Så drog frosten även in över min trädgård och bäddade in alla blommor i skimrande iskristaller.

Det är smått otroligt att jag haft blommande dahlia och rosenskära så här långt in i november – men jag ser fram emot att tacka för mig och låta trädgården gå in i sin vintervila.

Har ägnat dagen åt at gräva upp så många dahliaknölar som möjligt och försökt städa upp här ute inför kommande säsong.

Lyckades rädda lite rödkål och purjolök. Få lägga på burk inför julens middagar.

Min lilla trädgård – tack för allt.
Det var rätt kämpigt i år för jag försökte fånga allt på bild och gjorde mitt bästa med att dokumentera det jag själv tycker är härligt och utmanande här ute i trädgården till den kommande boken – jag hoppas verkligen jag kan förmedla en innehållsrik helhet och förpacka det på ett sätt som tilltalar er alla.

Jag kom precis hem från en föreläsning om porrindustrins konsekvenser på samhället – känner mig alldeles uppfylld och helt tom på samma gång.
All denna kunskap som måste ut till alla – och hur jäkla segt det går. Känns hopplöst och jag blir helt matt.
Mår illa över att veta att både vuxna, ungdomar och barn behöver mer kunskap inom detta och större förståelse i hur negativt vi påverkas av porrliberalism och det ojämställda samhälle vi lever i.

Jag jobbar som volontär på Kvinnojouren i min hemstad och vi har löpande utbildningar och föreläsningar att ta del. Rummen fylls oftast av kvinnor – givetvis. Hade önskat att män engagerat sig mer i dessa frågor.

Jag skulle vilja skriva mer om detta och sprida den kunskap jag har ännu mer.
Kommer återkomma i detta ämne.

Är du rektor eller lärare på en skola? Kolla upp om ni kan få in Marcus Svensson som föreläsare, han är f.d. gymnasielärare, projektledare våld i nära relation och  jämställdhetsstrateg. Nu jobbar han som egen företagare som utbildare för jämställdhet mot våld. Mycket bra!
Följ @simonhaggstrom på Instagram och titta på  dokumentärserien “En kropp till salu” på Svt play.

Ja, tänk att den här bloggen kan innehålla sådana kontraster. Både trädgårdsliv och viktiga samhällsfrågor – precis som livet är självt, lite av allt.

Denna veckan kommer stjärnorna upp förresten. Och imorgon ska jag till Norrviken och möta julen där med mina vänner. Dessutom har vi nytt släpp hos KLco på torsdag. En innehållsrik vecka minst sagt. Kram till er.