckan.

Hoppas ni tycker den här sortens inlägg är kul och inspirerande. Ett sätt att bygga med enkla medel, lite hjälp och återbruk.

Hoppas ni haft en fin helg.